Up Superfloor in Den Heiligen Cornelius Slideshow

 

Zondag 2 juni 2013
Superfloor in Den Heiligen Cornelius

Tekst en foto's: Wil Wijnhoven

SuperfloorEigenlijk wilde ik in mijn hobby meer rust inbouwen. Maar probeer dat eens als er een band speelt die je nog nooit live aan het werk hebt gezien. En dat hoeven dan geen professionals te zijn om te genieten van een bak leuke muziek.
Dus soms kruipt het bloed waar het niet kruipen kan en wordt toch de fototas ingepakt en richting, in dit geval, Den Heiligen Cornelius in Roermond getogen. Daar speelt zondagmiddag 2 juni de formatie Superfloor.


De formatie gevormd rond zangeres Floor Kraayvanger. Een zangeres met een lekkere smeuïge en vette stem met hier en daar een rauw randje. Daarmee zingt ze vlot weg nummers van Ann Peebles maar ook van ACDC of The Faces zoals we hebben kunnen horen. De band bestaat buiten haar verder uit: Rob van den Broek op bas, Jeffrey Migchelsen, gitarist; achter de drumkit Thomas Calis en als toetsenist Willem Hoving.

Ondanks dat het weer lekker is om naar zo’n gratis optreden te stappen vind ik het in de eerste set nogal slapjes wat het publiek betreft. Dat doet echter totaal niets af aan het spel van de band want met enkele fraaie songs is het voor hen geen probleem om alle aanwezigen achter zich te krijgen. Met enkele bijzonder fraai uitgevoerde covers van ZZ-Top en Rufus mag dat ook geen probleem zijn.
Uiteraard ligt dat niet alleen aan de songkeuze maar ook aan de kwaliteit van de muzikanten die het spelen. En hier hebben we toch te maken met een kwintet sterke muzikanten die vol enthousiasme en plezier hun muziek maken.

Tijdens de tweede set is het al drukker aan het worden en daar ben ik wel blij om. Schijnbaar ook de band die er nog een schepje bovenop doet met weer een selecte keuze aan songs die reiken van bluesrock naar soul en van blues naar funk en pop. Voodoo Chile is een nummer wat ik teveel heb gehoord in goede en slechte uitvoeringen. Dit is een nummer, hier voortreffelijk uitgevoerd overigens, dat aan mijn deur voorbij mag. Voor mij is het nummer kapot gespeeld en gedraaid her en der. Geef maar een nummer als het funky achtige ‘Soul Shaker’ of hun uitvoering van ‘I Can’t Stand The Rain’.

Het is ondertussen wel een gezellige boel aan het worden bij Den Heilige Cornelius en daar heeft de band natuurlijk een dikke vinger in de pap maar ook de uitbaters Corné den Marion.
En zo gaat de tijd razendsnel voorbij en wordt een leuke middag afgesloten met een toegift in de vorm van het nummer: ‘Stay With Me’. Een kraker uit de zeventiger jaren van The Faces.
Met alle rust die ik me heb genomen heb ik toch met plezier kunnen werken en een fraai optreden meegemaakt.

 

Superfloor in Roermond (1 van 26)
Superfloor in Roermond (3 van 26)
Superfloor in Roermond (4 van 26)
Superfloor in Roermond (5 van 26)
Superfloor in Roermond (6 van 26)
Superfloor in Roermond (7 van 26)
Superfloor in Roermond (8 van 26)
Superfloor in Roermond (9 van 26)
Superfloor in Roermond (10 van 26)
Superfloor in Roermond (11 van 26)
Superfloor in Roermond (12 van 26)
Superfloor in Roermond (13 van 26)
Superfloor in Roermond (14 van 26)
Superfloor in Roermond (15 van 26)
Superfloor in Roermond (16 van 26)
Superfloor in Roermond (17 van 26)
Superfloor in Roermond (18 van 26)
Superfloor in Roermond (19 van 26)
Superfloor in Roermond (20 van 26)
Superfloor in Roermond (21 van 26)
Superfloor in Roermond (22 van 26)
Superfloor in Roermond (23 van 26)
Superfloor in Roermond (24 van 26)
Superfloor in Roermond (25 van 26)
Superfloor in Roermond (26 van 26)

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 25 | Help