button-home

 

button-recensies

 

Interviews

 

button-agenda

 

button-links

 

button-gastenboek

 

button-contact

 

button-no-blues

 

Kwadendamme

Moulin-Blues

BRUL

Hookrock

Duvel

 

 

 

 


llogo-dutch-blues-foundation

logo-tripleR

 

Back-To-The-Roots

 

PROGRAMMA'S/
AGENDA'S

groene engel

roots-in-het-groen

bosuil

de boerderij

Q-Factory

paard

Roepaen

the shack

ziggodom

Grenswerk

effenaar

tivoli

De site is het laatst bijgewerkt op:
Woensdag 21 Februari, 2024 10:50


© Bluesbreeker 2007

 

Iedere woendag van 20.00 tot 22.00 uur op www.ml5.nl
Bluesbreeker promoot in radioprogramma: "Breeker's Eve" amateur bands....

In het radioprogramma "Breeker's Eve" zal Bluesbreeker 'amateur'-bands gaan promoten. Tijdens het programma wordt een nummer gedraaid, een korte biografie bersproken die ook op FB gezet wordt. Indien jullie gepromoot willen worden stuur dan gewoon een song welke jullie spelen op. Je kunt het per email sturen of op een cd.
Let wel!!! Het moet een goede kwaliteit zijn en maximaal 3,5 minuten duren. Voeg daarbij een hele korte bio met eventueel telefoonnummer of boekingsadres.
Stuur je cd naar: Breeker’s Eve, Koolzaad 3, 5988 JK Helden of email het naar: breekers-eve@ziggo.nl

Aanmelden op de Facebook groep Breeker’s Eve is mogelijk: https://www.facebook.com/groups/960704533980448/


Donderdag 29 februari, D’n Hiemel, Maastricht
Jong bluesgitaristen-duo Ben Poole (UK) & Guy Smeets (NL)

Donderdagavond 29 februari a.s. te gast in d’n Maastrichtse Hiemel: de Britse bluesgitarist Ben Poole en zijn jonge Nederlandse collega Guy Smeets (Roermond,1998) – waarmee hij al enkele jaren akoestisch samenspeelt en toert.

Dit niet te missen concert begint om 20.00 uur. Tickets 15 euro vvk en 20 euro kassa.
https://shop.compoticketing.eu/nl/shop/ticketshop/event/957F216362DD/1

De achtentwintigjarige Ben Poole https://benpooleband.com wordt momenteel omschreven als een van de meest opwindende jonge blues/rock performers. Ben toert door de Benelux met de jonge gitaarvirtuoos Guy Smeets https://www.guysmeets.com, “His Little Borther form another mother”, zoals hij zegt.
In 2021 verscheen van het duo hun eerste album, Acoustic Duo Live.
https://youtu.be/Fv0ZDtmMxoo?si=aR9vEdXuAYq9hASc

Over Ben Pool
“F***ing amazing!” – Jeff Beck; “A REALLY good player” – Gary Moore; “So amazing!” – Beth Hart; “Killer!” – Kenny Wayne Shepherd; “Ben Poole is the full package” – Maverick Magazine; “Definitely one to watch” – Guitarist Magazine; “A really fresh sound and style” – Paul Jones (BBC Radio 2) en, tot slot: “This is a young man to look out for as he is no doubt a rising talent” – Blues Matters Magazine.
Als je de opmerkingen hierboven leest van deze grootste gitaristen van de vorige eeuw en van enkele van de toonaangevende tijdschriften en radiopresentatoren in Europa, dan weet je gewoon dat ze iets heel bijzonders hebben gehoord.

Over Guy Smeets https://www.guysmeets.com
Geworteld in blues sinds zijn vroege jeugd en geïnspireerd door de muziek van bluesgiganten als Stevie Ray Vaughan, is Guy uitgegroeid tot een alleskunner met een eigen herkenbare sound. Niet alleen als de geëngageerde, charismatische gitarist die de vonken laat overslaan tussen hem en zijn publiek. Als kind en als tiener had hij slechts een paar jaar nodig om de weg vrij te maken van zijn eerste speelgoedgitaar, gekocht op een rommelmarkt, naar zijn ‘Best Dutch Blues Musician’ award in 2019. De overstap van kleine pubpodia in zijn woonplaats naar grote (inter)nationale podia kwam al even snel.

Luister: Acoustic Duo Livehttps://open.spotify.com/album/74i8hDqV6Vg1DWD5n2Pxib?si=8msWWkgMTQKONvrLPLhaTA


Hete bende tijdens WildRooster Festival, winter-editie!
Voor liefhebbers van alles wat met country, rockabilly en americana te maken heeft

Februari kan wel wat ‘hot sauce’ gebruiken, daarom organiseert de Grote Markt op vrijdag 23 februari voor de 3de keer de Wild Rooster Winter-editie.
Het gratis rootsmuziekfestival trekt ieder jaar in augustus duizenden bezoekers naar het centrum van de stad,
maar de vorige winter-edities hebben bewezen dat het ook in februari een zweterige chaos kan worden.

De optredens vinden plaats op 3 locaties op de Grote Markt; de Zwarte Ruiter, Café September en Hoender en Hop zullen worden omgedoopt tot officiële honky-tonk bars met indoor podia.
Op de line up staan 6 gerespecteerde namen uit de rootsmuziekscene afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Duitsland en Nederland.

Entree is, net als bij het zomerfestival, gratis.
Voor meer informatie en de line up: www.wildroosterfestival.nl | vrijdag 23 februari 2024, Grote Markt Den Haag.


Juke Joints laatste concerten in het westen!
Door Bert Lek

De Juke Joints uit Zeeland, die bezig zijn aan hun afscheidstournee. Peter Kempe, drummer, zanger, Michel, “Boogie Mike” Staat, gitaar, Sonnyboy v.d. Broek, harmonica en accordeon, achtergrondzang en Derk Korpershoek, basgitaar, achtergrondzang zetten na 41 jaar een punt achter hun geweldige carrière en doen ze gelukkig ook aan het Poppodium Boerderij te Zoetermeer op zondagmiddag 3 maart en zaterdagavond 9 maart de Noviteit te Monster.
De Zeeuwse Bluesrockers wonnen in 2012 en 2016 de Dutch Blues Award voor de beste bluesband.
De Juke Joints stonden op vele bluesfestivals in Europa, waar zij de podia deelden met Buddy Guy en B.B. King om er maar een paar te noemen.


Met De Juke Joints is het altijd een feest!
Informatie over de band: The Juke Joints - Masters of Rock Rollin´ Blues
Tickets voor de Boerderij: Blues op Zondag - The Juke Joints - Poppodium Boerderij en de Noviteit The Juke Joints-Blues avonden (bluesaanzee.nl)


Paaszondag 31 maart 2024
13e Blues – Rock Festival “Oppe Ruiver”

We mogen deze paaszondag 5 bands begroeten uit div. landen en zeker niet de minste ook nog, op ons 13 Blues Rock Festival.

