Up Jack Hustinx & The Southern Aces Slideshow

 

Donderdag 12 november 2015, Wilhelmina Eindhoven
"Over Yonder" toer Jack Hustinx & The Southern Aces gewoon top

Tekst: Wil Wijnhoven
Foto’s: Wil Wijnhoven

jack hustinxHet album ligt al vanaf de zomer bij mij thuis en sindsdien heb ik het al veelvuldig beluisterd en altijd weer met het allergrootste plezier. Het is ook wachten op de live uitvoering van “Over Yonder”. En die komt er op 12 november en wel met de Amerikaanse bezetting van The Southern Aces. Dat houdt in dat Malford Milligan en Harry Bodine de gelederen van de band versterken.

Omdat er in Eindhoven het festival Glow plaatsvindt is het lang zoeken naar een parkeerplekje waardoor ik tegelijk dat de band de eerste noot aanslaat bij Wilhelmina binnen kom. Net op tijd dus om ‘Crawlin’ Up To The Surface’ het tweede nummer op het album te horen. En hoe raar het misschien ook mag klinken, met de eerste noot voel ik me al meteen ingepakt door de band. Die stemmen van Malford en Jack klinken meer dan uitstekend, soms rauw en soms smooth. Die combinatie van stemgeluiden past erg goed bij elkaar en zorgt live voor nog meer impact.

De eerste set staat vooral in het teken van het album en zien en horen we Harry Bodine ook op de slide zoals op het grandioze ‘Good While It Lasted’. Tijdens mijn interview met Jack vertelde hij me al dat hij Harry als een van de beste slide-gitaristen beschouwde. En eerlijk is eerlijk, daar is geen woord van gelogen zoals ik hier mag meemaken.

Wat vooral ook opvalt is de spontaniteit en de lol die de muzikanten hebben, het spat er van af en komt tot uiting in hun muziek. Dat wordt overgedragen en opgepakt door het publiek die daar weer enthousiast op reageren.
Met het opzwepende texmex nummer: ‘Welcome To San Antone’, een ode aan Dough Sam, met Roel Spanjers op de accordeon, wordt de sfeer nog veel gezelliger. Ook hier, net zoals op het album, een mooie afwisseling van stijlen en live klinkt het net zo vet als op het album.

Harry BodineJack heeft een bewogen leven achter de rug en hecht veel waarde aan kleine dingen zoals een mooi gospelnummer en dus past hier zoiets wel. In dit geval ‘My Soul – My Inspiration’, een song dat je diep kan raken. Zeker nu live samen met Malford en Jack met op de achtergrond Roel Spanjers op de toetsen. Hoe mooi kun je een gospel maken?
De eerste set sluit af met: ‘Life Will Humble You’ dat als single is uitgebracht maar bruist van de kwaliteiten van alle meespelende muzikanten. Een pracht nummer dat in enkele minuten tijd alles laat horen wat het album herbergt.

Na een korte pauze staat de band, maar ook het publiek, weer te popelen om aan de slag te gaan.

De tweede set is meer toegespitst op ouder werk en covers waarbij weer enkele juweeltjes voorbijkomen. Jack heeft samen met Malford in 2002 al het album ‘Sweet Cherry Soul’ uitgebracht en daarvan worden nummers gespeeld zoals ‘Find Your Way Home’ en Malford Milliganhet mooi uitgevoerde ‘I’ve Got Dreams To Remember’ van Otis Redding. Een uitvoering dat met bezieling wordt gezongen door Malford Milligan.

En van hun beider vriend Stephen Bruton vertolken zij het fraaie ‘Against My Will’. Een nummer dat ik enkele jaren eerder live heb gehoord van Stephen zelf. Van deze uitvoering vanavond krijg ik toch wel kippenvel. En dat gaat ook op voor ‘People Get Ready’ van Curtis Mayfield dat wordt opgedragen aan de onlangs overleden Allen Toussaint.
Set twee is ook samengesteld uit gevarieerde muzikale pareltjes. Nummers van de band Storyville en van Jimmy Vaughan worden er gespeeld en natuurlijk mag een nummer van Harry Bodine ook niet ontbreken.

Langzaam aan loopt het optreden tot een einde en wordt nog eens lekker stevig uitgehaald met ‘Mama Talk To Your Daughter’ geschreven door JB Lenoir. Een nummer dat veel bezoekers mee kunnen zingen.

Een mooie avond met mooie en gepassioneerde muziek wordt afgesloten en ik keer met een goed gevoel naar huis, het optreden analyserend en concluderend dat dit toch wel tot een van de betere concerten van 2015 hoort.
Een optreden dat meer dan eens duidelijk heeft gemaakt dat Jack Hustinx tot de absolute top in zijn genre behoort.

 

 

Jack Hustinx and The Southern Aces (10 van 40)-2
Jack Hustinx and The Southern Aces (13 van 40)-2
Jack Hustinx and The Southern Aces (1 van 40)-2
Jack Hustinx and The Southern Aces (8 van 40)-2
Jack Hustinx and The Southern Aces (11 van 40)-2
Jack Hustinx and The Southern Aces (12 van 40)-2
Jack Hustinx and The Southern Aces (14 van 40)-2
Jack Hustinx and The Southern Aces (28 van 40)-2
Jack Hustinx and The Southern Aces (27 van 40)-2
Jack Hustinx and The Southern Aces (16 van 40)-2
Jack Hustinx and The Southern Aces (25 van 40)-2
Jack Hustinx and The Southern Aces (2 van 40)-2
Jack Hustinx and The Southern Aces (20 van 40)-2
Jack Hustinx and The Southern Aces (21 van 40)-2
Jack Hustinx and The Southern Aces (24 van 40)-2
Jack Hustinx and The Southern Aces (26 van 40)-2
Jack Hustinx and The Southern Aces (22 van 40)-2
Jack Hustinx and The Southern Aces (29 van 40)-2
Jack Hustinx and The Southern Aces (3 van 40)-2
Jack Hustinx and The Southern Aces (31 van 40)-2
Jack Hustinx and The Southern Aces (32 van 40)-2
Jack Hustinx and The Southern Aces (33 van 40)-2
Jack Hustinx and The Southern Aces (5 van 40)-2
Jack Hustinx and The Southern Aces (34 van 40)-2
Jack Hustinx and The Southern Aces (36 van 40)-2
Jack Hustinx and The Southern Aces (38 van 40)-2
Jack Hustinx and The Southern Aces (40 van 40)-2
Jack Hustinx and The Southern Aces (18 van 40)-2
Jack Hustinx and The Southern Aces (6 van 40)-2
Jack Hustinx and The Southern Aces (7 van 40)-2
Jack Hustinx and The Southern Aces (9 van 40)-2
Jack Hustinx and The Southern Aces (37 van 40)-2

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 32 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help