logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

Chucufu - Ticket West & Greg Izor
Recorded, mixed & mastered @Vuurland Studio te Utrecht by Ernst Grevink and Greg Izor

Tekst: Paul Scholman

Ik mocht het verhaal al eens eerder optekenen, maar het verhaal van Ticket West gaat over twee broers, Pascal en Walter Wilhelm, die in hun jonge jaren luisterden naar blues optredens die hun vader opnam van de radio met een grote bandrecorder in de huiskamer.

In 1984 (ze waren toen 11 en 14) nam hij een concert op van Jimmy Johnson en Billy Boy Arnold die optraden in Nick Vollebregt's jazz café in Laren. Zijn vrouw ging naar de platenzaak en bracht voor zijn verjaardag platen mee van Albert King en Lightnin' Hopkins. De oude broer had op dat moment klassiek gitaarles, maar deze platen raakten een gevoelige snaar. Het vinyl werd grijs gedraaid, en de oudste broer kon binnen de kortste keren de liedjes nazingen van King. De broers wilden dit natuurlijk ook spelen. Ze hadden twee vrienden, ook broers, die gitaar en drums speelden. De oudste broer koos voor bas en overtuigde zijn jongere broer dat hij wel kon zingen. Een band was geboren, maar na een paar jaartjes repeteren en een handvol optredens ging de band uit elkaar.

De broers kozen allebei een eigen muzikaal pad, maar ze wisten dat ze ooit weer bij elkaar zouden komen om muziek te maken. Dertig jaar heeft dat geduurd. Ticket West blijft het verhaal dat ze zelf hun muziek schrijven, opnemen, en met vrienden willen optreden, zonder commerciële doeleinden na te streven. "Gewoon iets moois maken".
Dat “moois maken” mondt uit in de derde cd uit met elf zelf gepende nummers getiteld '49 Park St. Blues'. Daarmee wisten ze de aandacht te trekken van o.a. Moulin Blues en andere podia in 2022. De broeders Pascal en Walter Wilhelm.

Het vervolg is er nu met ‘Chucufu’. De nummers daarop zijn echter allen van de hand van Greg Izor. Greg Izor zou u kunnen kennen van The Box Kickers maar heeft ook soloalbums gemaakt. Verder heeft de man met Anson Funderburgh, Pinetop Perkins, Gary Primich, Mike Keller, Johnny Moeller en Nick Curran gespeeld. Hij zingt tevens alle nummers in en bewijst daarmee dat hij een warme pakkende blues-stem heeft. Deze plaat blinkt uit in relatief korte nummers. Twee boven de vier minuten de rest gemiddeld twee à drie minuten. Je denkt al snel is het nu al afgelopen, maar druk gewoon nog een keer op ‘start’ en we vangen weer aan met het groovende ‘Here In The Corner’, tevens de eerste singel van deze EP die reeds in nov. 2022 uitkwam. ‘Chucufu’ is midden vorig jaar al opgenomen. Waarom het zo lang geduurd heeft om het uit te brengen weet ik niet, maar het feit ligt in de cd-speler en komt er de hele week niet meer uit wat mij betreft. ‘Push That Button’ kwam afgelopen februari op de markt en in de loop van april ‘23 het titelnummer ‘Chucufu’.

Medio mei komt de EP uit en kunt u zelf beluisteren hoe bluesy deze plaat klinkt. Heel bluesy zou ik zeggen. Soms zompig, soms lekker scherp gitaarwerk van Pascal Wilhelm. De mondharp van Igor klinkt heerlijk ingetogen. Zo klinkt de hele plaat eigenlijk wel een beetje, ingetogen, zompig, rustig, lekker relaxed. Lekker buiten zittend, biertje, wijntje. Uren vol te houden met deze plaat op repeat. Verwacht geen gierende gitaarsolo’s op deze plaat, maar een warme bluesplaat in optima forma.