Henrik Freischlader Band ( Duitsland ) was de smaakmaker afgelopen september op het Blues Festival De Doolhof in Tegelen.
Tevens was Henrik in 2017 met de vroegere bandleden van Gary Moore, Pete Rees, Vic Martin, Cliff Moore al te gast met zijn Tribute album “BLUES for GARY” op ons 8e Blues Rock Festival  
Afgelopen maanden heeft hij met zijn band bij onze zuiderburen en in Nederland voor uitverkochte zalen gespeeld.

The Boogie Beasts  ( Belgie ), waar zij live spelen in welke zaal ook is er maar een motto, we spelen het dak eraf.
Vuile beats, hypnotiserende slide, schreeuwende mondharmonicariffs en volop fuzz: het wordt allemaal geserveerd door deze vierkoppige band uit Luik-Limburg-Namen, België.
Boogie Beasts vertalen hun passie voor (hill country) blues in een zeer karakteristiek eigen geluid, met een vleugje The Black Keys die jammen met John Lee Hooker op een rave in de vroege ochtenduren. Ben je klaar om te boogie met de Beasts?

The Cinelli Brothers uit England
 wonnen in 2022 de UK Blues Challenge en werd uitgeroepen tot de beste bluesband in England.
Met de broers Marco en Alessandro Cinelli uit Italie, en Tom Julian Jones, Stephen Giry spelen hun met passie de Blues Rock uit de zestig en zeventiger jaren.

Richard van Bergen & Friends 
( Nederland ), speelt op paaszondag met zijn vrienden Roel Spanjers, Jody van Ooijen, Roelof Klijn, Steven van der Nat, Boy Vielvoye.  Richard & Friends zijn een graag geziene gasten op elk festival waar dan ook. 

The 
Bluesanovas  ( Duitsland ), deze jonge vijfkoppige band uit Munster wonnen maar liefst al 2 keer de Duitse Blues Awards.
Afgelopen jaar mochten hun in het voorprogramma van niemand minder dan Eric Clapton optreden met hun Blues zoals Blues hoort te klinken

Zaal open 14.15 uur Aanvang: 15.00 uur
Ticket Info:  https://bluesreuver.eventgoose.com/ 
Voorverkoop € 30,00 – Dagkassa € 35,00

Voorverkoopadressen:

Reuver: Zalencentrum de Schakel
Tegelen: Sigarenmagazijn de Heide Kaldenkerkerweg 18


Album release ‘Mighty Fine’ van Leif de Leeuw band
distributie: Coast to Coast / VSN
De Leif de Leeuw Band is dé southern jamband van Europa. Leif is acht keer op rij uitgeroepen tot beste blues-rock gitarist van de Benelux en Sem Jansen is winnaar van het tv-programma ‘Hit the Road’. Met zes man sterk bezorgen de mannen van de band een show met vlammende gitaarsolo’s, twee duellerende drummers en scheurende hammond sounds waarin improvisatie in sterk verhalende songs centraal staan. 

Na een turbulente periode met een pandemie, een derde Allman Brothers tour en de ‘Who The F*ck is Britt’ tour met Sem Jansen is het dan nu weer tijd voor een vette Leif de Leeuw Band plaat. Het nieuwe album “Mighty Fine” zal op 22 maart a.s. verschijnen (distributie Coast To Coast/VSN).

Mighty Fine:
De band reisde met een flinke collectie aan vintage instrumenten af naar Delft (Marmelade Studio van Sven Figee) om de nieuwe songs op te nemen.

9 vette songs waarvan in elke song ruimte wordt gemaakt voor improvisatie. De sound is een fijne mengelmoes van rock, blues, americana, country en southern rock met oprechte teksten en een lekker seventies tintje.
9 prachtige songs waarvan 1 cover van Neil Young – Southern Man, met Berget Lewis, lead vocals en Sem Jansen. “Mighty Fine” zal op CD, LP en digitaal verkrijgbaar zijn. In februari en maart zullen nog singles verschijnen. 

Een paar quotes van 2020 album ‘Where We’re Heading’:
Musicmaker schreef ‘Véél gitaar op deze plaat, zowel adembenemende solo's, als fraaie dubbelriffs van Leif de Leeuw en Sem Jansen samen, maar ook een bijzondere sound  door de twee drummers Tim Koning en Joram Bemelmans links en rechts in het geluidsspectrum. Dat met de rotsvaste bas van Boris Oud en de uitstekende vocalen van Sem Jansen maakt deze plaat tot een bijzondere release.’
Lust for Live: Fusion en blues komen elkaar op een stoffig kruispunt tegen, ergens in het zuiden van Amerika. Prachtig!

Bandleden:
Leif de Leeuw - Gitaar
Sem Jansen - Gitaar en Vocals
Boris Oud - Basgitaar
Tim Koning - Drums
Joram Bemelmans - Drums
Jeroen Ermens - Hammond en Keys


Van de Mississippi Delta naar Chicago met Robbert en Robbert
The story of the blues

De blues muziek, zoals wij die kennen, is ontstaan in de Mississippi delta in het zuiden van noord Amerika. Daar waar katoenplukkers (slaven) niet mochten praten tijdens het werk, zingen dat mocht wel. Na het werk op trommels slaan? Ook verboden, ze zouden geesten kunnen opwekken vreesden de bijgelovige plantage eigenaren. Gitaar spelen dat was goed nou ja, gitaar, met een stuk touw gespannen op de houten hut (diddley bow) zo kon er muziek gemaakt worden. De gitaren kwamen later. Die combinatie zingen met gitaar noemen we Delta blues. King of the Delta blues was natuurlijk Robert Johnson bekend van o.a. het nummer “Sweet home Chicago”. Talentvolle muzikanten trokken dan ook daar naar toe. Van de Delta in het zuiden noordwaarts naar de kroegen van Chicago. Daar werd de muziek gewaardeerd en op den duur elektrisch versterkt, dat noemen we dus de Chicago blues.

3 februari de verjaardag van Blues aan Zee is een mooie gelegenheid beide blues stromingen bij elkaar te brengen.
Uit het zuiden (Limburg) komt Robbert Duijf met zijn akoestische band en uit Noord Holland komt Robbert Fossen met zijn band genaamd Chicago Four (and more).
Beide bands zijn meervoudig winnaars van the Dutch Blues Challenge.

https://www.robbertduijf.com/Welcome/  https://www.robbertfossenmusic.com/ https://www.robbertfossenmusic.com/chicago-four

Zaterdag 3 februari de Blues aan Zee verjaardag in de Noviteit Kloosterlaan 33 2681 LD in Monster. De zaal gaat 20.00 u. open en het optreden start om 20.30 u. De toegang is € 17,50 en de tickets zijn simpel te scoren via deze link. Tickets Blues aan zee verjaardag


Eerste snoepjes voor Pinksteren!

