Up Big Daddy Wilson in De Boerderij Slideshow

 

Poppodium Boerderij Zoetermeer 21 mei 2022
Big Daddy Wilson anderhalf uur diepe soulblues

Tekst: Bert Lek
Foto’s: Bert Lek

Voor een slecht gevulde [100 bezoekers] grote zaal start zanger Big Daddy Wilson (Adam Wilson Blount) met ‘’I Know’’ [samen met zijn vier Italiaanse begeleiders, die ook het achtergrondkoortje vormen; Cesare Nolli, gitaar, Paolo Legramandi, bas, Nik Taccori’s, trommelaar en Enzo Messina, keyboard], een lovesong voor zijn geliefde van de  cd “Deep In My soul” en daarna van dezelfde cd ‘Ain’t Got No Money’ en het titelstuk. Daar tussenin het gospelnummer ‘The City Streets van zijn laatste album “Hard Time Blues.”

De zaal is opgevuld met statafels zodat het toch een beetje bevolkt lijkt. Hierdoor komt de stemming er pas tegen het einde van het concert in met ‘My Day Will Come’. Het publiek en de band zijn dan warm gedraaid.

Er komt wat werk voorbij van het laatste album “Hard Time Blues”; het langzame ‘Yazoo City’ met prachtig slidewerk van Cesare Nolli, terwijl BDW de tamboerijn hanteert.
Zoals gebruikelijk wordt zijn vrouw en manager Helga niet vergeten met ‘I Can’t Help But I Love You’. Zij zit achter in de zaal en bemant de matig verlichte promotiestand. In het middenrif van dit nummer gaan Cesare op gitaar en Enzo Messina achter het keyboard lekker te keer. Hetzelfde geldt voor ’I Can’t Help But Love You’. Daarna verlaat BDW het podium en neemt de band o.l.v. Cesare met ‘Down in Mexico’ het heft in handen. Een (ingelaste) sanitaire stop?  Cesare zingt best aardig en hij weet de stemming erin te brengen met deze meezinger.
Daarna is het weer BDW die de lead vocalen voor zijn rekening neemt. ‘Crazy World’, alweer van “Deep In My Soul” uit 2019, gaat toepasselijk over ellende waarin wij nu leven. En het nummer eindigt met alle vier de stemmen off mike!

‘Love Is The Key’ van zijn gelijknamige debuutalbum sluit het sterke concert af en wordt gebracht zoals B.B. King dat deed in zijn beste periode met ‘Rock Me Baby.’ Een grap over het zingen in de slaapkamer, waarin de dames de ene en de mannen de andere partij zijn en op het laatst allemaal gezamenlijk. 
Heerlijk dubbelzinnig allemaal.
‘Baby Don’t Like’ van “Thumb A Ride” volgt als enige toegift van deze te korte avond gezien de pittige toegangsprijs.

De geweldige anderhalf uur diepe soulblues en gospel zit erop. Het is 23.00 uur, de band vindt het genoeg, het publiek niet en schreeuwt om ‘Texas Boogie’. Helaas, ook ‘Anna Mae’ komt vanavond niet voorbij.

Meer blues en aanverwanten in Poppodium Boerderij:
vrijdag 24 juni Andy Fairweather Low & The Lowriders
zondag 20 november Walter Trout
woensdag 23 november Popa Chubby Band

 

Big Daddy Wilson-4
Big Daddy Wilson-2
Big Daddy Wilson
Big Daddy Wilson-3
Big Daddy Wilson-7
Big Daddy Wilson-5
Big Daddy Wilson-8
Big Daddy Wilson-9
Big Daddy Wilson-10
Big Daddy Wilson-11

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 10 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help