Up Giles Robson Blues Alive Revue en Ramirez-Toussaint Blues Band Slideshow

 

Zondag 20 januari 2019, café-zaal Thijssen, Vlierden
Keeping The Blues Alive presenteert: Toussaint Blues Band Feat. Jose Ramirez and Giles Robson Blues Alive Revue

Tekst: Paul Scholman
Foto’s: Wil Wijnhoven 

Jose RamirezMet gemengde gevoelens pen ik dit stuk op papier. Nog geen acht maanden geleden stond op deze plek Mike Ledbetter en Mike Welch, twee dikke vrienden, de pannen van het dak te spelen. Juist op de dag dat ik eindelijk met dit verslag kan beginnen slaat het bericht van Ledbetters plotseling overlijden in als een bom. Een bijzonder aardige vent en een uitstekende zanger ontvalt ons veel te jong.

Thomas Toussaint, die op allerlei fronten aan de weg timmert in de Nederlandse bluesscene, is al een paar dagen aan het rondtoeren door Nederland en België als hij met Jose Ramirez in het befaamde Vlierdense Thijssen hotel aanbelandt waar Keeping The Blues Alive haar huishouding voert.
 
Ramirez, afkomstig uit het Costa Ricaanse San José, is voor de tweede keer in Europa. Hij profileert zichzelf uitstekend en zet zichzelf prima op de kaart. Hij weet zich in Engeland en Spanje met prima muzikanten te omringen en ook in Nederland, nu dus met Thomas Toussaint, harp, zang, Paolo de Stigter, drums en tegenwoordig ook zang, Dirk Wagensveld, bas en Harm van Essen, gitaar en zang. Ramirez wordt ingeluid door Thomas die een paar nummers op zijn bekende wijze speelt zoals ‘High Heel Sneakers’ Na een paar nummers verdwijnt Thomas en neemt José de bandleiding over.

Het Intro van Carlos Santana met ‘Three Years’ klonk erg lekker op een zondagse namiddag onder het genot van een stevig biertje. José vertelt over het nummer van Johnny Guitar Watson ‘I Wanna Tata You Baby’ dat hij vorig jaar hier voor het eerst gespeeld had en waar hij nu een eigen versie van heeft gemaakt en hij wilt dit graag voor ons spelen. De heren maken moeiteloos het anderhalf uur vol en eigenlijk is het jammer dat het al klaar is. Harm van Essen zullen we de komende tijd maar eens flink in de gaten gaan houden, want als hij met zijn gitaar begint te huppelen kunt u zich opmaken voor een heerlijke solo. Een fantastisch talent uit de school van Mike Donkers. Samen met José maken ze er nog een feestje van door in duel op elkaars gitaren te spelen. Een leuk en spontaan één tweetje, wat ze nog niet eerder hadden gedaan.

Giles RobsonNa een half uurtje pauze is het podium voor zanger en harmonicaspeler Giles Robson. Giles kreeg de eer om zelf een band te formeren en heeft gitarist Chris Corcoran meegenomen, met in hun kielzog bassist Jamie Lawrence en drummer Mike Thorne. Twee harpisten op een bluesmiddag is natuurlijk pure luxe voor de liefhebbers en ik zie genoeg liefhebbers om mij heen staan die een supermooie middag beleven en heerlijk staan te genieten van de openingsnummers van Giles. Giles is een heel ander type harpist dan Thomas en speelt wat meer op techniek. Zaal Thijssen is in ieder geval weer enthousiast. Robson verdwijnt na een paar nummers van het toneel en laat het podium aan Chris Corcoran. Corcoran verrast me met deze band, waar hij slechts af en toe mee samenspeelt. Ik moest onwillekeurig denken aan de Paladins. Uitstekend gitaarwerk van de man die ook zijn band de ruimte gaf te laten horen wat ze onder de motorkap hebben. De mannen spelen heerlijk instrumentaal zonder Robson hun nummers. Strakke drums en nog strakkere bas van respectievelijk Mike Thorne en Jamie Lawrence.

Giles komt weer tevoorschijn en speelt werk uit de oude doos zonder de geijkte paden plat te stampen. Op zeker moment stapt hij de trap af en loopt een rondje door de zaal in het donker, terwijl de band doorspeelt en Giles onversterkt gewoon doorblaast. Er lopen wat smartphones achter hem aan, zodat we hem ongeveer kunnen traceren.
Een gitaarduel tussen José Ramirez en Chris Corcoran en een harpduet tussen Thomas Toussaint en Giles Robson vormen een perfecte afsluiter van de middag. Ze zijn aan elkaar gewaagd en stuwen elkaar op tot grote hoogte. 
Sonny Boy Williamson draait zich tevreden om in zijn graf.

 

Jose Ramirez and The Thomas Toussaint Band
Jose Ramirez and The Thomas Toussaint Band-9
Jose Ramirez and The Thomas Toussaint Band-7
Jose Ramirez and The Thomas Toussaint Band-2
Jose Ramirez and The Thomas Toussaint Band-3
Jose Ramirez and The Thomas Toussaint Band-16
Jose Ramirez and The Thomas Toussaint Band-4
Jose Ramirez and The Thomas Toussaint Band-5
Jose Ramirez and The Thomas Toussaint Band-6
Jose Ramirez and The Thomas Toussaint Band-8
Jose Ramirez and The Thomas Toussaint Band-10
Jose Ramirez and The Thomas Toussaint Band-12
Jose Ramirez and The Thomas Toussaint Band-15
Jose Ramirez and The Thomas Toussaint Band-14
Jose Ramirez and The Thomas Toussaint Band-19
Jose Ramirez and The Thomas Toussaint Band-11
Jose Ramirez and The Thomas Toussaint Band-13
Giles Robson-2
Giles Robson
Giles Robson-4
Giles Robson-5
Giles Robson-3
Giles Robson-6
Giles Robson-7
Giles Robson-8
Jose Ramirez and The Thomas Toussaint Band-17
Giles Robson-13
Giles Robson-9
Giles Robson-10
Giles Robson-11
Giles Robson-16
Giles Robson-18
Giles Robson-17
Giles Robson-19
Giles Robson-12
Giles Robson-14
Giles Robson-20
Giles Robson-15

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 38 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help