Fijn nieuws van Blues Peer om ons met z’n allen aan op te warmen. Het gezelligste festival van België is er opnieuw tijdens het pinksterweekend van 17, 18 en 19 mei 2024.
Ook de eerste namen staan al op de affiche te pronken, met nog driedubbel
zoveel moois in het verschiet. Tickets beschikbaar via www.bluespeer.be

Na een uitverkochte editie in 2023, met meer dan 15.000 muziekliefhebbers, wordt het feest opnieuw opgezet rond de Deusterkapel in Peer. Het recept blijft ongewijzigd: een vrijdags volksfeest, gevolgd door een tweedaagse line-up die bol staat van de beste internationale en lokale blues- en rootsmuziek. Onbekende diamanten en buitenkansjes te ontdekken: dat is waar Blues Peer wederom voor staat.

‘Vissende admiraal snuift de Blues’

In deze ‘Week van de Belgische Muziek’, alvast aan te kondigen op ons menu, ‘Flanders Finest’:
Walter Broes en de zijnen, roots iconen The Seatsniffers, jubilerende rootsrocker a.k.a. de Vlaamse Neil Young, Admiral Freebee, en de jonge branie van Antwerps vrouwentrio BLUAI (eerst in Peer, dan naar Werchter).

bluespeer.be
Daarnaast een eerste lading artiesten die overzees komen overvliegen:
Fischer-Z (UK): Behoeft geen intro. Onmiskenbaar de muziek van generaties. So long, Marliese!

Robert Finley (USA): Brengt de Bayou in een Black Keys-jasje tot in Peer,. Back on popular
demand!

Neal Francis (USA): Maakt funky piano soulrock weer cool. De opgestane wedergeboorte vanAllen Toussaint meets Dr. John. Boogie woogie, inclusief blazers!

Bywater Call (CAN): De liefde voor southern soul, blues & roots druipt er vanaf bij dit 7-koppig gezelschap rond frontvrouw Meghan Parnell (wat-een-strot!).

Popa Chubby (USA): Eerder ruw besnaarde funky blues komt er uit deze stevige manskerel: zet u schrap!

Jax Hollow (USA): Ontembare female natuurkracht van Classic Rock meets Americana. Ze
blaast omver met sterke songs én scheurende riffs. Melissa Etheridge applaudisseert!

D.K. Harrell (USA): Dé opkomende artiest met the blues in zijn aderen. B.B. King protégé.

William the Conqueror (UK): Trio warmgevooisde indie-rockers uit Cornwall. Komen ons
stiekem veroveren.

and many more to be announced…

VRIJDAGAVOND TRADITIE = PEERSE FEESTEN!

Stilaan een traditie op de vrijdagavond van Blues Peer: een groot volksfeest ‘Peerse Feesten!’. Na de positieve overrompeling van vorig jaar, behouden we de gratis toegang voor iedereen,maar opgelet: vol = vol op vrijdagavond 17 mei 2024.

See you at Blues Peer 2024!


Line up Ribs & Blues 2024
Anouk en Jett Rebel op de Pinksterzaterdag, 10cc maandag afsluiter……

De 26e editie van Ribs & Blues gaat in het Pinksterweekend van 18 tm 20 mei plaatsvinden op het festivalterrein De Domineeskamp in centrum Raalte.
De boekers hebben hun werk nagenoeg afgerond en de line up belooft weer veel goeds!

Ribs & Blues opent op zaterdagavond met optredens van niemand minder dan de Haagse rockdiva ANOUK en multi- instrumentalist JETT REBEL.
“Anouk stond al langer op onze verlanglijst maar ze is selectief in frequentie en locatie van haar weinige optredens. Het is heel mooi dat het dit jaar is gelukt om ze naar Raalte te krijgen,” aldus voorzitter Ton Groot Beumer. “We hopen op een volle bak, zeker met Jett Rebel en nog een nader aan te kondigen act op de zaterdag die we doorgaans iets anders programmeren dan de beide Pinksterdagen waarop specifieke roots & blues de boventoon voeren!”

Op Pinksterzondag 19 mei worden de roots -en bluesliefhebbers op hun wenken bediend met optredens van o.a. POPA CHUBBY, BARRELHOUSE (afscheidstour 50 jaar), SEAN WEBSTER, BERTOLF, PHILIP SAYCE, JAX HOLLOW, DAWN BROTHERS, AJ PLUG en ROBBERT DUIJF BAND.
Voor de Pinkstermaandag heeft Ribs & Blues met 10cc een prachtige uitsmijter vastgelegd.
De legendarische Britse band was ruim 10 jaar geleden ook te gast en maakte toen grote indruk met hun tijdloze repertoire voor elke muziekliefhebber. De band is wereldwijd goed voor 30 miljoen verkochte albums en is live niet te evenaren.
Verder moois op de maandag: De Amerikaanse gitarist ERIC STECKEL, CATFISH, ROBERT FINLEY, JAKE LA BOTZ, THE SEATSNIFFERS en NEAL FRANCIS.

De laatste vrije plekken worden op korte termijn ingevuld en aangekondigd.
Ribs & Blues vraagt sinds vorig jaar een bescheiden entree vanwege de enorm gestegen kosten die ook in de festivalwereld flink doorwerken.
Groot Beumer: “Zonder entree is de organisatie van ons evenement tegenwoordig onmogelijk, met onze relatief zeer lage ticketprijzen blijven we toekomstbestendig en behouden we dit unieke, door vrijwilligers georganiseerde, festival voor liefhebbers uit binnen-en buitenland!’

De TICKETVERKOOP is nu online via www.ribsenblues.nl

RIBS & BLUES 2024
18-19-20 MEI , RAALTE
Festivalterrein De Domineeskamp
Ticketverkoop gestart
Kinderen tm 12 jaar onder begeleiding gratis toegang!

PROGRAMMA & INFORMATIE www.ribsenblues.nl


Bluesband The Juke Joints stopt maar het bluesfestival Kwadendamme blijft bestaan


Dutch Blues Awards 2024

Sinds de oprichting van de Dutch Blues Foundation in 2009, worden jaarlijks de Dutch Blues Awards uitgereikt aan mensen die van groot belang zijn, of zijn geweest voor de Nederlandse Blues. Dat zijn niet alleen muzikanten met een opmerkelijke carrière, maar ook bijvoorbeeld festivalorganisatoren of bluesliefhebbers die op een andere manier hun steentje hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de blues in Nederland.

Er zijn verschillende awardscategorieën, zoals de award voor de bluesmuzikant, blues-act en jong talent tot 20 jaar, maar ook een voor mensen die een opmerkelijke prestatie hebben geleverd.

