logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

Live On Stage – The Bluesbones
Naked NP046

Tekst: Bert Lek

The BluesbonesMet een donderend geraas openen de Belgen met ‘Find My Way Out’ deze live cd, die eind vorig jaar is opgenomen bij GC Den Breughel in Haacht om de hoek bij (Swing) Wespelaar.

Negen van de twaalf nummers zijn terug te vinden op hun vorige (studio) album “Chasing Shadows” uit 2018. Zie (http://www.bluesbreeker.nl/The%20Bluesbones%20-%20Chasing%20Shadows/The%20Bluesbons%20-%20Chasing%20Shadows.html)
Twee stukken op de cd “Double Live” van 2016 en een op de cd “Live @ Bosuil 2013”.
Het meezingnummer en een van de favoriete van de fans ‘Cruisin’ is zelfs terug te vinden op het debuutalbum “Voodoo Guitar” uit 2012 en komt op ieder live album terug.

Rijst de vraag: is het legitiem om een bijna studio-album opnieuw, maar dan live, uit te brengen?
Dus leggen we de nummers onder de loep om ze met elkaar te vergelijken. Qua tijd wijken ze niet zoveel van elkaar af. Bij het nummer ‘The Witchdoctor’ is het orgel nadrukkelijk aanwezig en bij “Live At The Bosuil” natuurlijk Stef, bij afwezigheid van Edwin. ‘Cruisin’ wijkt sterk af van “Double Live”; hier zijn het intro en het middenstuk voor het Hammondorgel, terwijl bij de oudere opnamen het orgel amper te horen is en de gitaar op de voorgrond treedt. Het orgel is helemaal afwezig op de eerste twee albums.
‘Whiskey Drinking Woman’ duurt net zo lang als op ”Live @ Bosuil” en bijna twee minuten langer dan op “Double Live”. Qua uitvoering is het ook hetzelfde. Organist Edwin Risbourg neemt het middenstuk voor zijn rekening en gaat verderop een duel aan met gitarist Stef Paglia. De uitvoering op “Live @ Bosuil ” is het hoogstandje van Stef, aangezien Edwin toen nog niet in de band zat. De overige negen nummers wijken weinig af van “Chasing Shadows” en dat is toch knap om het live ook waar te maken. Soms is Stef wat ruiger op gitaar en de stem van Nico De Cock is nog steeds prima in orde, terwijl Geert Boeckx op bas en de huidige drummer Jens Roelandt op drums de boel goed bij elkaar houden.
Dit is echt een cd voor de vele fans van de Bluesbones. Bovendien kan het wel eens de laatste zijn, aangezien Nico op Facebook bekend maakte dat het allemaal te duur wordt om de studio in te gaan.

Release datum 20/11/2020


1

Find My Way Out *

2

The End *

3

Demon Blues *

4

Goin Down *

5

A Better Life *

6

The Witchdocter +

7

Betrayal *

8

Sealed Souls *

9

Romance For Rent *

10

Cruisin' ^,+,=

11

Psycho Mind *

12

Whiskey Drinking Woman  ^,+


* Chasing Shadows
^ Double Live
+ Live @ De Bosuil 2013
= Voodoo Guitar