Up Ramblin' Dog in The Shack Slideshow

Ramblin’ Dog
The Shack, Oude Meer 12 juni 2021  

Tekst: Bert Lek
Foto's: Bert Lek

Het is even schrikken wanneer ik Joep de Greef, zang, bluesharp en gitaar, Frank Reemers, zang en gitaar, Markus Trum, bas en Maurice Meesters, cajon en percussie de spullen zie opzetten en het geluid uitproberen. Ze zijn lekker luchtig gekleed, alleen nodigt dat niet bepaald uit om foto’s te maken, maar daarna verdwijnen ze in de The Shack om hun podiumoutfit aan te trekken en zo hoort het ook. Iedere artiest, die zichzelf respecteert, wil glimmen.

Eindelijk is er weer een liveoptreden. Voor mij was Chicago Four de laatste op zondag 11 oktober jl. in JJ Music House te Zoetermeer.  
Vreemd eigenlijk dat het geen volle bak is vanmiddag, maar de mensen, die aanwezig zijn genieten van twee prima sets met ieder 13 nummers.  
De eerste set start net als op hun debuutalbum uit 2017 “We will voodoo you!” met ‘Unit 29’. Een lekkere relaxte binnenkomer. Eigenlijk is het hele concert heerlijk laydown op deze mooie zaterdagmiddag. Het geluid is perfect en er zijn geen overdreven gitaarsolo’s. Het gitaarspel van Frank is helder en ondersteunend aan het geheel, terwijl het harmonicawerk van Joep voor afwisseling zorgt. Maurice veegt zachtjes over de houten box en Markus laat rustig de baslijnen lopen. In een uur komen vijf eigen nummers van “We will voodo you!” voorbij; naast het eerder genoemde ‘Unit 29’, ‘It's a shame’, ‘Booze is my friend’, ‘Faith is the answer’ en ‘John the revelator’. Na ‘One bourbon, one scotch, one beer’ is het pauze.  
De geluiden van de bezoekers zijn erg positief. Iedereen is blij om weer eens onder de mensen te zijn en zij genieten van het gebodene op het kleine podium. In de tweede set krijgt Berry de lachers op haar hand, wanneer ze de hond uitlaat tijdens het nummer ‘Walkin the dog’, dat een mooi arrangement kent. Nu horen we slechts twee nummers van “We will voodoo You!” ’Ramblin man’ en de afsluiter ‘Bayou woman’ en daarvoor gaat Frank nog even uit zijn dak in ‘Don’t ever let nobody drag your spirit down’ door op zijn stoel te gaan staan.  
Iedereen kan terugkijken op een zeer geslaagde zaterdagmiddag.


Ramblin Dog-2
Ramblin Dog-3
Ramblin Dog-4
Ramblin Dog-5
Ramblin Dog-6
Ramblin Dog-7
Ramblin Dog-8
Ramblin Dog-9
Ramblin Dog-10
Ramblin Dog-11
Ramblin Dog-12
Ramblin Dog-13
Ramblin Dog-14
Ramblin Dog-15
Ramblin Dog

  button-home button-recensies button-gastenboek  

Totaal aantal foto's: 15 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help