De potentiële award-ontvangers worden aangedragen door het publiek en Blues-experts via de website van de Dutch Blues Foundation, www.dutchbluesfoundation.nl. Wie de awards krijgen bepaalt een professionele jury, maar er is ook een publieksprijs voor de bluesmuzikant of bluesact van het jaar met de meeste stemmen, uitgebracht via de website van de Dutch Blues Foundation.

Ieder jaar wordt ook een bluesgrootheid opgenomen in de Dutch Blues Hall of Fame. De Dutch Blues Hall of Fame is een historisch archief van mensen die door optredens, opnames of documentatie van onschatbare waarde zijn, of zijn geweest voor de Nederlandse blues-geschiedenis.

De awards worden uitgereikt tijdens de finale van de Dutch Blues Challenge die dit jaar zal plaatsvinden op zondagmiddag 6 oktober in TivoliVredenburg in Utrecht.

Tickets voor dit evenement zijn te bestellen op de site van TivoliVredenburg: https://www.tivolivredenburg.nl/agenda/dutch-blues-challenge-2024-06-10-2024/

Meer informatie over de award-procedure is te vinden op de site van de Dutch Blues Foundation: www.dutchbluesfoundation.nl


Hubert van Hoof (72) Overleden (Overgenomen uit: L1 Nieuws)

Muziek was zijn leven. Hubert van Hoof (Maastricht, 1951) is als radiomaker en popjournalist meer dan vijftig jaar lang dagelijks bezig geweest met zijn hobby tevens zijn werk, en andersom. Hij overleed op 72-jarige leeftijd. 

Hubert van Hoof verwende als radiomaker ontelbaar veel oren in en buiten Limburg. Na een landelijke carrière, groeide hij uit tot een radio-icoon in Limburg. Wie kende zijn stem niet? 
Hij kon altijd een vurig pleidooi houden voor 'de illusie van radio'. De luisteraar moest zelf de beelden invullen bij het muzikale landschap dat hij sfeervol creëerde. In voorjaar 2023 kreeg Hubert te horen dat hij ongeneeslijk ziek was. Toen de onheilsboodschap Hubert bereikte, kwam hij meteen in actie. Het was de radiomaker in hem. "Zal ik nog een programma opnemen voor als ik dood ben?" 
Zondagskind
"Ik heb een buitengewoon rijk leven gehad. Een zondagskind," vertelde Hubert in een interview op L1 Radio nadat de kanker bij hem was geconstateerd. Zijn eerste reactie toen de dokter met de onheilsboodschap kwam: "Ik heb geen moment gedacht 'waarom ik'. Je hebt 't maar te accepteren." 
De herdenking bij zijn afscheid - een laatste hootenanny - organiseerde Hubert zelf, net als zijn graf aan de Tongerseweg in Maastricht "Omdat ik altijd de regie zelf wilde voeren."

Muziek
De rij met trefwoorden maakt meteen duidelijk hoe Hubert was versmolten met muziek: conservatoriumstudie piano, jongerensociëteit Berchmans Maastricht, drive-in show met Felix Meurders, KRO's Noenshow op Hilversum 3, muziekkrant OOR, radioprogramma's als Op slag van maandag, The Originals, Hubert on the Air. En niet te vergeten Hubert's Hootenanny, het feestje waar rootsmuziek steeds centraal stond. 
Het was Hubert die het eerste vinylplaatje van Rowwen Hèze - Bestel mar - veelvuldig op de radio draaide begin jaren negentig. Hij voelde aan zijn water dat de muziek van de band uit America een succes kon worden.

ROZ
Bij de Limburgse regionale omroep, toen nog ROZ geheten, begon Hubert zijn radiocarrière in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Onder andere als presentator van een jongerenprogramma. Zo'n tien jaar later maakte hij de overstap maar 'Hilversum', om bij de KRO de Noenshow te maken samen met Robert ten Brink en Bram van Splunteren. 
In oktober 2023 sprak Hubert een uur lang over leven en dood in zijn laatste uitgebreide radio-interview bij L1. Klik op foto hieronder om te beluisteren. Tekst gaat verder onder foto.

'Wie heb ik aan de lijn'
In 1992 kwam Hubert in vaste dienst bij de Limburgse regionale omroep. Toen Omroep Limburg Radio, nu L1. De gezongen zin 'Wie heb ik aan de lijn' uit een K3-liedje kende iedere luisteraar. Het was het opstapje naar de volgende beller die iets wilde ruilen met andere luisteraars. De Ruilbeurs was wereldberoemd in Limburg, een klassieker op L1. Net als later het muziekprogramma Hallo Hubert, iedere middag op doordeweekse dagen.
Festivals
In het festivalseizoen was Hubert vooral buiten de studio te vinden. Om verslag te doen en om live-opnames te 'scoren' tijdens festivals. Van Pinkpop tot Moulin Blues tot Ramblin'Roots en Blues Peer. Hubert had een indrukwekkend netwerk van - zoals hij het noemde - 'amigos de musica'. 

Pensioen
In 2017 ging Hubert met pensioen bij L1. Hij kon het radiomaken natuurlijk niet achter zich laten. Regelmatig kwam hij nog over de vloer in de L1-studio, om zijn programma op te nemen voor internetzender 40UP Radio. Zo bleef het programma Hubert on te Air levend, met americana, roots-rock, blues, country en pop.
Geen televisie
Dat de regionale omroep er eind jaren negentig een tv-tak bij kreeg, maakte weinig indruk op Hubert. Hij bleef radio trouw. Alleen als het op televisie over muziek ging, wilde hij wel eens een uitstapje maken.
Een camera in de radiostudio vond hij ook maar niks. "Geen webcam, maar wegcam."
Hubert van Hoof overleed op zondag 31 december in het hospice in Geulle.


De komende tijd mooie blues in De Boerderij

Zoals gebruikelijk trapt de Julian Sas Band (JSB) op zaterdag 20 januari af in de Creativecolors zaal (de grote zaal)
Hij viert dit jaar zijn 30-jarig jubileum als JSB. Zijn power blues bracht hem in bijna alle delen van Europa. Vooral in Duitsland en Oost-Europa is de begin vijftiger razend populair. Zijn muzikale wortels liggen bij Jimi Hendrix, Rory Gallagher en de Allman Brothers Band. Vanwege zijn jubileum brengt hij een doorsnee van zo’n vijftien studio albums.
Naast Julian op gitaar en zang bestaat het trio uit Edwin van Huik op de basgitaar en Lars-Erik van Elzakker achter de drumkit.

Blues op de zondagmiddag
De volgende bluesconcerten vinden plaats op zondagmiddag in het gezellige podiumcafé. De aanvang is 14.30 uur en een half uur eerder gaat de deur open.
De eerste band zijn de Juke Joints uit Zeeland, die bezig zijn aan hun afscheidstournee. Drummer, zanger Peter Kempe zet er met zijn mannen na 41 jaar een punt achter hun geweldige carrière en dat doen ze gelukkig ook in de Boerderij op 3 maart.

