logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

Cab Driving Man - Ticket West
Eigen beheer

‘ Cab Driving Man’ is de opvolger van debuutplaat ‘High Class Horse’, van Ticket West een band rondom de broeders Pascal (guitar) en Walter Wilhelm(bas). Kees van Herk vult de ritmesectie aan op drums. Arjen Veldman doet de vocals op de nrs. 2, 4 en 10.  Daarnaast is Roel Spanjer uitgenodigd met zijn piano om een vijftal nummers op te luisteren.

Harp Mitch blaast op zijn harp op het 5e, 8e en 10e nummer, en zingt het 8e nummer. Harpist nummer twee: Gerrit Ekkelenkamp speelt de eerste drie nummers in en op nr. 9. Daarnaast zijn er tijdens het 11e nummer handclaps te horen van Pascal en Walter met Roel en Arjen. Dan is het instrumentarium rond.
Gelukkig hebben de meeste bands niet stil gezeten de afgelopen periode en Ticket West heeft een gevarieerde plaat afgeleverd, met zelfs een viertal nummers uit eigen pen. Brutaal schiet ik meteen naar het meeslepende nummer 10 door, het titelnummer ‘Cab Driving Man’. Een lekkere slowblues bezongen door Mitch met zijn heerlijke harpjes in de kielzog van zijn zang, maar ook met Arjan Veldman op harp, afgelost een lekkere gitaarsolo, weer overgenomen door een harp. Alles bij elkaar gehouden door de strakke drums van Kees van Herk.
‘Second Hand Love’ gecoverd van ‘Cousin Joe’ wordt op piano ingeluid door de herkenbare stijl van Roel Spanjers. Boogietime! Blijf daar maar eens op stilzitten.
Het vuige ‘Low down Dog’, met smerig harpwerk van Harp Mitch en ook uit eigen pen in samenspraak met Pascal en Walter knalt er ook lekker uit. Jammer dat het na 3:13 wordt weggedraaid. Kan eigenlijk geen toeval zijn die ‘dertien seconden’ en ‘Lowdown’. De geest van Lester Butler?

Een prima plaat, deze ‘Cab Driving Man’ aangevuld met een stelletje covers, niet in de laatste plaats doordat zanger Pascal vier nummers heeft overgedragen aan companen Harp Mitch, maar vooral Arjen Veldman.  De covers zijn gelukkig niet de platgetrapte exemplaren. Met nummers van o.a. Elmore James; Eddy Taylor en Magic Sam.
Westcoast meets Chicago Blues? Right! At the crossroads. Is die cirkel weer rond.

 1. My Kind Of Woman (E. James)
 2. Hoodoo Party (Thomas – Dee)
 3. Don’t Have TO Worry (G. Izor)
 4. I Don’t Want No Woman (Magic Sam)
 5. Boogie Blues (P. Wilhelm)
 6. Mess Around (P. Wilhelm)
 7. Second Hand Love (Cousin Joe)
 8. Low Down Dog (P. Wilhelm/W. Wilhelm)
 9. Bad Boy (E. Taylor)
 10. Cab Driving Man (P. Wilhelm
 11. Whole Lotta’ Love (Davis – Josea)