Up DBF Weergaloos Slideshow

 

Barendrecht 12-09-2021  
DBF Weergaloos!  

Tekst: Bert Lek  
Foto’s: Bert Lek

Dit is het tweede concert in het nieuwe onderkomen van Nederlands oudste bluesclub L’Esprit.

De Beuk is een verbouwde tweekapper, die zaterdagavond door jongeren gebruikt wordt en eens in de veertien dagen door Nico Bravenboer, Jan Valster en kompanen, die op de zondagmiddag blues en aanverwante muziek presenteren.  

Bassist Bart Kamp vertrouwt mij toe dat het trio zich voelt als jonge kalveren, die de eerste keer weer de wei in mogen en dat heeft het publiek geweten. Vanaf het begin spetteren naast Bart, Dave Chavez, zang en gitaar en drummer Frank Duindam dat het een lieve lust is. 

Het eerste nummer is een shuffle, waarvan er nog velen zullen volgen. Heerlijk uitgesponnen in prachtige solo’s van Dave, zonder dat het gaat vervelen. Bart en Frank zorgen voor een prachtige ondersteuning en nemen af en toe een solopartij voor hun rekening. Dave vindt het allemaal prima en geniet net als de rest van dit duo.  

Slechts een paar nummers van de drie uitgebrachte cd’s komen langs. Zo kan ik onderscheiden ‘Hard Times’, ‘Trouble in Mind’, ‘Is That Ok’ en ‘Sharp Like A Knife’ en deze krijgen een prachtige nieuwe behandeling. De een wat jazzyer, de andere lekker funky en een geweldige uitvoering van B.B.King's klassieker ‘Everyday I have The Blues’. The king of the Blues zal er zeker zijn goedkeuring aangeven, anders doe ik het wel.  
Iedereen laat horen waar ze toe in staat zijn en dat is heel wat! 
Afgesloten wordt er met ‘Rock This Joint’ en dat is heel toepasselijk.  

Een prachtige middag in Barendrecht, mede dankzij het publiek, dat stil was wanneer dat moes
t zijn.

 

DBF-2
DBF-3
DBF-4
DBF-5
DBF-6
DBF-8
DBF-9
DBF-10
DBF-11
DBF-12
DBF

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 11 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help