Op 14 april staat de grote band The Muddy Waters Tribute Band o.l.v. Robbert Fossen op het podiumpje.  De naam van de band geeft al aan wat voor muziek je kan verwachten.  McKinley Morganfield de echte naam van Muddy is de grondlegger van de Chicago Blues en bracht hem menig maal naar het North Sea Jazz festival in Den Haag. In deze band zit de jonge veel belovende gitarist Lothar Wijnvoord.

De Veldman Vintage Project sluit de serie op zondag af
Zanger-gitarist Gerrit Veldman heeft al een lange staat van dienst. Eerst speelde hij samen met zijn broer Bennie in de Veldman Brothers, later in Veldman en nu heeft hij een leuk project opgestart met muziek uit de jaren zestig en zeventig. Samen met Mathieu van Uden op drums, Tenny Tahamata. Bas, ex JSB en Roland Bakker, keys en ex JSB komt o.a. muziek voorbij van Jimi Hendrix, Bob Dylan, Rod Stewart, Marshall Tucker Band en Deep Purple.

Matt Schofield
Op vrijdag 10 mei staat een prachtig concert op de affiche met de Engelse meestergitarist en zanger Matt Schofield. Hij wordt beschouwd als één van de meest innovatieve Britse bluesartiesten van zijn generatie. Deze gitaarvirtuoos, zanger, songwriter, producer en bandleider blijft namelijk grenzen verleggen en de Britse blues traditie opnieuw vormgeven. Zijn melodische vloeiende stijl, samen met zijn gepassioneerde en emotionele liveoptredens, hebben hem tot een van de meest gewilde moderne Blues-muzikanten gemaakt. Door zijn authenticiteit, beheersing van de gitaar, emotionele zang en briljante improvisatie is Schofield live aan het werk zien en horen altijd indrukwekkend. Van hoofdpodia op prestigieuze festivals als Montreal en North Sea Jazz, tot volle zalen in legendarische clubs als New York's Iridium of Londen's 100 Club, Schofield's vermogen om onmiddellijk en diepgaand contact te maken met het publiek is onvergetelijk. (tekst: Bert Lek)


Trouble No More bijt de spits af bij Bues aan Zee

Trouble hebben we niet en ook nooit gehad maar de blues hebben we wel, en dan blues muziek wel te verstaan.

Trouble No More is een gevestigde naam op de Nederlandse bluespodia. Sinds de oprichting in 1990 trekt de band langs de podia met een energieke live show. Van kroegen en de bekende bluescafés tot aansprekende festivals. Soms op grote podia, dan weer met het drumstel naast het biljart, maar altijd aanstekelijk enthousiast vanuit een strakke groove.

Trouble No More brengt een swingende rhythm & blues, met Chicago, Texas en ook West Coast invloeden. Gevarieerd, maar steeds herkenbaar. Vast als een huis, en toch altijd open voor de sfeer van het moment. Met veelzijdig gitaarwerk en rauwe stem zet Onno Blok de toon voor de unieke stijl van de band. Gedragen door de strakke ritmesectie van Arie Schilling (bas en zang) en Paul van Berkel (drums en zang) en met dynamisch toetsenwerk van Ton Beukelman (Hammond) is elk optreden van Trouble No More een muzikaal feestje.

Zaterdag 13 januari de eerste blues band in de Monsterse Noviteit aan de Kloosterlaan 33. De band start om 20.30 u. in de grote zaal en die gaat dan om 20.00 u. open . De Tickets zijn, zoals altijd gunstig geprijsd voor € 12,50 mag je naar binnen. Tickets zijn simpel te scoren via de website www.bluesaanzee.nl/#Agenda

Er is nog meer: vrijdag 19 januari is er de Monsterbluesjamm met Hans Bosmann hij brengt zeker 10 fantastische muzikanten mee waar onder Bas Paardekooper. Laat je verrassen! Ticket € 10,- ook via www.bluesaanzee.nl


Eerste namen Moulin Blues 2024 bekend
Het jaar loopt weer ten einde en de feestdagen komen er aan. Tijd om elkaar op te zoeken en het gezellig te maken... Maar ook een tijd waarin wij hard bezig zijn om Moulin Blues 2024 vorm te geven, daarom sturen we je deze mail met het laatste nieuws uit Ospel... 

Wij kijken namelijk nu al uit naar 3 en 4 mei 2024!

De eerste namen...
We zijn verheugd om je de eerste negen namen voor Moulin Blues 2024 te presenteren! Houd de website en onze socials goed in de gaten, want er komt nog veel meer moois aan!

Het programma van Moulin Blues 2024 ziet er tot nu toe als volgt uit:
Robert Finley (zie foto hieronder van Bert Lek); Monster Mike Welch; Bywater Call; DK Harrel; McKinley James;The War and Treaty; Sugarmill Slim; La Perra Blanco

Hieronder de link naar het programma zoals het nu bekend is: https://www.moulinblues.nl/nl/line-up?mc_cid=80ebc6554e&mc_eid=072442ae6f

Voorverkoop
De online voorverkoop voor Moulin Blues 2024 gaat op woensdag 17 januari om 12.00 uur van start. Meer informatie over de ticketverkoop en ticketprijzen vind je op deze pagina.

Nieuw: Next Generation korting
Dit jaar introduceren wij een korting voor jongeren. Zij die geboren zijn na 5 mei 1999, krijgen een 50% korting op het toegangsticket. Deze tickets zijn enkel verkrijgbaar aan de dagkassa op vertoon van een geldig legitimatiebewijs.

Daarnaast hebben kinderen tot en met 15 jaar, gratis toegang tot Moulin Blues- op vertoon van een geldig legitimatiebewijs (er dient wel een begeleider bij te zijn). Wij willen hiermee ook de jongere generaties stimuleren om in aanraking te komen met Moulin Blues en live bluesmuziek.

Moulin Blues Camping

Natuurlijk kun je ook de komende editie terecht op onze festivalcamping! Moulin Blues is namelijk niet alleen het gezel­lig­ste fes­ti­val van Ned­er­land, maar heeft ook de gezel­lig­ste fes­ti­val­camp­ing! Direct naast het fes­ti­val­ter­rein, met goede voorzienin­gen en plaats voor iedereen! Voor meer informatie kijk op deze pagina

Meer informatie en nieuwe namen voor Moulin Blues 2024 volgen in het komende jaar!

Natuurlijk wensen we je hele fijne feestdagen en hopen we je in het nieuwe jaar te zien in mei in Ospel, tijdens Moulin Blues 2024!

