Up Front Porch Blues 2024 Slideshow

 

Front Porch Blues, Budschop, zondag 16 juni 2024
Blues in optima forma

Tekst: Wil Wijnhoven
Foto’s: Wil Wijnhoven

De private party bij Bart en Cristina in Nederweert-Budschop is altijd een feestje, goede muziek, goede verzorging en bovendien een weerzien van en voor vele bekenden. De genodigden kunnen vandaag genieten van een uitgelezen selectie blues muzikanten. En deze keer bestaat die uitgelezen selectie uit: Steven Troch en Guy Verlinden; Bai Kamara Jr. And The Voodoo Sniffers; Ian Siegal Band. Deze staan garant voor een mooie middag en avond blues van hoog niveau.

Onder een mooi tentdak, vanwege de regen, trapt het duo Steven Troch en Guy Verlinde rond de klok van half drie af. Dit Belgische duo heeft een hele brok ervaring en ontplooit dit volledig uit. Het fantastische harpgeluid van Steven die de zang en het gitaarspel van Guy ondersteund levert fraaie stukjes blueswerk op. In combinatie met een hoog entertainment gehalte van Guy die op fraaie wijze het optreden aan elkaar praat krijgen we prachtige songs te horen zoals: “Heaven Inside Your Head” van Guy’s album: ‘Better Days Ahead’. Gevolgd door “Religion Serve The Devil Well” dat wordt opgedragen aan de helaas te vroeg overleden Tiny Legs Tim. Samen met hem schreef Guy ook de song ‘Going To Mississippi’ dat we op een emotionele wijze beluisteren. De set wordt afgesloten met het een cover van Sam Cook “Bring It On Home To Me”.
Een voortreffelijke uitvoering die je iedere keer weer aangrijpt. Dit duo overtuigd voor de volle 100% en weet zelfs de dansers voor het podium te krijgen. Een toegift mag niet uitblijven en dat doen ze met een cover van J.B. Lenoir. Het mooie zowel muzikaal als tekstueel nummer: “Alabama Blues” dat is een toffe afsluiting die uitmuntend wordt uitgevoerd. Steven en Guy zijn niet alleen aimabele mensen maar bovendien ook goede muzikanten die oog hebben voor het publiek.

Ondanks de regenval blijft de sfeer opgewekt en vrolijk, uiteraard mede ook door de omgeving, de gastvrijheid van Bart en Cristina maar zeker ook door de voortreffelijke muziek.
Na een korte ombouwpauze is het de beurt aan Kai Kamara Jr. And The Voodoo Sniffers. Een kwartet samengesteld uit diverse nationaliteiten. Kai Kamara Jr. Is geboren in Sierra Leone en opgegroeid in Brussel; drummer Boris Tchango komt uit Togo; gitarist Tom Beardslee uit de States en bassist Désiré Somé komt uit Burkina Fasso. Een gemêleerd gezelschap die dan ook een iets andere bluesweg is ingeslagen. Afrikaanse invloeden worden gemixt met traditionele blues. En dat levert een frisse blues stijl op die je van het eerste tot en met het laatste nummer in de greep houdt.
Ik heb ze nog nooit gezien of zelfs van gehoord maar ik vind het een interessante band. Bai Kamara, strak in het pak, zet in met het nummer ‘Black Widow Spider’ van zijn album: “Salone” en zet daarmee direct de toon voor het optreden en laat je kennismaken met de muzikale stijl.
Hij beschikt over een mooi donker en warm stemgeluid dat geheel tot zijn recht komt bij zijn eigen werk maar ook zijn gitaarspel mag er zijn. Soms heeft het wat weg van Keb Mo. Zoals onder meer te horen is op het nummer ‘Good Good Man’ van zijn recente album: “Traveling Medicine Man” Het funky nummer ‘Miranda Blue’ swingt behoorlijk en laat je niet stilstaan. De bezoekers zijn behoorlijk onder de indruk van de band en laat dat ook duidelijk merken.
Tijdens het laatste nummer van deze set ‘Fortune’ laat gitarist Tom Beardslee zich gelden. Samen duelleren met Bai Kamara levert een vette afsluiting op ware het niet dat het publiek vraagt om een toegift.
Maar al te graag gaat de band daarop in met het nummer: ‘I Ain’t Lying’.
Wat een geweldig optreden waarbij niet alleen ik maar alle bezoekers behoorlijk van onder de indruk zijn. Deze band moet eigenlijk toch vaker geboekt kunnen worden lijkt me zo.

