logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

Rough & Uncut - Dave Chavez

Tekst: Bert Lek

Dave ChavezEigenlijk zou erbij moeten staan ‘hard to handle’ en dat maakt Dave helemaal compleet. Een heerlijk buitenbeentje in ons muziekwereldje. Bovendien is hij een eigenzinnig baasje, die schijnbaar alleen doet waar hij zin in heeft. Een beetje werken, maar vooral veel spelen met Peter Offererman op de bas, onze Belgische vriend Steve Wouters achter de drumkit en nieuweling Matthijs Stauttener, die de toetsen beroert van de Hammond, piano en Rhodes.

Dit is de derde cd van deze Schiedammer en zijn band, opgenomen op zaterdag 24 november 2018 in het onderkomen van de tafeltennisvereniging Het Centrum te Rotterdam. Toen vierde Dave zijn 50ste verjaardag met zijn vrienden en muzikale aanhang.

Twaalf nummers zijn vastgelegd en het is een mooi geheel geworden. Met absolute uitblinkers: de opener ‘Afraid’, ‘Boogie Real Low’ en zijn levenslied ‘Nothing But The Blues’. In ‘Black Nazareth’ en ‘I’ll Take Care Of You’ wordt Dave subliem begeleid door Matthijs Stauttener op piano en de Rhodes. Zelfs de bezoekers werden er doodstil van. Matthijs vervult naast Dave een hoofdrol op dit album’ en in het instrumentale ‘Too Much Porn’ krijgt hij van Dave de vrije hand en dan hoor je een heerlijke boogie-woogie.
‘Loving Battleground’, het titelnummer van de tweede cd, mocht natuurlijk niet ontbreken, want het is zo’n heerlijk uptempo nummer, dat veel lijkt op een van de betere Herman Brood nummers.
‘Is That OK’. Ja Dave, prima zelfs. Een lekker bossanova-achtig nummer en de vrolijkheid spat ervan af.
‘Sharp Like A Knife’, de titel van zijn debuutalbum, komt in ruim acht minuten helemaal tot zijn recht.

Ondanks zijn vijf kruisjes heeft Dave nog niets aan kracht ingeboet. Zijn gitaarspel is nog even scherp als op 11 januari 2014 toen ik hem voor de eerste keer zag. Zijn stem ligt nog steeds lekker in het gehoor. Het enige verschil met toen? Hij heeft andere begeleiders, die hem ook uitstekend ondersteunen en door de inbreng van Matthijs krijgen de oude nummers een ander jasje aangemeten.

Het met vol overgave gezongen laatste nummer ‘Hard Times’ krijgt nog een staartje na zeven en een halve minuut, want dan zet Dave het A-capella nummer Judgement Day in, opgenomen in de studio. Echt weer een geintje van hem.

1. Afraid **
2. Boogie Real Low *
3. Nothing But The Blues
4. Love To Shine **
5. Black Nazareth
6. Loving Battleground **
7. Too Much Porn
8. Trouble In Mind
9. I’ll Take Care Of You
10. Is That OK *
11. Sharp Like A Knife *
12. Hard Times **

Studio cd’s
* Sharp Like A Knife 2013
** Loving Battleground 2016