Bluesgroet,
Stichting Rhythm & Blues Ospel


Bospop en HIB geven eerste namen vrij

Vlak na elkaar komen Holland International Blues Festival en Bospop met de eerste namen. De eerste wordt van donderdag 13 t/m zaterdag 15 juni 2024 gehouden in de grote tent te Grolloo.
Daar zijn de voorlopige namen Buddy Guy, die nog steeds bezig is aan zijn Farewell tour, Joe Louis Walker, Matt Anderson & Vottle Of Joy, JJ Grey & Mofro en Kai Strauss & The Electric Blues All Stars.
De kaartverkoop van de drie dagen kaart start op vrijdag 15 december om 10.00 uur via Ticketmaster.
Later zullen de losse kaarten in de verkoop gaan en meer namen bekend gemaakt worden.
Een maand later in Weert van vrijdag 12 t/m zondag 14 juli vindt voor de 42ste keer Bospop plaatst met o.a. John Fogerty, Alice Cooper, Julian Sas, The Waterboys, Robert John & The Wreck, Christone “Kingfish”, SouthSide Johnny & The Asbury Jukes, The Cinelle Brothers, Dewolff en King King.

Alle informatie vind je op de websites van de festivals.


Dutch Blues Challenge volgend jaar in TivoliVredenbrug

TivoliVredenburg in Utrecht is de nieuwe locatie voor de Dutch Blues Challenge. De twaalfde editie van de challenge voor bluesartiesten biedt bands, duo s en solisten de kans om te laten zien dat ze thuishoren op een groot en professioneel podium. De Dutch Blues Challenge is op zondagmiddag 6 oktober 2024.

De Dutch Blues Foundation en TivoliVredenburg willen het evenement samen nog beter op de kaart zetten in Nederland. Lucas Vroemen, voorzitter van de Dutch Blues Foundation daarover: "TivoliVredenburg is een van de meest gerenommeerde muziekzalen in Nederland. Die uitstraling, faciliteiten en de perfecte ligging in het midden van het land, naast het Centraal Station van Utrecht, zal zeker zorgen voor een boost van het evenement. We zijn erg blij met deze samenwerking".

Ook TivoliVredenburg is verheugd met deze samenwerking. Sytse Wils, een van de programmeurs van het podium: “Met de komst van Dutch Blues Challenge naar Utrecht geven we een impuls aan de blues programmering van TivoliVredenburg, een genre dat van oudsher, denk aan de legendarische Blues Estafette van Vredenburg, een belangrijke pijler is in ons aanbod”

Nederlandse bluesartiesten die kans willen maken op een podiumplek in TivoliVredenburg, kunnen tot 1 februari inschrijven via de site van de Dutch Blues Foundation: (https://www.dutchbluesfoundation.nl/dutch-blues-challenge)

Op 6 oktober 2024 beoordeelt een onafhankelijke en professionele jury de voor de finale geselecteerde bluesbands en duo’s/solisten. De acts met de hoogste score mogen Nederland vertegenwoordigen bij de International Blues Challenge in Memphis, USA en bij de European Blues Challenge in 2025. Dat vormt vaak een mooie springplank naar internationale bekendheid. Eerdere winnaars -zoals Harlem Lake, Leif de Leeuw en Phil Bee- zijn inmiddels regelmatig te zien op nationale en internationale festivals en andere podia in heel Europa.

Tijdens de Dutch Blues Challenge worden ook de Dutch Blues Awards uitgereikt aan mensen die een bijzondere rol hebben in de Nederlandse Blues scene. In het verleden zijn bluesawards uitgereikt aan grootheden als Harry Muskee, Oscar Benton en Lefthand Freddy, maar ook jonge talentvolle musici maken kans op een award, zoals Nienke Dingemans in 2023.


VZW De Singer in Rijkevorsel (B) werkt aan bluesprogrammatie
Vorige jaar zijn we met onze VZW voorzichtig opgestart met een bluesprogrammatie.
VZW De Singer heeft een fijne zaal in Rijkevorsel Belgie en werkt uitsluitend met vrijwilligers.
Bij de vorige bluesoptredens konden we telkens veel muziekliefhebbers verwelkomen.

Programma:
Dede Priest & Johnny Clark's Outlaws
(blueskwartet uit Texas en Nederland)
Zaterdag 13 januari 2024 – info via www.desinger.be
Dede Priest, opgegroeid in Texas, heeft door jarenlang optreden een internationale naam opgebouwd. Deze muzikante beweegt zich met haar imposante stem, gitaar én viool tussen authentieke blues, (southern) rock, soul, jazz en folk en roept herinneringen op aan Sister Rosetta Tharpe, Big Mama Thornton, Etta James, Don Sugarcane Harris, Freddie King en T-Bone Walker.
Johnny Clark's Outlaws is een klassiek bluestrio uit Nederland met de wortels diep in de Amerikaanse muziektraditie. Dede Priest & Johnny Clark’s Outlaws hebben een unieke en herkenbare stijl ontwikkeld die blues combineert met elementen uit de rock, soul, gospel, folk en country. De albums die ze uitgebracht hebben - 'Flowers Under The Bridge' (2017), 'Crocuses from Ashes' (2019) en 'When Birds Were Snakes' (2021) - ontvingen buitengewoon goede recensies. Reken daar nog een geweldige live-reputatie bij en je weet waar je je aan mag verwachten in de Singer!
"If you are a sucker for energy driven rock, blues, indie rock, a dash of funk and country fronted by a Texan woman who has a mesmerizing and haunting voice, have I got a band for you ...This is a match truly made in music heaven ...Their songs reek of originality in both lyrics and musical attack ... This band is simply amazing ... The energy they deliver with just four musicians is beyond what words can describe …" - BLUES BLAST MAGAZINE (USA)

The Zac Schulze Gang (UK)
Jong, energiek bluestrio uit Kent
Donderdag 7 maart 2024 – meer info via www.desinger.be
The Zac Schulze Gang, ontstaan in 2020, maakt snel naam met hun zinderende up-tempo blues- en rockmuziek. Aan het roer van het trio staat frontman Zac Schulze die als gitarist en zanger op energieke wijze zijn stempel drukt op het geluid van de band. Hij wordt bijgestaan door een strakke ritmesectie bestaande uit bassist Ant Greenwell en drummer Ben Schulze, broer van Zac.? Allen zijn doorgewinterde muzikanten die hun sporen hebben verdiend in het pub- en clubcircuit van Groot-Brittannië.
Met The Zac Schulze Gang zijn ze nu ook vaste klant op de festivalcircuits in Groot-Brittannië, Ierland en Europa. In 2023 lanceerde het trio hun debuut-EP, getiteld 'Made of Three', die met veel lof werd ontvangen. Het talent van de band is niet onopgemerkt gebleven. Tijdens de UK Blues Awards van 2023 werden ze genomineerd voor maar liefst drie prijzen, een erkenning van hun bijdrage aan de bluesmuziek.
Voor liefhebbers van krachtige blues en onvermoeibare energie is 7 maart een datum om te omcirkelen in de agenda. Mis dit veelbelovende bluesrocktrio niet en laat je onderdompelen in een muzikale ervaring die nog lang zal nazinderen!


