Up Talkin Blues Slideshow

 

Talkin’ Blues De Noviteit Monster, zaterdag 3 september 2022
Blues met een rocksausje

Tekst: Bert Lek
Foto’s: Bert Lek

Zes jaar geleden zag ik de band voor de eerste en enig keer in de Nieuwe Regentes, waar op de vrijdagavonden regelmatig bluesconcerten werden gehouden. Helaas gebeurt het daar niet meer.

Van die formatie zijn naast de huidige zanger en gitarist Peter Langerak, Tjaart Venema, keys en zang en Paul Robbert, bas en zang overgebleven. Nu zit Sammy de Fretes achter de drumkit en vormen Jennifer Terell, Dee ten Berge en Sharon Kamp als The Delta Ladies en welkomen aanvulling.
De laatste zijn ook bekend als de achtergrondzangeressen tijdens de het Haags Beatfestival in het Zuiderpark, waar zij net als Peter de Haagse grootheden uit de jaren zestig alsook uit een wat recenter verleden begeleiden.

Ondanks dat er dit weekend een enorm aanbod van optredens is, is er toch een redelijke opkomst. Niet zo massaal als op 14 augustus jl. in het Haagje, maar de band gaat voortvarend van start met ‘With A Little Help from my friends’. Met dit nummer wordt het gelijk duidelijk, het wordt door het krachtige en mooie gitaarspel van Peter een stevige muzikale avond.

Naast bekende nummers zoals ‘After Midnight’, ‘Tell The Truth’, ‘Delta Lady’ is er ook ruimte voor blues met een rocksausje in het klassieke ‘Preaching The Blues’ van Son House, met in de hoofdrol The Delta Ladies en valt het mooie keyboardspel op van Tjaart.
In ‘That’s What Love Will Make You Do’ van Little Milton is de eer weggelegd voor bassist Paul Robbert, die het prachtige intro voor zijn rekening neemt, waar na Peter Langerak het overneemt met een indrukwekkende gitaarsolo.
‘Take Me To The River’ is het muzikale hoogtepunt van de eerst set, eigenlijk van deze leuke avond. Eerst is er een prachtig keyboard- en daarna een gitaarsolo te horen. Genieten dus.
Hierdoor worden de overige bandleden opgezweept tot grote hoogte.
‘Let’s Go Get Stoned’ bekend door de uitvoeringen van o.a. Ray Charles en Joe Cocker, sluit het eerste gedeelte af.

Tjaart Venema opent de tweede set met ‘To Know You Is To Love You’, een minder bekend nummer van B.B. King. Ook mag bassist Paul Robbert verderop in de set met ‘Such A Night’ van Dr. John een nummer voor zijn rekening nemen, dat doen ze aardig. Tussen neus en lippen door zegt Peter Langerak te werken aan een avond vol B.B. King nummers.

Het publiek, hoofdzakelijk gezeten aan tafeltjes krijgt met ‘Let The Good Times Roll’, ‘Riding With The King’ en ‘Every Day I Have The Blues’ daar een paar voorbeelden van. Allemaal heel stevig gebracht, redelijk ver weg van het origineel met prachtige gitaarsolo’s, die niet vervelen of verzanden.

De band mag drie toegiften geven, met het over bekende ‘Sweet Home Chicago’ is het echt afgelopen en kijken de bezoekers en de band tevreden terug op een mooie avond.

 

Talkin Blues-4
Talkin Blues-3
Talkin Blues-2
Talkin Blues
Talkin Blues-7
Talkin Blues-8
Talkin Blues-5
Talkin Blues-6
Talkin Blues-9
Talkin Blues-10
Talkin Blues-12
Talkin Blues-11
Talkin Blues-14
Talkin Blues-13
Talkin Blues-15
Talkin Blues-16
Talkin Blues-19
Talkin Blues-20
Talkin Blues-18
Talkin Blues-17
Talkin Blues-21
Talkin Blues-24
Talkin Blues-22
Talkin Blues-23
Talkin Blues-25
Talkin Blues-26

  button-home button-gastenboek button-recensies  


Totaal aantal foto's: 26 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help