Up 12 Bar Blues Band Live In Monster Slideshow

 

De Noviteit, Monster, 11 september 2021
Twelve Bar Blues Band live in De Noviteit te Monster

Tekst: Ton Kok
Foto: Bert Lek

Afgelopen zaterdag stond de Twelve Bar Bar Blues Band in het kader van hun reunie tour op het podium van De Noviteit in Monster bij de mensen van Blues aan Zee. Nog net niet helemaal volgens de pre-Corona regels, maar desalnietemin werd het een zeer geslaagde avond met een uitverkochte zaal.

De Twelve Blues Band werd opgericht in 2005 en groeide uit tot een van de toonaangevende bands uit de Nederlandse groepen bluesgeschiedenis. Vier CD's bracht de band uit tot in 2015 de koek op was en de de band er na een succesvolle afscheidstournée de brui aan gaf. Dutch Blues Awards voor beste bluesband 2010 en Awards voor beste gitaris (Kees Dusink) en beste bassist (Patrick 'Sideburn' Obrist). Persoonlijk had ik niet verwacht de band ooit nog op het podium terug te zien, maar ik was blij verrast met met de aankodiging van deze Reunion Tour in bijna de bezetting uit 2015. Aamvankelijk zou Randy Pears van de partij zijn (overigens niet de eerste 2e gitarist van de band), maar helaast moets hij afhaken.
Wel van de partij de twee-eenheid Jan (J.J. Sharp) Scherpenzeel (zang en harmonica) en Keest Dusink (gitaren), met verder de oudgedienden Patrick 'Sideburn' Obrist (bas) en Jeffrey van Duffelen (drums).  De plaats als tweede gitarist werd ingenomen door een bekende naam uit de Haagse muziekscne, Peter Langerak. Zonder de vorige gitaristen tekort te willen doen vind ik Peter een gitarist met toegevoegde waarde voor de band. De beide gitaristen voelden elkaar prima aan en vulden elkaar ook aan. Met regelmaat lekkere gitaar duetten en tweestemming gitaarpartijen. Peter kreeg veel meer soloruimte als zijn voorgangers en hoewel dit het totaalgeluid iets veranderde was die verandering wat mij betreft zeker een verandering te goede.
Twee sets van een uur werden er gespeeld en alle nummers werden door het publiek met herkenning ontvangen. Het repertoire bestond uit een prima selectie van de vier CD's, aangevuld met een cover, het van B.B. King bekende "The Thrill Is Gone". Het klonk vanaf het eerste nummer volledig vertrouwd en ondanks het gebrek aan kilometers stond het als een huis.

Set 1
Standing On Melting Ice; Twelve Bar Blues; Don't Ask Me Why;   The Thrill Is Gone; Bluesman; Life Is Hard;  You've Got To Move.
Na de pauze volgde er een kort werkoverleg op het podium en moest Kees even van gitaar wisselen, omdat de tweede set uiteindelijk gestart werd met wat pittig slide-werk. Ook in de tweede set een feest der herkenning. De ritmesectie stond als vanouds als een huis, Jan is een uitstekende zanger, die ook liet horen het harmonica spelen nog niet verleerd te zijn. Ook hier een uistekende wisselwerking tussen beide gitaristen en met de pareltjes "Key To Your Heart" en de uitgesponnen versie van "E-Mail From Heaven", incl. stukjes "Wang Dang Doodle", "Spoonful" en "Roadhouse Blues" kwam er naar een uur ook een einde aan de tweede set. Het publiek trok tevreden huiswaards en de bandleden konden ook over het land uitwaaien richting hun woonplaats.

Set 2
I Can't Get Enough Of That Girl;  The Blues Has Got Me;  Can You Hear Me Howlin'; Cold Hearted Woman; Key To Your Heart; E-mail From Heaven.
Ik moet nog even Kuno Mooren vermelden, die met zijn Livin' Jukebox voor , na en tijdens de pauze het publiek prima bezig wist te houden. En natuurlijk de mensen van Blues aan Zee, die ons weer een ouderwets bluesavondje bezorgden. Hou zeker hun agenda in de gaten. Er staan nog wat leuke dingen op stapel. Hetzelfde geld trouwens voor de band.

 

12 Bar Blues Band-2
12 Bar Blues Band-3
12 Bar Blues Band-4
12 Bar Blues Band-5
12 Bar Blues Band-6
12 Bar Blues Band-7
12 Bar Blues Band-8
12 Bar Blues Band-9
12 Bar Blues Band-10
12 Bar Blues Band

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 10 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help