Up Flirting With The Blues 2018 Slideshow

 

Vrijdag 30 november en 1 december 2018, De Flint, Amersfoort
Flirting with the Blues - Een warm ontvangst wacht ons in “De Flint”

Foto’s: Jack Kok
Tekst: Ans Kok

Laurence JonesBlues in een theater blijft toch steeds weer een aparte ervaring.  Maar in Amersfoort pakken ze het goed aan.
Een leuk aangeklede zaal, voorzien van een aantal biertafels met banken en een goed bemande bar. Niets staat een mooie avond in de weg.


Vrijdag 30 november
De sfeer is relaxed en het publiek dat zich in de zaal verzameld heeft is vol verwachting naar wat komen gaat.
Laurence Jones opent de avond om klokslag 19.30 uur.
De zaal stroomt snel tot tweederde vol en het is goed om te zien dat er minimaal drie generaties liefhebbers in de zaal aanwezig zijn. Het zijn niet persé de “standaard” blues fans die  gefascineerd staan te luisteren. Maar het is wel duidelijk dat hij een grote groep échte fans heeft.
De band gaat zoals altijd enthousiast van start, met nummers van de laatste cd “The Truth” ; onder andere; “What would you do” en “Never good enough”.

Het is opvallend hoe toegankelijk de muziek klinkt. Je ziet dan ook iedereen meezingen, swingen of tenminste deinen. Het geheel is gepolijst en gesmeerd, iets waaraan niet alleen de geweldige klasse van alle muzikanten debet is, maar ook zeker de aan de band toegevoegde achtergrond-zangeressen.
Hij neemt ons ook nog even mee naar hoe het allemaal begon, Laurence en zijn gitaar die de oude blues-nummers speelt.
Dit doet hij, volledig solo op het podium.
Dat hij zijn oorspronkelijke invloeden niet vergeten is blijkt wel uit zijn nieuwe single die hij als toegift speelt: “Fortunate Son”.
Laurence is in staat een breed publiek naar zijn hand te zetten, dat blijkt vanavond weer.

Tijd voor de hoofdact van vanavond: “Kid Ramos Blues Band ft. Big Pete”. Voor de organisatie is het een hele eer dat de volledig originele band exclusief hiervoor naar Nederland is gekomen. Dat schept natuurlijk verwachtingen. Men verheugt zich zichtbaar op dit optreden.
Afgetrapt wordt met “Driftin” waarbij het lijkt alsof  Pete alleen op het podium staat. Het geluid van Kid en de band valt daartegen helemaal weg, dat is jammer. Het duurt eventjes eer dit goed ingeregeld is.
De band speelt bevlogen, en naar mate de set vordert komt er langzaam ontspanning in het geheel. Kid neemt regelmatig de gitaarpartijen over en laat ons dan genieten van zijn geweldige virtuositeit.
Bassist Willie Campbell maakt mooi gebruik van het podium en zorgt er met zijn fantastische invulling voor, dat het geheel staat als een huis.
Alle bekende nummers passeren de revue “ I’ve got my eyes on you”, “Devil woman” en natuurlijk “Hipshake”.
Tegen die tijd is de zaal inmiddels nog maar voor één kwart gevuld, maar wel met de diehard fans en kenners van het genre.
Die uiteraard volhardend om een toegift vragen en die krijgen met  onder andere “So sad to be lonesome”. Een mooie song om een mooie avond mee af te sluiten.

Zaterdag 1 december - Een warm ontvangst wacht ons in “ De Flint”
In de hal worden we onthaald door de mannen van RootzStock die daar alle pauzes opvullen met hun akoestische Storybook Sessions waarbij ze werk spelen van Keb’ Mo, Anders Osborne en Lou Rawls. Hiervan wordt zichtbaar genoten door de bezoekers. Langzaam aan begeeft het publiek zich richting de AFAS zaal voor het vuurwerk dat we deze avond verwachten.

De Veldman Brothers openen en doen dat méér dan voortvarend. Binnen no time hebben de heren de zaal die inmiddels halfvol gelopen is, in hun ban. Ze trappen af met “Brothers Groove”, via onder andere “Another Day” en “No love song”  naar de heerlijke boogie “One Step Closer”.
Dan is het feestje inmiddels compleet en de toon voor de hele avond gezet. De broers laten ons met hun enthousiasme en plezier geen enkele gelegenheid om achterover te hangen. De beuk erin, of dat nu door Gerrit op gitaar gebeurt of door Bennie op toetsen, we volgen gewoon. Het feit dat het zaterdagmiddag ergens rond 18.00 uur is, is compleet vergeten.
Tijd en plaats doen er niet meer toe, alleen de muziek, genietend publiek en zelfs de stiekeme, vroege, joint die ergens opgestoken wordt, past in het geheel.

The Delgado BrothersEven mogen we ademhalen en dan door met de Delgado Brothers. De drie vrolijke broers produceren samen met hun toetsenist perfecte harmonieën. Het is daarom erg jammer dat de zang, bij aanvang heel slecht te horen is. Gelukkig komt dit in orde zodat we volop kunnen genieten van onder andere het wondermooie nummer “Talk to me” dat op hun nieuwe album “Two Trains” staat.
We krijgen vrijwel alle nummers van dit album te horen maar maken ook een uitstapje naar hun eerdere werk met onder andere  “A fair warning” en “LA Ellie” .
Dat hun muziek wordt beïnvloed door persoonlijke ervaringen en maatschappelijke betrokkenheid, en ze dat ook met ons delen, maakt het optreden alleen maar intenser. Hun Latin roots klinken overal in door, maar zeker in “Live for today”  Een heerlijke afsluiter die ons in een heel goede stemming achterlaat.

