Up The Juke Joints - Still Rollin Slideshow

 

Poppodium Boerderij 3 maart 2024
The Juke Joints - ‘Still Rollin’

Tekst: Bert Lek
Foto’s: Bert Lek

Peter Kempe, zang, drums, mandoline en gitaar, Michel “Boogie Mike” Staat, gitaar, Sonnyboy v.d. Broek, harmonica, accordeon, Derk Korpershoek, bas en zang, zijn bezig aan hun afscheidstournee. Na 41 jaar zijn de Zeeuwse boterbabbelaars op.
Maar de mannen kunnen terugkijken op een geweldige staat van dienst.


In 1996 speelde zij in het voorprogramma van B.B. King in de sporthal Baskenburg te Vlissingen. Zij speelden o.a. met Willie Foster in Amerika, met hem namen ze het album ‘Live’ op dat in 1997 uitkwam. Een jaar later gingen ze naar Memphis voor het Bluesrock festival en namen daar op het album ‘Walking Down Memphis.’ In 2010 een tourneetje met Eddie “The Chief” Clearwater en in dat jaar namen zij met gastmusici het album ‘Going To Chicago’ in de gelijknamige stad op. Vier jaar later een prachtig optreden samen met Jan Akkerman in de Mezz.

Het belangrijkste voor The Juke Joints was altijd als we maar kunnen spelen. De gage is minder belangrijk. Zij zagen de optredens in Amerika en Ierland als vakantie en dat heeft hen geen windeieren gelegd. Ze hebben in heel Europa getoerd.

Vandaag is “Sweet Lake City” aan de beurt. Het cafĂ©podium is eigenlijk te klein.
Het is vol, de stoelen en barkrukken zijn eruit gehaald zodat er meer mensen in kunnen. Bijna niemand maalt daarom. Iedereen wil bij het laatste optreden zijn om een set van een uur en een van vijf kwartier inclusief drie toegiften tot zich te nemen.

Gelukkig is Sonnyboy van de partij. Een aantal weken geleden kreeg hij een nieuwe knie, dus zit hij het hele concert op zijn draaistoel. Niet helemaal zoals het hoort volgens hem, maar het is uit te houden. Dus kunnen we genieten van zijn onvolprezen harmonicaspel en in mindere mate van de trekzak, die blijft veel langs de kant staan helaas. Doch als die in zijn handen komt, krijgt het concert een beetje Zydeco sfeer. Hij gaat harmonica duels aan met de gitaristen Derk en Michel, dat levert een mooi gezicht op. Michel neemt de meeste en langste solo’s voor zijn rekening. In de eerste set is het geluid van zijn versterker schel. Na de pauze is de hele band meer in evenwicht qua geluid.


Af en toe lijkt het wel alsof Michel zijn gitaarsnaren tot achter zijn oren trekt. Wat een noten haalt hij uit zijn gitaren.
Daarentegen krijgt Derk weinig kans om te excelleren omdat Peter de aandacht vraagt. Helaas is het podium te klein om zijn mandoline act voor het drumstel te doen, dus blijft hij er maar achter zitten. Na 41 jaar is het zingen van Peter nog steeds meer opzeggen en knalt hij er op los achter zijn drumkit. Subtiel niet echt, maar het hoort bij de Juke Joints. Recht voor zijn raap en een feestje bouwen (inclusief tweemaal ‘Born In Chicago’ brengen) en dat deden zij vanmiddag.

De laatste kans om hen in het westen te zien is aankomende zaterdag in de Noviteit te Monster.
Voor de rest van hun afscheidstournee kijk je op The Juke Joints - Masters of Rock Rollin´ Blues 

The Juke Joints-3
The Juke Joints-2
The Juke Joints-4
The Juke Joints-5
The Juke Joints-6
The Juke Joints-7
The Juke Joints-9
The Juke Joints-11
The Juke Joints-12
The Juke Joints
The Juke Joints-13
The Juke Joints-14
The Juke Joints-15
The Juke Joints-16

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 14 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help