Up Jeff Jensen bij Bluesmoose Slideshow

 

Donderdag 14 juni, café bar De Comm, Groesbeek
Jeff Jensen imponeert in intieme setting van Bluesmoose

Tekst: Wil Wijnhoven
Foto’s: Wil Wijnhoven

Jeff JensenVandaag kom ik voor de tweede keer in café-bar De Comm in Groesbeek. Het ‘honk’ van Bluesmoose, waar regelmatig top optredens plaatsvinden. Jammer genoeg komen die optredens niet altijd overeen met mijn tijdschema. Maar donderdag 14 juni dus wel en ben ik naar het optreden van Jeff Jensen gegaan. Hij staat samen met zijn band die bestaat uit drummer: David Green en bassist Bill Ruffino op het podium.

Deze Amerikaanse gitaarvirtuoos heb ik al enkele malen zien spelen op grotere podia zoals Moulin Blues en Keeping The Blues Alive, maar nog nooit in zo’n kleine setting als hier.
Doordat er maar tot 22:00 uur gespeeld mag worden begint het programma dus precies om 20:00 uur. In die twee uurtjes speelt Jeff Jensen twee sets en begint hij het optreden met het aanstekelijke ‘3 Meats In A Bun’, alleen de titel al, om dan gewoon door te knallen met veelal eigen werk zoals: ‘Can’t Believe We’re True’ en ‘Elephant Blue’ om uiteindelijk terecht te komen bij het eerste nummer van zijn nieuwe album ‘Good Woman Back Home’. Zijn gitaarspel is weergaloos en dat geldt ook voor de bas- en de drumpartijen van David en Bill. Jeff is ook een prima entertainer, hij weet het publiek te triggeren met leuke feitjes en hilarische opmerkingen. Bij het publiek kan de band al helemaal niet meer stuk en ik heb het gevoel dat het trio hier beter tot zijn recht komt dan op een heel groot podium.
Dit trio is helemaal op elkaar ingespeeld en de een weet precies wat de ander wil en doet. Geen gekke dingen maar gewoon ‘recht voor zijn raap’-spel legt Jeff Jensen op de mat om maar in voetbaltermen te blijven.

Na het spelen van ‘Outro C Swing’ wordt de eerste set afgesloten en is het tijd om cd’s en t-shirts te verkopen onderwijl ook handtekeningen worden uitgedeeld en tijd genomen wordt om met de fans te praten.

Jeff Jensen bandAls de pauze voorbij is wordt het nog beter bezweert Jeff ons, dus ik verheug me daar al op. In de tweede set wordt meer aandacht besteedt aan het nieuwe album; “Wisdom & Decay”. En aan de nummers: ‘I’m Living Off The Love You Give’; ‘2.000 Day’ en ‘Luck Is Gonna Change’ is dit een voortreffelijk album. Ik heb er in ieder geval een geconfisqueerd voor mijn radioprogramma. Wat mij inpakt is hun uitvoering van ‘Double Trouble’, dat ik ken van Sean Costello, maar deze uitvoering mag er ook best wel zijn. Net zoals ‘Shake Your Money Maker’. Maar ‘Burning Love’ had voor mij wel achterwege mogen blijven. Niet slecht uitgevoerd maar ik ken pakkender uitvoeringen. Dat doet echter niets af aan de kwaliteiten van dit trio.

Ondertussen is het 22:00 uur en wordt door het publiek verzocht om toch een kleine toegift te spelen. En voor de laatste keer vanavond pakt Jeff Jensen met zijn mannen nog eens extra uit met ‘All Along The Watchtower’. Wat een mooi nummer maar zeker een verdomd fraaie uitvoering van Jeff Jensen. Die mag je gerust naast het origineel leggen.

Het mooie van zo’n avond bij Bluesmoose is toch wel dat je een puik programma voorgeschoteld krijgt en dan toch nog op tijd thuis kunt zijn met een gevoel van een puike avond.

 

Jeff Jensen (2 van 47)
Jeff Jensen (20 van 47)
Jeff Jensen (26 van 47)
Jeff Jensen (4 van 47)
Jeff Jensen (5 van 47)
Jeff Jensen (21 van 47)
Jeff Jensen (6 van 47)
Jeff Jensen (32 van 47)
Jeff Jensen (8 van 47)
Jeff Jensen (9 van 47)-bewerkt
Jeff Jensen (23 van 47)
Jeff Jensen (13 van 47)
Jeff Jensen (14 van 47)
Jeff Jensen (15 van 47)
Jeff Jensen (16 van 47)
Jeff Jensen (18 van 47)
Jeff Jensen (22 van 47)
Jeff Jensen (25 van 47)-2
Jeff Jensen (27 van 47)
Jeff Jensen (28 van 47)
Jeff Jensen (30 van 47)
Jeff Jensen (31 van 47)
Jeff Jensen (33 van 47)-bewerkt
Jeff Jensen (35 van 47)-bewerkt
Jeff Jensen (38 van 47)
Jeff Jensen (39 van 47)
Jeff Jensen (40 van 47)
Jeff Jensen (42 van 47)
Jeff Jensen (44 van 47)
Jeff Jensen (46 van 47)
Jeff Jensen (37 van 47)
Jeff Jensen (47 van 47)
Jeff Jensen (43 van 47)

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 33 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help