Up Julian Sas live in De Boerderij Slideshow

 

4 Maart 2022 – Zoetermeer
Julian Sas live in De Boerderij

Tekst: Bert Lek
Foto’s: Bert Lek

Met gemengde gevoelens rijd ik richting mijn geboorteplaats.
Na twee jaar staat Julian Sas weer op het podium. Nota bene in dezelfde zaal waar ik hem in 2020 voor de laatste keer zag.

In die vierentwintig maanden van afwezigheid is er veel gebeurd. Bassist Fotis overleed op 10 januari 2021, de volgende bassist, Barend Courbois, deed wel mee op de dubbelaar ‘Electracoustic’,
(Zie de recensie op deze site) maar verdween daarna wegens drukke werkzaamheden en organist Roland Bakker kreeg problemen met Covid 19 en kan het nog niet opbrengen om zonder Fotis te spelen.
Aangezien het een cd-presentatie is, verwacht ik hem er wel bij.
Helaas is dat niet het geval.

Het wordt een “All Electric” evening zei Julian tegen mij een tijdje geleden. “We gaan voorlopig door met zijn drieën. “
En of het Electric is?! De band knalt er meteen in met Home Feelin’.
Alle ogen zijn gericht op bassist Edwin van Huik, terwijl hij in het publiek naar bekenden zoekt. Hij vindt iemand, waar hij blij mee is en kort in de pauze met hem praat.

Edwin is een rustige bassist, die samen met Lars-Erik van Elzakker een prima basis neerlegt voor Julian om te kunnen soleren. Dat is in de eerste set van een uur helaas te weinig. Dat komt door de keuze van de nummers van de nieuwe cd; ‘World On Fire’, ’Waiting For Tomorrow’, ‘Fallin’ From The Edge Of The World’, Julian draagt dit nummer geëmotioneerd op aan Fotis, ‘Liberation’, ‘Just A Song’. De hele band moet er nog aan wennen. Vooral Edwin houdt Julian goed in de gaten, zodat hij geen misstap maakt.

Na de pauze is het heel anders. Alleen nog ‘I Will Carry You’ en ‘Always on The Run’ van het nieuwe album.
Daarna barst de JSB net als het publiek, zo’n 400 mensen, los. ‘Sugarcup Boogie’, ‘Hey Joe’ (dit blijft de beste uitvoering van het Jimi Hendrix nummer), ‘The Devil Got My Number’, ‘Bullfrog Blues’ en ‘Boogie All Around’. In bijna anderhalf uur is er nu wel ruimte voor mooie uitgesponnen gitaarsolo’s en mogen zelfs Lars-Erik en Edwin even losgaan. Er wordt weer gelachen naar elkaar, de spanning is er af. Zodoende wordt het toch een geslaagde avond.

JULIAN SAS – ELECTRACOUSTIC TOUR MAART 2022.
12 Poppodium Peppel Zeist
13 Gouden Leeuw Dongen
18 Metropool Hengelo
19 Het Bolwerk Sneek
26 De Pul Uden
27 Het Patronaat Haarlem
31 Mezz Breda
Voor meer concertdata, kijk op www.juliansas.com

 

Julian Sas-2
Julian Sas-3
Julian Sas-4
Julian Sas-5
Julian Sas-6
Julian Sas-7
Julian Sas-8
Julian Sas-9
Julian Sas-11
Julian Sas-12
Julian Sas-13
Julian Sas-14
Julian Sas-15
Julian Sas-16
Julian Sas-17
Julian Sas-18
Julian Sas-20
Julian Sas-19
Julian Sas-21
Julian Sas-23
Julian Sas-22
Julian Sas-24

  button-home button-gastenboek button-recensies