Blind Pig Records terug van weggeweest

NEW YORK, NY – Blind Pig Records heeft vandaag aangekondigd dat het officieel weer actief is. Het label, dat in 1977 begon in de kelder van de gelijknamige club Ann Arbor, wordt erkend als een van 's werelds belangrijkste Amerikaanse blues- en rootsplatenmaatschappijen. Het rijke repertoire omvat Muddy Waters, Magic Slim, Luther Allison, Tommy Castro, Deborah Coleman, James Cotton en Elvin Bishop.

De reboot komt acht jaar nadat The Orchard, een toonaangevend wereldwijd muziekdistributie- en artiesten- en labelservicebedrijf en lid van Sony Music Entertainment, Blind Pig heeft overgenomen van de oorspronkelijke oprichters, Jerry Del Giudice en Edward Chmelewski. Sindsdien bracht het label succesvolle platen uit van Altered Five Blues Band en Mitch Woods, en een dubbel compilatiealbum ter ere van het 40-jarig jubileum, maar bleef grotendeels op pauze.

Het volgende hoofdstuk van Blind Pig zal worden geleid door Jeff Schroedl, een 30-jarige veteraan uit de muziekindustrie, gevestigd in Milwaukee, Wisconsin. “We zijn blij en dankbaar dat The Orchard ons heeft toevertrouwd om de grote erfenis van Blind Pig voort te zetten. We kijken ernaar uit om de volgende generatie getalenteerde en creatieve artiesten te ontwikkelen en erin te investeren”, aldus Schroedl, en voegt eraan toe: “Het label zal dezelfde onafhankelijke geest belichamen als de oprichters, met de nadruk op uitzonderlijke artiesten en geweldige nummers, met een persoonlijke aanpak.”

Labeloprichters Del Giudice en Chmelewski reageerden op de herlancering: “We zijn trots op de impact die Blind Pig Records heeft gemaakt bij het behouden van de muziek van traditionele bluesartiesten en bij het ontdekken en opnemen van hoogbegaafde muzikanten die de definitie van Amerikaanse roots verder hebben uitgebreid. muziek. We zijn blij om te weten dat met Jeffs expertise en toewijding de rijke geschiedenis van Blind Pig zal voortduren.”

Blind Pig zal de komende weken worden hervat met een reeks nieuwe aanwinsten en nieuwe releases verwacht in 2024.


18 april 2024, P60 Amstelveen
King King ‘Where It Began Tour’

King King staat garant voor een onvergetelijke avond vol passie en energie. Met frontman Alan Nimmo aan het roer, belooft de band bij elke gelegenheid een onvergetelijke avond met zijn kenmerkende kilt, vuisten in de lucht en een brede glimlach.

De band is niet tevreden met slechts meedeinen op hun zelfgemaakte golf, maar werkt onvermoeibaar om die golf groter, sterker en beter te maken. Nimmo streeft naar uitmuntendheid, altijd strevend naar een hoger niveau met elke uitvoering en release, en het publiek bevestigt dat dit lukt.

Ondanks twee moeilijke jaren in de muziekindustrie is King King niet alleen overeind gebleven, maar zijn ze ook terug met een nieuwe bezetting, inclusief Alan's broer Stevie op gitaar en zang. Dit heeft een frisse wind en nieuwe dimensie toegevoegd aan de al indrukwekkende line-up. Uitverkochte optredens getuigen van de populariteit van de band, die altijd streeft naar eerlijke, echte muziek die diep uit de ziel komt. In tegenstelling tot anderen weigert King King hun muziek in een hokje te stoppen, en hun tijdloze geluid brengt vreugde, vooral in deze uitdagende tijden.

Het publiek wordt uitgenodigd om dit zelf te ervaren tijdens één van hun shows en te genieten van het geluk dat de muziek van King King brengt. Met hun voortdurende inspanningen en toewijding kunnen fans erop rekenen dat elke avond een onvergetelijke muzikale ervaring wordt.

Op 18 april staan zij live op het podium van Poppodium P60 Amstelveen. Kaarten zijn beschikbaar via: https://p60.nl/king-king


Eerste namen Rhythm & Blues Night Groningen 2024 bekend

Rhythm & Blues Night 2024 deelt nieuwe namen
Het jaarlijkse festival Rhythm & Blues Night kondigt vandaag nieuwe namen aan voor de 32e editie. Onder meer de Amerikaanse soulzangeres Bettye LaVette en de blues- en funkartiest Eli 'Paperboy' Reed betreden op zaterdag 11 mei het podium in Groningen. Ook Jerry Leger & The Situation, Sugarmill Slim en Muirrean Bradley zijn vandaag bevestigd voor het festival.
Voor liefhebbers van blues en aanverwante muziekstijlen is de Rhythm & Blues Night vaste prik op de agenda vanwege de goede sfeer en fijne selectie artiesten uit de internationale blues, roots en rhythm ‘n’ blues scene. Eerder kondigde het festival Walter Trout, The War and Treaty, The Seatsniffers, D.K. Harrel, Barrelhouse, Kitty Liv, The Reverend Peyton’s Big Damn Band en Ledfoot al aan voor de komende editie in De Oosterpoort.
Kaarten voor het Groningse festival zijn te koop via de website van organisator SPOT Groningen en www.rhythmbluesnight.nl
 
FESTIVALINFORMATIE
Zaterdag 11 mei, 16:00 uur
SPOT/De Oosterpoort
Trompsingel 27, Groningen
Ticket: € 59,60 (incl. servicekosten)

Walter Trout en The War and Treaty prijken bovenaan het affiche waarop de eerste namen voor de 32e editie van de Rhythm & Blues Night vermeld staan. Het zijn smaakmakers tussen de vele topacts die zaterdag 11 mei naar het Groningse festival in De Oosterpoort toekomen.
Voor liefhebbers van blues en aanverwante muziekstijlen is de Rhythm & Blues Night vaste prik op de agenda vanwege de goede sfeer en fijne selectie artiesten uit de internationale blues, roots en rhythm ‘n’ blues scene. Ook The Seatsniffers, D.K. Harrel, Barrelhouse, Kitty Liv, The Reverend Peyton’s Big Damn Band en Ledfoot zijn vandaag bevestigd voor het Groningse festival. Meer namen zullen volgens organisator SPOT Groningen snel volgen.

De kaartverkoop voor het festival start vrijdag 1 december om 12:00 uur via de website van SPOT Groningen en rhythmbluesnight.nl  


18 november Theater Hakim, Haarlem
Johnny Laporte presenteert eerste soloalbum en debuteert als schrijver

Bluesgitarist Johnny Laporte (Indonesië, 1952) is vooral bekend als (blues)gitarist bij voorheen Oscar Benton Blues Band en in Barrelhouse, de met 2 Edisons bekroonde bluesband die in 2012 is opgenomen in de Dutch Blues Hall of Fame. 
Johnny Laporte komt met een eerste soloalbum. Met twaalf bluesy nummers waarop hij bewijst een allround bluesman te zijn. Parallel aan dit album debuteert hij als schrijver met een Indische roman.


