logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

Live- Jimmy Reiter
Pogopop Musik/Membran, JGOP004

Tekst: Bert Lek

Wat doe je als zanger/gitarist in Coronatijd, nadat je drie studio-albums hebt uitgebracht? Je duikt in jouw live archief en je gaat zoeken naar de beste opnamen en dat heeft geresulteerd in veertien opnamen van in totaal bijna tachtig minuten.

Vijf zelf gepende, drie met derden en zes door derden. De sessies zijn opgenomen in de Blue Note, Osnabr├╝ck, Duitsland, de woonplaats van Jimmy en van de Vienna Blues Spring in Wenen, Oostenrijk.
Het laatste concert werd uitgezonden door de Oostenrijkse Staatsomroep. Jimmy is geen onbekende in ons land aangezien hij tien jaar gitarist was bij de Amerikaanse zanger/harmonicaspeler Doug Jay, die regelmatig in Nederland toert.

Terug naar de nummers: van de zes door derden geschreven is er slechts een heel bekende: ‘Too Many Cooks’ van Willie Dixon. Het sterkste gedeelte van deze cd zijn de opnamen in de Blue Note, door de speciale gasten Dmitry Suslov, tenorsax en J├╝rgenWieching, bariton sax, die er een extra dementie aan geven. Van daaruit zijn ‘I’ll Take The Easy Way’ en ‘Give It To Me Straight’, de laatste van twaalf minuten, de absolute toppers. Langzaam maar zeker werkt Jimmy met zijn mannen Nico Dreier, keys, Jasper Mortier, bas, achtergrondzang en Bjorn Puls, drums, achtergrondzang de songs naar een muzikaal hoogtepunt. Hopelijk kan Jimmy en zijn band weer spoedig optreden, want dan wordt dit album een verkoop hit na afloop van hun optreden. 

1. Waiting For My Luck To Change 
2. What You Need
3. What’s In It For Me?
4. Too Many Cooks
5. I Shouldn’t But I Do
6. Hard Times (Have Surely Come)
7. I'll Take The Easy Way 
8. Give It To Me Straight
9. Woman Don't Lie
10. It's Easy When You Know How
11. I'm Givin' In
12. Hooked 
13. Who’s Minding The Store?
14. Jimmy's Boogie