Up Altered Five Blues Band in Groesbeek Slideshow

 

Café-bar De Comm, Groesbeek, 22 mei 2018
Altered Five Blues Band overtuigt de kenner en liefhebber

Tekst: Wil Wijnhoven
Foto’s: Wil Wijnhoven

A5BBLeuk als een organisatie rekening met je houdt en zijn concertdata daarop aanpast. En als recensent/fotograaf en radiomaker is het daardoor gelukt om naar een door Bluesmoose geregelde gig te gaan.
Maar alle gekheid op een stokje, eindelijk kan ik met alle plezier eens ingaan op de uitnodiging van Bluesmoose om het optreden van de Altered Five Blues Band te bezoeken.


Bij het binnenlopen van café-bar De Comm komt de gastvrijheid je al tegemoet. Het is er niet groot maar wel heel gezellig en huiselijk ingericht. Daarnaast wordt er een goede pint getapt en is de verlichting om te fotograferen en filmen buitengewoon goed. Nu nog de muziek en dan is de avond compleet. En over dat laatste hoeven we ons eigenlijk niet zo druk te maken zo blijkt al bij het openingsnummer van de Amerikaanse formatie Altered Five Blues Band.

De vijfkoppige formatie, bestaande uit: Jeff Taylor (JT) - Lead Vocals; Jeff Schroedl – Guitar; Mark Solveson – Bass; Raymond Tevich – Keyboards en Alan Arber – Drums, trapt af met het nummer: ‘I’am In Deep’ afkomstig van het in 2014 uitgebrachte album “Cryin’ Mercy” dat gevolgd wordt door het nummer: ‘Stay Outta My Biz’.
Met zijn imponerende en toch rustige warme zangstem maakt zanger Jeff Taylor bij mij een heel solide indruk. Dat geldt ook voor de andere bandleden waarbij toetsenist Raymond Tevich en drummer Alan Arber een hele strakke eenheid vormen. Beiden gaan regelmatig helemaal los op hun instrument. En misschien is een drumsolo wel iets uit de seventies, maar hier klopt het plaatje helemaal. De sound die de Altered Five Blues Band speelt mag je wel in het ‘algemene’ blueshokje plaatsen. Maar met een minimaal vleugje funk en soul ontwikkeld zich een mooie warme aanstekelijke sound die op hun recente album “Charmed & Dangerous tot op het bot is uitgewerkt en live nog meer tot zijn recht komt. Getuige de nummers: If Your Heart Went Public’; ‘Cookin’ In Kitchen’; ‘Gonna Lose My Lady’; en ‘She’s Still Crazy’ die in de eerste set worden gespeeld.

Tussendoor knalt het vijftal nog een lekkere versie van BB King’s ‘Rock Me Baby’ er doorheen en een bij de strot grijpende ballad met de titel: ‘Find My Wings’.
De eerste set die erg strak en bijzonder fraai is, wordt afgesloten met het nummer Paying The Cost en een bluesy uitvoering van ‘Fortunate Son’ van CCR. Vooral de interpretatie van dit bekende nummer is ijzersterk waarmee maar eens blijkt dat John Fogerty tijdloze muziek kan en heeft geschreven.

Pauze, tijd voor een kort praatje met de muzikanten, een cdeetje kopen en de eerste set laten bezinken. Na 50% van het optreden geluisterd te hebben kan nu al gezegd worden dat dit een uitzonderlijk mooi optreden is en wordt.

De A5BBtweede set gaat net zo voortvarend als de eerste set maar de band heeft er toch een tandje bijgeschakeld. Ze beginnen met de titeltrack van hun recente album ‘Charmed and Dangerous” waarna ook nog ‘Mint Condition’ en ‘Small Talk’ van hetzelfde album worden vertolkt. Gitarist Jeff Schroedl, verantwoordelijke voor veel composities van de band, komt steeds uitdrukkelijker aan bod met slinkse soli die stuk voor stuk onder de noemer ‘pakkend’ vallen.

Hier staat niet zomaar een band, hier staat een brok kwaliteit die hele goede muziek maakt en covers in pareltjes verheft. Zoals ze doen met het van Stevie Ray Vaughan bekende ‘Tightrope’ en om af te sluiten met het mooie ‘List To Quit’. Maar dat is buiten het publiek in De Comm gerekend. Die kunnen geen genoegen krijgen van deze geweldige sterke band.
Dan maar de archieven in om bij The Beatles uit te komen. Gedurfd om ‘With A Little Help From My Friends’ te coveren. Maar schijnbaar draait de band daar zijn hand niet voor om. Hun uitvoering klinkt als een klok, anders dan The Beatles, anders dan Joe Cocker, gewoon de Altered Five Blues Band op zijn best.

Het reisje naar Groesbeek heeft zich meer dan geloond. Alles klopte vanavond, de sfeer, het pintje, de locatie en bovenal de muziek van een band die staat als een huis.
Bedankt mannen van Bluesmoose tot het volgende optreden dat op donderdag 14 juni wordt gehouden. Dan is Jeff Jensen de gast.

 

Gerrie onze gastheer
Altered Five Blues Band-8
Altered Five Blues Band
Altered Five Blues Band-5
Altered Five Blues Band-6
Altered Five Blues Band-10
Altered Five Blues Band-11
Altered Five Blues Band-13
Altered Five Blues Band-14
Altered Five Blues Band-18
Altered Five Blues Band-20
Altered Five Blues Band-22
Altered Five Blues Band-24
Altered Five Blues Band-26
Altered Five Blues Band-30
Altered Five Blues Band-31
Altered Five Blues Band-32
Altered Five Blues Band-36
Altered Five Blues Band-34
Altered Five Blues Band-27
Altered Five Blues Band-35
Altered Five Blues Band-37
Altered Five Blues Band-40
Altered Five Blues Band-41
Altered Five Blues Band-42
Altered Five Blues Band-44
Altered Five Blues Band-45
Altered Five Blues Band-50
Altered Five Blues Band-52
Altered Five Blues Band-53
Altered Five Blues Band-55
Altered Five Blues Band-56
Altered Five Blues Band-60
Altered Five Blues Band-51

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 34 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help