Johnny Laporte, die in 1958 met zijn familie uit Indonesië naar Nederland verhuisde, startte zijn muzikale carrière in de legendarische Oscar Benton Bluesband. In 1974 begon hij, met een paar andere bandleden, Barrelhouse. Deze bluesgroep bestaat in 2024 vijftig jaar en dat zal gevierd worden met een uitgebreide afscheidstournee. 
Johnny maakte samen met Oscar Benton het album ‘I Am Back’ (2018) en ‘Mirrors Don’t Lie’ (2019). Een jaar later overleed Oscar Benton. In de coronaperiode had Johnny alle tijd voor zichzelf. In zijn home studio kon hij zodoende werken aan zijn eigen muziek. Dat resulteerde in het album ‘That’s Me’.
Op zijn eerste soloalbum debuteert Johnny als een volleerd zanger met een iets verweerde stem. Hiernaast presenteert hij zich als een multi-instrumentalist. Natuurlijk staat zijn gitaarwerk het meest op de voorgrond. Maar in het rustige ‘Storyteller’ bijvoorbeeld, zorgt zijn pianospel voor een verstilde sfeer. In het reggae-achtige ‘We Gotta Tie Her Down’ is zelfs even een synthesizer te horen. In de bluesballad ‘Forbidden Blues’, geďnspireerd op het aloude ‘Summertime’, valt volop te genieten van zijn slow-hand gitaarspel. Piano en gitaar hebben een hoofdrol in een heerlijke midtempo versie van Robert Johnsons traditional ‘Ramblin’ On My Mind’ (uit 1936). Afsluiter van dit afwisselende bluesalbum is de ruige swampblues ‘Play It’ met samples van Tony Joe White.
Hoewel het album en het boek zelfstandige uitgaven zijn, is een aantal songteksten ontleend aan ‘Zwijgen Zweeg Gezwegen’. In Laportes debuutroman volgen we de wederwaardigheden van Joachim Broekhuis die als tiener in de winter van 1945 vanuit Nederlands-Indië in Nederland arriveerde. Aanvankelijk lijkt het verhaal een familiegeschiedenis maar langzaam doet suspense zijn intrede en het laatste deel, dat zich afspeelt op Bali, leest als een ware crimi met een climax die thriller-waardig is.  CD/LP: That’s Me (label: Sounds Haarlem Likes Vinyl)


Debuutroman Zwijgen zweeg gezwegen
Zwijgen zweeg gezwegen is een verhaal in drie episodes, dat begint als een realistische familiegeschiedenis, over generaties Indisch-zijn, de 'repatriëring' en gaat over Indische Nederlanders die met trauma het voormalige Nederlands-Indië ontvlucht zijn en aan de poort staan van een nieuw ongewis leven.
Liefdesgeschiedenissen, verboden liefde, jaloezie, vreemdgaan, een buitenechtelijk kind, weemoed, verdriet en vriendschap komen langs. Gaandeweg doet suspense zijn intrede en ontwikkelt de roman zich tot een 'krimi', een welhaast episch misdaadverhaal, met tal van thrillerelementen. De diverse verhaallijnen kronkelen als slangen door elkaar en de spanning neemt alleen maar toe bij de passages waar goena-goena en de stille kracht hun rol in het verhaal opeisen.
Muziek en de Indische keuken komen, hoe kan het ook anders, veelvuldig aan bod in deze met humor geschreven deels autobiografische roman.
Voor deze debuutroman putte Johnny Laporte royaal uit zijn eigen familiegeschiedenis en zijn waargebeurde belevenissen.

Gebrocheerd in omslag met flappen, 496 blz.,      € 24,50 - ISBN 978 94 93214 46 0


Winnaars Dutch Blues Challenge en Dutch Blues Awards 2023

De Robbert Duijf band en The Mudbirds hebben de Dutch Blues Challenge gewonnen, georganiseerd door de Dutch Blues Foundation. De Robbert Duijf band won in de categorie ‘bands’ en The Mudbirds is de beste in de categorie ‘solo-duo’. Zij vertegenwoordigen Nederland in januari 2024 tijdens de prestigieuze International Blues Challenge in Memphis in de Verenigde Staten en de European Blues Challenge in april in het Portugese Braga. 

Robbert Duijf won de Challenge vanwege de onvoorspelbaarheid in hun muziek en de manier waarop ze hun emotie konden overbrengen op het publiek.

The Mudbirds kreeg de meeste punten vanwege de eenvoud, de authenticiteit, het speelplezier en het constant hoge niveau.

Tijdens de Dutch Blues Challenge werden ook de Dutch Blues Awards uitgereikt:

De Award voor populairste blues muzikant ging naar gitarist Richard van Bergen.

In de categorie Keeping the Blues Aliveging de Award naar Blues Promotion Dongen. 

Voor Bijzondere Prestatie worden dit jaar twee Awards uitgereikt: Ruben Hoeke en Edwin Olthof worden geëerd voor hun Stichting Muziek voor Kids en zanger/gitarist  Sem Jansen verdient de Award met de manier waarop hij zijn persoonlijke verhaal vertolkt in de theatershow ‘Who The F*ck is Britt?!’

Gitarist Lefthand Freddy is toegelaten tot de Dutch Blues Hall of Fame.

De Award voor Jong Talent ging naar de 19-jarige singer-songwriter en gitarist Nienke Dingemans.


Expositie "Art Miet's Rock" vanaf 8 september in Urmond


 

bluesmagazine Blues-On-The-Road

bluesrock-fotopagina


 
CD van de maand

Java/Webster - Java/Webster


Live-recensies

Mojo Hand, van alles wat
Talkin' Blues with The Delta Ladies
Memphis Soul Stew
30 jaar JSB feest der herkenning
Goodbye Keeping The Blues Alive
Swing Wespelaar 2023
North Sea Jazz 2023
Front Porch Blues
Moulin Blues 2023 - zaterdag - dag 2
Moulin Blues 2023 - vrijdag - dag 1
Dynamite Blues Band, laatste kunstjes
Bluezy Blues Festival 2023
Guy Smeets en Ben Poole in een muisstille kelder
Sean Webster Band, na drie keer eindelijk het vierde is scheepsrechtCD-recensies
The Love You Bleed - Danielle Nicole

Erwin/Java - Erwin/Java

Ten To Five - Blues Shack
A Handful Of Aces - The European Blues Aces
Colors Of Jealousy - Micke Bjorklof and The Blue Strip
Chucufu - Ticket West & Greg Izor
Carry On - Lefthand Freddy
Preach To My Soul - Spencer MacKenzie
49 Park St. Blues - Ticket West
Bitches Blues - Sass Jordan
Cow Country - Jack Bottleneck
Electracoustic - Julian Sas