Up Moulin Blues 2023 - vrijdag dag 1 Slideshow

 

36ste Moulin Blues festival, Ospel 5 en 6 mei 2023
Blubberfestival, dag 1

Tekst: Willy Taal
Foto’s: Bert Lek

De 36ste editie van het Moulin Blues festival begint in een andere opstelling van het terrein. De grote tent is kleiner en staat dichterbij de kleine, dat soms geluidsproblemen oplevert. Door de vele regen wordt het vooral de vrijdagavond een blubber zooi, maar dat mag de pret niet drukken voor de bezoekers.

Grote tent

Blues Caravan
Om 16.30 uur aftrap door de Blues Caravan, bestaande uit drie jongere gitaristen:
Ashley Sherlock (UK) komt vanuit Manchester de Caravan ingevlogen. Ook zo'n talentvolle artiest die het vooral moet hebben van de bluesrock met een flinke portie funk! Stevig werk! Ally Venable (USA) is een jonge singer-songwriter-gitariste uit Kilgore, Texas. Ze groeit op met zingen in de kerk en luistert naar de muziek van Texaanse musici zoals Stevie Ray Vaughan. Zij is op hoge hakken en met het nodige gitaargeweld de aandachttrekker van het stel. Volgens Texas roots-icoon Mike Zito is Ally Venable de toekomst van de blues en de cross-over muziek van de Amerikaanse rootsrock. Uit Chicago komt Will Jacobs (USA). Hij is slechts 29 jaar, maar staat wel zijn mannetje. In 2014, de eerste editie, bestond de Blues Caravan o.a. uit Laurence Jones, Albert Castiglia en kijk eens wat daarvan geworden is, hopelijk ligt dat ook voor de mensen van deze editie in het verschiet.

Handsome Jack
Wil je qua bluesrock een schepje er bovenop doen dan kom je uit bij Jack Jamison Passuite, gitaar, zang, Joey Verdonselli bas, zang en Bennie Hayes, drums, zang Het kan mij niet bekoren. Maar andere bezoekers gaan lekker uit hun dak.

Johnny Rawls
Zanger en gitarist Johnny Rawls(72) brengt blues, soul en rock & roll met heel veel enthousiasme. Hij wordt geweldig bijgestaan door de familie Kenan Özdemir, prachtig gitaarwerk, Levent Özdemir, lekker drummend, pa Erkan Özdemir op bas, hij doet geen noot te veel en Simon Oslender swingend op orgel. Het wordt een mooi uur heerlijke muziek. Johnny is een showman, die de dames vooraan bij het podium makkelijk om zijn vingers windt en zoals het hoort halverwege de toegift het podium verlaat. Een echte ster. Jammer alleen voor hem dat er geen aanloop is naar de promotiestand van de optredende artiesten. Hij zit er tevergeefs op klandizie te wachten.
Het vormt een mooie aanloop naar de volgende concert.

Pokey LaFarge
zanger en gitarist en zijn band brengen een wervelende show gebaseerd op muziek uit de jaren van de swing.
Sinds 2020 is hij bijna continu op weg om zijn laatste twee albums “Rock Bottom Rhapsody” en ‘In the Blossom of Their Shade’ (2021)  te promoten. Vanavond brengt hij daar ook enkele nummers van samen met zijn (achtergrond) zangeres, waarvan nergens een naam te vinden is.

Rick Estrin  & The Nightcats
Vorig jaar moesten zij vanwege Corona van Lorenzo Farrell verstek laten gaan. Nu sluiten zij de eerste dag af. De huidige bezetting bestaat al jaren uit Rick Estrin, harmonica, zang, Chris "Kid" Andersen, gitaar en achtergrond zang, Lorenzo Farrell, orgel en Derrick "D'Mar" Martin, drums.
Zoals we van hen bekend is, wordt het een wervelende best of show met allerlei grappen en grollen van Rick. Eerlijkheidshalve wordt zijn stem wat zachter, speelt hij minder harmonica en neemt hij meer rust pauzes die door Chris en Lorenzo moeiteloos met prachtige solo’s worden  opgevangen. Een mooi einde van de eerste avond.

Moulin Blues Café

Backyard Casanovas
Deze Duitse formatie bestaande uit Tommy J. Croole, zang en gitaar, Sidney Ramone, gitaar, Lucky Luciano, staande bas en Rene Lieutenant op drums brengen een heel andere set dan de muziek op de eerste cd uit 2022 ‘Backyard Stomp’
Heerlijke swing uit de jaren 40 en 50. De beste band van de eerste avond en het festival.
De tweede dag zijn ze er weer en dan onder de naam Cat Lee King (zang en piano) and The Cocks.

Guy Davis
Gitarist en zanger ziet zijn set de mist in gaan.
Hij wil eerst afwachten tot dat Handsome Jack in de grote tent klaar is met spelen. Het gevolg is dat de bezoekers in de kleine tent het wachten overbruggen met gezellig kletsen en gewoon na twintig minuten verder gaan. Aankondiger Jack Naus grijpt helaas niet in. Het gevolg is dat veel liefhebbers voortijdig de kleine tent verlaten.
Waarschijnlijk is het beter om geen akoestische act meer neer te zetten, daar leent zich helaas het festival niet voor.

Jesper Lindell

Zanger, gitarist Jesper Lindell (Zweden) en zijn zesmans formatie, inclusief een organist en pianospeler sluiten met twee sets van driekwartier de eerste dag af.
De sets zijn gebouwd op hun eerste product ‘Twilights’ uit 2022. Zij brengen Americana met een blik naar de Band. Het wordt een mooi en helder concert. 2. Handsome Jack
5. Rick Estrin & The Nightcats
1.1 Blues Caravan
2.1. Handsome Jack
1. Blues Caravan
3. Johnny Rawls
2.2 Hansome Jack
3.1 Johnny Rawls
3.2 Johnny Rawls
4. Pokey Lafarge
5.1  Rick Estrin & The Nightcats
4.1 Pokey Lafarge
5.  Rick Estrin & The Nightcats
5.2 Rick Estrin & The Nightcats
5.3 Rick Estrin & The Nightcats
5.4  Rick Estrin & The Nightcats
k 1. Backyard Casanovas
k 1. 1 Backyard Casanovas
k. 2 Guy Davis
k. 2. Jack Naus_
k. 3. 1. Jesper Lindell
Guy Davis
Jesper Lindell

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 23 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help