Up The Strikes in De Gouden Leeuw Slideshow

 

Zondag 8-3 -2020, De Gouden Leeuw, Dongen
The Strikes featuring Big Pete, back in town

Tekst: Paul Scholman
Foto’s: Paul Scholman


All About Willie“All About Willie” een akoestisch trio, twee man op gitaar en een man met een bluesharp trappen af.

De heren spelen covers uit de Blues, Southern rock en Rock en aanverwante stromingen. Meerstemmig vaak en de heren zingen alle drie nummers van Jimi Hendrix, The Band, Robert Cray en zelfs Jethro Tull. Een prima opwarmer, al dacht kennelijk niet iedereen daar zo over, want er werd luid gekwekt aan de bar, wat door sommige bezoekers als storend werd ervaren. Voor die mensen die willen praten, “Ga lekker door de eerste deur de Gouden Leeuw binnen, dan kun je gratis praten. Dat terzijde. That’s All about Willie, over naar… The Strikes.

The Strikes are back in Town! Smerig, vuig, dirty blues daalt als een warme deken in de Gouden Leeuw te Dongen op ons neer, op een soms regenachtige zondag, de zoveelste op rij. Coronavirus of niet The Strikes! Onlangs trok ik de cd "Bathroom Acoustics” nog uit de kast, mij destijds aangesmeerd door Theo Jansen van Triple J Records te Tiel. "Moet je hier eens naar luisteren" vroeg hij op een zaterdag namiddag, in de wetenschap dat hij Lester Butler hoog had zitten; ik had de deurkruk nog in handen. "Wanneer kom je hem brengen?", was het binnen vijf seconden na het opzetten. Ben benieuwd of Pieter van der Pluym, alias Big Pete, zijn gympies weer aantrekt als hij het podium betrekt met Roelof Kleijn op Bas, Jody van Ooyen achter de drumkit en Sjors Nederlof die de laatste tijd sporadisch optrad, soms met Hook Herrera, als Coup de Grace. The Strikes inspireren Sjors hopelijk tot een regelmatige podiumgang, want ik mag hem graag zien spelen.

The StrikesNa een staking van ongeveer vijftien jaar worden de mannen met luid applaus begroet.  Deze gasten weten hoe je the blues moet belijden en de tent op zijn kop moet zetten. En Big Pete die een paar jaar geleden de oude band van Lester Butler weer bij elkaar wist te brengen en het daarmee zelfs tot voorprogramma van ZZ TPP wist te schoppen. Hij wordt door menig bluesartiest nog al eens gevraagd om een stevig harpje mee te blazen. Hij doet lekker mee in het wereldje.

Ik luister eerst nog maar eens naar hun debuutalbum “Bathroom Acoustics” en spring daarna in de koets naar de Gouden Leeuw te Dongen. Zonder de hele setlist hier te bespreken worden we getrakteerd op uitstekend gitaarwerk van Sjors Nederlof en die springt heerlijk fris weer op het podium rond en zoekt veelvuldig contact met Big Pete die zijn harp laat spreken en binnen de kortste keren staat te zweten als een grote kerel. Het puntige drumwerk van Jody en de baslijnen van Roelof maken de sound en sfeer compleet. We hebben een culturele topmiddag in beleving. De geest van Butler waard rond in Dongen met Big Pete op zijn rug. ‘Wish You Would’ als toegift en ‘Time To Cry’ als afsluiter.
Lowdown Dirty Blues is ons deel op deze zondag en ik heb er geen seconde spijt van.

Er staan meer optredens van The Strikes gepland dus hou de kalender in de gaten.

 

The Strikes (1 van 37)
The Strikes (2 van 37)
The Strikes (3 van 37)
The Strikes (4 van 37)
The Strikes (6 van 37)
The Strikes (7 van 37)
The Strikes (8 van 37)
The Strikes (9 van 37)
The Strikes (10 van 37)
The Strikes (11 van 37)
The Strikes (12 van 37)
The Strikes (13 van 37)
The Strikes (14 van 37)
The Strikes (15 van 37)
The Strikes (16 van 37)
The Strikes (18 van 37)
The Strikes (19 van 37)
The Strikes (20 van 37)
The Strikes (21 van 37)
The Strikes (22 van 37)
The Strikes (23 van 37)
The Strikes (24 van 37)
The Strikes (25 van 37)
The Strikes (26 van 37)
The Strikes (27 van 37)
The Strikes (28 van 37)
The Strikes (29 van 37)
The Strikes (30 van 37)
The Strikes (31 van 37)
The Strikes (32 van 37)
The Strikes (33 van 37)
The Strikes (34 van 37)
The Strikes (35 van 37)
The Strikes (36 van 37)
The Strikes (37 van 37)
All About Willie (2 van 6)
All About Willie (3 van 6)
All About Willie (4 van 6)
All About Willie (5 van 6)
All About Willie (6 van 6)

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 40 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help