Up King Bees Feestje Slideshow

 

6-12-2021 De Kentering te Rosmalen
Een heerlijk King Bee’s feestje

Tekst: Bert Lek.
Foto’s: Bert Lek.

Rob Koning viert zijn twintig jarig jubileum als eigenaar van King Bee Music Agency. Drie groepen uit zijn stal zorgen voor de muzikale omlijsting in de schitterende verbouwde Kentering.

De eerste is Sugar Queen, aka Michele Denise, die Rinus van Zuidam aankondigt. Zij heeft net de nieuwe mooie cd ‘Better Days’ uit, dus daar moeten ook nummers van gebracht worden.
De bezoekers, zo’n vierhonderd mensen, krijgen o.a. te horen “I’m That Kinda Woman”, “Change My name”, “lolly’s Place”, “Mr. Calhoun” en “Shake Off Dem Blues”. Bijna allemaal stukken door de queen zelf geschreven, maar ook de eerste twee albums 340 Blues (2017), “I can’t Wait” en ‘Live’ (2019), “Big Leg Girl” en “Hold Your Drank” worden niet vergeten. Die nummers hoort iedereen, wanneer ze niet hard door de nummers heen kletsen, plus twee nummers, die op geen album staan: “Sassy Mama” van Big Mama Thorton en “Get Your Business Straight” van Albert Collins. In ieder geval is het duidelijk dat the queen duidelijk een iets andere richting is ingeslagen met de komst van Jan van Drunnen op Hammond. Het gaat meer de richting van een paplepel vol gospel op, maar gebleven is de warme stem van Michele. Na een uur zit het er voor de Nederlands/Belgische begeleiding op.
Er moet strak aan het tijdschema gehouden worden, aangezien om middernacht de zaal leeg moet zijn.

Ook Kai Strauss & The Electric Blues All Stars krijgen slechts een uur om hun talenten te tonen en dat wordt smullen met een grote S! Ook heeft zanger, gitarist Kai een nieuwe cd uit, al is die van 2020 ’In My Prime’.
Verontschuldigend, zegt Kai, dat hij die door Corona niet kon promoten en hij blij is dat vanavond wel te kunnen doen, dus helaas weinig stukken van de geweldige dubbel CD ‘Live In Concert’ uit 2019 “Did You Wrong”, “I Ain’t Buying it”, het geweldige “hard Life” en “Let Me Love Baby”.
Van het 2020 album “You’re Kling My Love”, “Guest In The House Of The Blues”, “Going To London” dat niet doorging door de Covid-19, “Betting My Life On The Blues”en “In My Prime”. Een ode aan Otis Rush en Little Milton is een heerlijke uitvoering van “Feel So Bad” en speciaal voor de Albert King fans het onbekende nummer “Got To Be Some Changes.” Daarmee neemt Kai met Alex Lex op drums, Kevin Duvernay, bas, Paul Jobson, keys en oudgediende Thomas Feldmann, harmonica en sax afscheid van een uitzinnige menigte.

Zangeres Kat Riggins mag het feest afsluiten en dat wordt in het begin moeilijk voor haar. Ze wil wild springend over het podium Kai Strauss doen vergeten en dat lukt haar niet omdat in het begin de set te schreeuwerig is. Verderop in haar set laat zelfs af en toe haar stem haar in de steek en moet gitarist Hein Meijer het overnemen. Hein vervangt Steven van der Nat, die nog steeds last van zijn hand heeft. Door de inbreng van Hein klinkt het meer bluezy mede door de doordringende slide partijen. Brian Kruit is vervanger van Hassan Abudaldah, die problemen heeft met Covid-19. Gebleven zijn Andreas Carree achter het drumstel en Jan de ligt op sax. Het is pas het tweede optreden van deze tournee en het klinkt verderop in de set best goed. Wat komt er zo allemaal voorbij? “Tightrope” van het album ‘In The Boys Club uit 2018 en van Cry out’ uit 2020 “Meet Our Maker”, “Wicked Tonque” en “Burn It all Down”, maar het beste wordt tot het einde bewaard. “Who Lotta Love” van Led Zeppelin en met daarin vermengd “Going Down” van Freddie King. Een heel apart einde van een mooie avond blues.

Als het aan aankondiger Rinus van Zuidam ligt komt er volgend jaar op 5 november een vervolg maar dan onder de naam Rosblues. De directie van de Kentering heeft de datum alvast voor Rinus vastgelegd. 

 

Sugar Queen
Sugar Queen-2
Sugar Queen-3
Sugar Queen-6
Sugar Queen-5
Kai Strauss - The Electric Blues All Stars_-3
Kai Strauss - The Electric Blues All Stars_
Kai Strauss - The Electric Blues All Stars_-2
Kai Strauss - The Electric Blues All Stars_-4
Kai Strauss - The Electric Blues All Stars_-7
Kai Strauss - The Electric Blues All Stars_-5
Kai Strauss - The Electric Blues All Stars_-6
Kai Strauss - The Electric Blues All Stars_-9
Kat Riggins
Kat Riggins-2
Kat Riggins-4
Kat Riggins-3
Kat Riggins-6
Kat Riggins-7

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 19 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help