Na een flinke ombouw is het podium gereed voor de hoofdact van vanavond: De 4G- sessie.
The King’s Rhythm Crew, bestaande uit Govert van der Kolm, Ruud Weber en Fokke de Jong, staat te trappelen om de 4G’s, Alan Haynes, Jim Suhler, Matt Schofield en Danny Giles te mogen begeleiden.
De sessie is zo opgezet dat de gitaristen ieder een korte set spelen van 20 minuten en daar dan een gezamenlijke jamsessie aan toe voegen.
4G-sAlan Haynes trapt als eerste af met o.a. “When you got a good friend”, daarna is het de beurt aan Danny Giles die ons, ondermeer, nog eens laat genieten van “Shiver”.
Jim Suhler heeft, naast anderen, “Tijuana Bible” in de aanbieding en Matt Schofield “What i wanna hear”. Dit is onvervalst genieten. Ieder van de heren geeft het beste en dat resulteert in waanzinnige muzikale hoogstandjes.

Daarna treden de heren samen aan voor een stampende en stomende jam.

Ze zwepen elkaar op en dagen elkaar uit dat het een lieve lust is. De leden van de begeleidingsband worden volop betrokken in het geheel. Dit resulteert in een zelden vertoonde en gehoorde set die het publiek nog lang zal heugen. “Three hours past midnight” wordt heerlijk uitgesponnen net als “Let’s work together”. Dit is ook de boodschap die ze uitdragen, naar ons maar ook onderling. De energie die van het podium af komt is magisch en we gaan allemaal mee in de stroom. Totaal overdonderd als de set ten einde is.
Niet minder dan de heren zelf, die zichtbaar genoten hebben van hun samenwerking. Een memorabele 4G-sessie waar nog lang over nagepraat zal worden. (“Gelukkig hebben we de filmpjes”  dus check vooral de Social Media kanalen als je een en ander wil terugzien.)

Aan Phil Bee’s Freedom dan de (on-) dankbare taak om de avond af te sluiten.
De vorige set overtreffen was geen optie, dus de band deed er heel goed aan te vertrouwen op hun eigen kunnen. Muzikaal zit dat natuurlijk gewoon helemaal goed. Ze spelen vertrouwde nummers als “Down don’t bother me” en “Sunday morning” maar ook werk van nieuwe cd “Home” die 20 januari 2019 wordt gepresenteerd. Terwijl de zaal langzaamaan leeg druppelt zorgt Phil samen met zijn dames en heren voor een mooie afronding van dit prachtige weekend.

Organisatie van “Flirting with the Blues”, complimenten voor het programma, de gastvrijheid en het soepele verloop van het weekend.
We zullen hier nog lang van nagenieten.           

 

 

Laurence Jones (1 van 6)
Laurence Jones (2 van 6)
Laurence Jones (3 van 6)
Laurence Jones (4 van 6)
Laurence Jones (5 van 6)
Laurence Jones (6 van 6)
Kid Ramos Blues Band featuring Big Pete (1 van 8)
Kid Ramos Blues Band featuring Big Pete (2 van 8)
Kid Ramos Blues Band featuring Big Pete (3 van 8)
Kid Ramos Blues Band featuring Big Pete (4 van 8)
Kid Ramos Blues Band featuring Big Pete (5 van 8)
Kid Ramos Blues Band featuring Big Pete (6 van 8)
Kid Ramos Blues Band featuring Big Pete (7 van 8)
Kid Ramos Blues Band featuring Big Pete (8 van 8)
Veldman Brothers (1 van 5)
Veldman Brothers (2 van 5)
Veldman Brothers (3 van 5)
Veldman Brothers (4 van 5)
Veldman Brothers (5 van 5)
The Delgado Brothers (1 van 6)
The Delgado Brothers (3 van 6)
The Delgado Brothers (4 van 6)
The Delgado Brothers (5 van 6)
The Delgado Brothers (6 van 6)
Phil Bee-s Freedom (1 van 10)
Phil Bee-s Freedom (2 van 10)
Phil Bee-s Freedom (3 van 10)
Phil Bee-s Freedom (4 van 10)
Phil Bee-s Freedom (5 van 10)
Phil Bee-s Freedom (6 van 10)
Phil Bee-s Freedom (7 van 10)
Phil Bee-s Freedom (8 van 10)
Phil Bee-s Freedom (9 van 10)
Phil Bee-s Freedom (10 van 10)
4G-s and The Kings Rhythm Crew (1 van 22)
4G-s and The Kings Rhythm Crew (2 van 22)
4G-s and The Kings Rhythm Crew (3 van 22)
4G-s and The Kings Rhythm Crew (4 van 22)
4G-s and The Kings Rhythm Crew (5 van 22)
4G-s and The Kings Rhythm Crew (6 van 22)
4G-s and The Kings Rhythm Crew (7 van 22)
4G-s and The Kings Rhythm Crew (8 van 22)
4G-s and The Kings Rhythm Crew (10 van 22)
4G-s and The Kings Rhythm Crew (11 van 22)
4G-s and The Kings Rhythm Crew (12 van 22)
4G-s and The Kings Rhythm Crew (13 van 22)
4G-s and The Kings Rhythm Crew (14 van 22)
4G-s and The Kings Rhythm Crew (15 van 22)
4G-s and The Kings Rhythm Crew (16 van 22)
4G-s and The Kings Rhythm Crew (17 van 22)
4G-s and The Kings Rhythm Crew (18 van 22)
4G-s and The Kings Rhythm Crew (19 van 22)
4G-s and The Kings Rhythm Crew (20 van 22)
4G-s and The Kings Rhythm Crew (21 van 22)
4G-s and The Kings Rhythm Crew (22 van 22)

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 55 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help