Ondertussen dat het podium omgebouwd wordt is het tijd voor een hamburger en lekker pintje alvorens de Ian Siegal band begint met het optreden.
De sfeer is gezellig en als er geen band speelt wordt er lustig op los gepraat, gelukkig geen ‘Dutch Disease’ tijdens de optredens.
Ian Siegal met de band hebben we al vaker aan het werk gezien en ik weet bij voorbaat al dat dit optreden ook top zal zijn. Het eerste nummer dat er gespeeld wordt heeft de titel ‘It Must Be Jelly’ en dan volgen er nog meer van deze uptempo nummers afgewisseld met een paar mooie ballads zoals: 'Won't Be Your Shotgun Rider' en het hele mooie 'Gallo Del Cielo'. De setlist is samengesteld uit het hele oeuvre van Ian Siegal en dat levert ook ‘live’ fraaie vertolkingen op.
Prachtig ook om te zien hoe de band opgaat in de muziek. Vooral Dusty sluit zich af en gaat geconcentreerd op in zijn spel. Je ziet en hoort duidelijk dat deze combinatie een ingespeeld geheel is en elkaar aanvult.
Ook zij worden opgeroepen om een toegift te spelen en dat doen ze met een Ierse Blues song die iedereen mee kan zingen.
Zoals al eerder geschreven, een optreden van de Ian Siegal Band in deze samenstelling is altijd sterk en dat hebben ze nu in dit 'kleine' gezelschap weer eens bewezen.

Bart en Cristina hebben het prima voor elkaar gekregen met een bijzondere mooie muzikale middag die op en top verzorgd is. Daarvoor een hele dikke pluim, ik buig me diep en neem mijn hoed af, bedankt. Dit was nu echt blues in optima forma.

 

Front Porch Blues-5
Steven Troch en Guy Verlinde 2024
Steven Troch en Guy Verlinde 2024-2
Steven Troch en Guy Verlinde 2024-4
Steven Troch en Guy Verlinde 2024-3
Steven Troch en Guy Verlinde 2024-5
Steven Troch en Guy Verlinde 2024-6
Steven Troch en Guy Verlinde 2024-7
Steven Troch en Guy Verlinde 2024-8
Steven Troch en Guy Verlinde 2024-9
Steven Troch en Guy Verlinde 2024-10
Steven Troch en Guy Verlinde 2024-11
Steven Troch en Guy Verlinde 2024-12
Bai Kamara Jr and The Voodoo Sniffers-3
Bai Kamara Jr and The Voodoo Sniffers-4
Bai Kamara Jr and The Voodoo Sniffers-2
Bai Kamara Jr and The Voodoo Sniffers
Bai Kamara Jr and The Voodoo Sniffers-6
Bai Kamara Jr and The Voodoo Sniffers-5
Bai Kamara Jr and The Voodoo Sniffers-7
Bai Kamara Jr and The Voodoo Sniffers-8
Bai Kamara Jr and The Voodoo Sniffers-11
Bai Kamara Jr and The Voodoo Sniffers-10
Bai Kamara Jr and The Voodoo Sniffers-9
Bai Kamara Jr and The Voodoo Sniffers-12
Bai Kamara Jr and The Voodoo Sniffers-13
Ian Siegal and Dry Riverbed Trio
Ian Siegal and Dry Riverbed Trio-4
Ian Siegal and Dry Riverbed Trio-2
Ian Siegal and Dry Riverbed Trio-3
Ian Siegal and Dry Riverbed Trio-5
Ian Siegal and Dry Riverbed Trio-6
Ian Siegal and Dry Riverbed Trio-8
Ian Siegal and Dry Riverbed Trio-7
Ian Siegal and Dry Riverbed Trio-9
Ian Siegal and Dry Riverbed Trio-10
Ian Siegal and Dry Riverbed Trio-11
Ian Siegal and Dry Riverbed Trio-12
Ian Siegal and Dry Riverbed Trio-13
Front Porch Blues
Front Porch Blues-4
Front Porch Blues-3
Front Porch Blues-2
Front Porch Blues-7
Front Porch Blues-6

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 45 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help