logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

The Juke Joints “35 Years Of Rock Rollin’ Blues (Live)”
Continental Europe CECD 75

Tekst: Paul Scholman

The Juke JointsNa 35 jaar kunnen we de tekst eigenlijk wel achterwege laten dat een band geen introductie meer behoeft. Dat gaat zeker op voor The Juke Joints.

De heren hebben de afgelopen jaren tot twee keer toe De Award voor ‘The Best Dutch Blues Band’ gewonnen uit handen van The Dutch Blues Foundation. Deze Zeeuwse gasten promoten zichzelf prima, zijn nog steeds met regelmaat op de diverse podia in Nederland en BelgiĆ« te zien, sterker nog, ook ver daarbuiten o.a.: Duitsland, Frankrijk, Polen, Noorwegen, Engeland en zelfs nog verder de plas over, de USA.
Ze maakten op diverse festivals de kachel aan als Bospop, North Sea Jazz, Moulin Blues, Ribs & Blues, BRBF Peer, Bluesrock Tegelen, Hell Blues Festival Noorwegen, hun ‘eigen’ festival Kwadendamme blues en eigenlijk, op welk zichzelf respecterend festival stonden ze niet de afgelopen jaren? Jan Akkerman springt geregeld op het podium als hij in hun buurt is. Ze zijn bijgestaan door Eddy Clearwater en Ana Popovic in het recente verleden. Ronnie Baker Brooks heeft cd ‘Going To Chicago’ geproduceerd, waaruit blijkt dat deze introductie in een notendop meer om het lijf heeft dan je zou denken. Simpel gesteld hebben we het hier dus over een internationale band uit Zeeland.

Peter Kempe: Lead Vocal/Drums/Mandoline; Michel Staat: Gitaar;
Sonnyboy van der Broek: Harmonica/Vocal/Accordeon; Derk Korpershoek: Bass/Vocal: The Juke Joints hebben het affiche gedeeld met Joe Bonamassa-George Thorogood- The Paladins-Van ‘The Man’ Morrisson-Jan Akkerman-Kim Wilson-Roomful of Blues-Walter Trout-Johnny Winter-Bonnie Riatt-Ten Years After- en zo kan het wel even doorgaan.
Hun laatste plaat die un&plugged ‘live’ werd vorig jaar april (2017) opgenomen voor het programma van BRTO Radio in Bergen op Zoom met de Australische gitarist Lloyd Spiegel als ‘special guest’. Als je een dergelijke opname op cd durft te zetten dan ben je overtuigd van je eigen kwaliteiten, die ze ontegenzeggelijk hebben. Ik heb wel eens iemand denigrerend horen zeggen dat The Juke Joints slechts een feestband zou zijn, maar ik zou zeggen dat The Juke Joints er elke keer weer een feest van maken. Een understatement.
Ze spelen verschillende stijlen in het genre van zydeco, steviger bluesrock, of een prima Chicagoblues nummer. Altijd even gepassioneerd en gedreven gespeeld. Soms heerlijk vuig en smerig, dan weer ingetogen. Heerlijk gitaarwerk van Michel Staat, die strakke licks afwisselt met stevige solo’s. Peter Kempe grijpt als drummer nog altijd naar zijn Mandoline tussen de klappen door en bassist Derk Korpershoek legt een stevig groovende ondergrond neer waarover Sonnyboy van der Broek een sausje legt met harp en soms een trekzak waardoor de sfeer elke keer anders is. De meeste nummers zijn van eigen hand op een nummer van The Nighthawks en Ledbetter na.

De cd is opgevrolijkt door uitstekend fotowerk van Jack Kok en Leo Gabriels, dat alles verwerkt in een mooi boekje. Het publiek is vaak uitzinnig bereid het feest mee te beleven en het waant dat je erbij bent. Nog niet vermeld is dat deze nummers ook op dvd gebrand zijn, zodat de foto’s in het boekje tot leven komen, zodat u met eigen ogen kunt zien hoe de heren op de 11e van de 11e 2017 het Podium De Piek in Vlissingen compleet gek gemaakt hebben. Deze 35e anniversary was een mooi feestje. Mijns inziens een plaat zoals we de afgelopen jaren The Juke Joints hebben beleefd en gezien. U kunt het thuis meebeleven.
WWW.THEJUKEJOINTS.COM