logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

Johnny Mastro & Mama’s Boys – Elmore James For President
Label: Continental Blue Heaven

Tekst: Paul Scholman

Dit is de eerste plaat van Johnny Mastro op het Continental Blue Heaven Label. Naast Smokehouse Brown spelen Jimmy Goodall (drums), Lisa Cee (percussie), John Fohl (gitaar) en Tom Eisenhood (sax) mee. Trump is dood, leve Trump.

Elmore James is ook niet meer. Ik ken de politieke kwaliteiten van Elmore James niet, en dat zal ook niet zo interessant zijn voor hier op deze website, evenals mijn politieke opvattingen.
Wat wel interessant is dat Dhr. J. Mastro tien verse nummers heeft geschreven en drie nummers van een ander heeft gebruikt. Deze zijn geheel naar eigen inzicht vertolkt. Johnny Mastro is in de lage landen zeker geen onbekende meer, en heeft inmiddels dan ook een aardig oeuvre op zijn naam gezet de afgelopen jaren. Ik zou haast zeggen alle dertien goed. Ik beperk mij te melden dat ‘Smokehouse Brown’ nog altijd deel uitmaakt van de Mama’s Boys, sterker nog, hij heeft zijn aandeel in het schrijven van een behoorlijk aantal nummers, waardoor het vuige en ook smerige gitaargeluid dat uitstekend aansluit bij de harpstijlen van Johnny Mastro heerlijk tot zijn recht komt. ‘Child Wolf’ wordt afgeteld en Smokehouse speelt een lekker strak rifje waarbij je denkt wanneer gaat ie los? Mastro half op de achtergrond, en lijkt te zingen met de handrem erop. Spannend…  ‘Wildman Call’ klinkt lekker aanstekelijk. Johnny zingend door zijn harpmic en Brown beroerd de snaren vuig. Strak trommelwerk van Jimmy Goodall. Tijd om dit weer eens in het eggie te kunnen aanschouwen.

Het titelnummer is heerlijk rommelig. Een vuig soundje van gitaarwerk met een slide erdoor en uiteraard de vette harp van Johnny. Het geheel doet een beetje aan als garageblues, het zangwerk een beetje in de achtergrond gedrukt, ‘hangt' er een beetje bij, zo lijkt, maar ‘Red Guitar’ laat horen dat juist dat heerlijk kan klinken uit zo’n garage of een of andere juke joint. ‘Child Wolf’ schiet direct in de hoogste versnelling, en met ‘If You Think I’ve Lost You’ in je kielzog krijg je geen rust in je kop en kont om eens rustig te evalueren waar naar je nu aan het luisteren bent. Ik zou zeggen: Johnny Mastro For President, maar dat zal de bedoeling niet zijn, dus houden we het maar op Elmore James For President! Gave plaat!

Track List:

 1. Elmore James For President (2:31)
 2. Red Guitar (3:19)
 3. See You In The Evening (4:11)
 4. Child Wolf (3:19)
 5. If You Think I’ve Lost You (3:28)
 6. Wildman Call (3:09)
 7. Last Dance In Memphis (3:55)
 8. Baby Don’t Worry (1:39)
 9. Rampart Street (2:33)
 10. Like Marie Laveau (2:51)
 11. One More Time (3:40)
 12. Bottle Won’t Save You (3:17)
 13. Little Freddie Is King (3:04)