Up The Paladins in Grenswerk Slideshow

 

Donderdag 20 april 2017, Grenswerk, Venlo
The Paladins ‘are back in town’……

Tekst: Wil Wijnhoven
Foto’s: Wil Wijnhoven


DaveVoor de allereerste keer fotograferen in Grenswerk, het concertpodium dat in 2014 de deuren opende. En sinds jaren weer eens naar The Paladins kijken, het had vaker gekund, maar omdat de band met niets nieuws op de proppen kwam heb ik de vorige optredens laten schieten.
Deze tour is echter heel anders, de band komt met nieuwe songs, dat gecombineerd met hun oude werk, dat nog steeds staat als een huis. Voor mij een reden om mijn boeltje bij elkaar te pakken en naar Venlo te gaan en daar heb ik absoluut geen spijt van gehad.


De mix van blues en rockabilly is een stijl die het vooral van uptempo werk moet hebben, een stijl die vele muziekliefhebbers wel aanspreekt.
Het is behoorlijk druk als het programma begint met de headliner en af sluit met een afterparty waar DiMarco & His Solid Groove speelt. Gekscherend wordt er in Grenswerk gezegd dat dit de eerste keer is dat The Paladins het voorprogramma verzorgen.

Rond 21.00 uur begint The Paladins met de oude kraker ‘Powershake’ en knalt meteen door met ‘Keep On Lovin’ Me Baby’ een nummer van Otis Rush. De spirit zit er nog steeds in en de oude nummers doen het nog steeds goed.
De rustige maar o zo strak drummende Brian Fahey is het tegenovergestelde van de spring in het veld Thomas Yearsley die de staande bass in allerlei standjes de snaren beplukt en strijkt maar ook weleens een deuntje zingt. En dan Dave Gonzalez, een fantastisch gitarist en zanger, die zich compleet in het zweet werkt om iedere noot te laten spreken. Het is een muzikaal geweld dat op ons neerdaalt en werkelijk het is voor iedereen genieten. Zeker als ‘Goin’ Down To Big Mary’s’ aan de deur klopt een voortreffelijk nummer dat zowel op plaat als op het podium super klinkt. Het mooie van dit nummer is dat je het ‘live’ langer kunt trekken door er een heerlijke solo in te plakken, wat dan ook gebeurt.‘She’s Fine’ is ook al zo’n pareltje dat het trio speelt en ook live supervet klinkt.

Van hun nieuwe album “New World” wordt ‘Waterman’ als eerste gespeelt. Het is een redelijk politiek geëngageerde song dat gaat over de waterhuishouding in de States. Ook een vrij rustig nummer vergeleken met het oudere werk. Niet dat daarmee het optreden in elkaar kakt, maar het is wennen. Dat geldt ook voor de titeltrack van het album dat rustiger is van toon, waarbij de intro me enigszins doet denken aan ‘Witchy Woman’ van The Eagles. Het mooie van deze song is het ‘kleine en intense’ gitaarspel van Dave. Met ‘Let’s Buzz’ wordt de draad weer opgepakt met de nummers uit de ‘oude doos’ en komen de overige bekende tracks weer voorbij.

The Paladins staan nog steeds als een huis en hun optredens staan garant voor vuurwerk dat is in Grenswerk weer eens duidelijk gemaakt. Voor velen is het genieten geweest van begin tot einde, jammer eigenlijk dat er geen toegift is gekomen. Maar goed ruim negentig minuten The Paladins met oud en nieuw werk is toch wel iets om je vingers bij af te likken.

MarcoDe afterparty wordt verzorgd door DiMarco & His Solid Groove. Een zevenkoppige band die de jaren vijftig doet herleven met een mix van Rhythm and Blues, Rock ’n Roll, Roots en nummers van onder meer: Ken Curtis en Fred Mendelsohn.

Nummers met een minieme gospelbasis maar door gearrangeerd tot ware rock and roll pareltjes. Ik ben een beetje beduusd van deze uitgebreide band en hou wel van deze stijl muziek. Een verkleinde ‘big band’ maar met een sound van een grote ‘big band’. Marco Schell, zanger van de band is het wel toevertrouwd om het publiek op te zwepen met nummers als ‘Don’t Freeze Me’; 'Ain't No Big Deal' of ‘Open That Door’. Als ik de band zo zie staan denk ik aan die oude films met Bing Crosby en Frank Sinatra of tegenwoordig door Michael Bublé die zich vaak door zulke bands lieten en laten begeleiden.
Met een selectie van goed gekozen songs uit de periode 1950/1960 zorgen de mannen van DiMarco & His Solid Groove ervoor dat we kunnen genieten van een mooie afterparty. Het swingt als een tierelier en met veel swing en jump vermaakt de band een nog gevulde Grenswerk. En dat doet niet alleen de muziek maar de muzikanten zorgen voor de juiste interactie op het podium. En de aanwezige dansers kunnen dan ook niet anders dan op de ritmes van de muziek hun beste beentje voor te zetten.

En als je meer van deze band wil zien kun je in mei de band ook gaan bewonderen tijdens het festival ‘Feel The Fifties’ in Venlo.

Het was weer een heerlijke avond met The Paladins en met DiMarco & His Solid Groove. The Paladins are back.…

 

The Paladins (15 van 72)
The Paladins (38 van 72)
The Paladins (48 van 72)
The Paladins (72 van 72)
The Paladins (63 van 72)
The Paladins (43 van 72)
The Paladins (69 van 72)
The Paladins (68 van 72)
The Paladins (37 van 72)
The Paladins (61 van 72)
The Paladins (45 van 72)
The Paladins (59 van 72)
The Paladins (53 van 72)
The Paladins (51 van 72)
The Paladins (44 van 72)
The Paladins (34 van 72)
The Paladins (39 van 72)
The Paladins (36 van 72)
The Paladins (35 van 72)
The Paladins (31 van 72)
The Paladins (7 van 72)
The Paladins (12 van 72)
The Paladins (27 van 72)
The Paladins (26 van 72)
The Paladins (5 van 72)
The Paladins (6 van 72)
The Paladins (3 van 72)
The Paladins (2 van 72)
The Paladins (25 van 72)
The Paladins (11 van 72)
The Paladins (17 van 72)
The Paladins (9 van 72)
The Paladins (19 van 72)
The Paladins (14 van 72)
The Paladins (1 van 72)
DiMarco and his Solid Groove (14 van 17)
DiMarco and his Solid Groove (16 van 17)
DiMarco and his Solid Groove (17 van 17)
DiMarco and his Solid Groove (15 van 17)
DiMarco and his Solid Groove (13 van 17)
DiMarco and his Solid Groove (12 van 17)
Piere oppe meziek (1 van 1)
Piere oppe meziek (3 van 3)
DiMarco and his Solid Groove (9 van 17)
DiMarco and his Solid Groove (8 van 17)
Piere oppe meziek (2 van 3)
DiMarco and his Solid Groove (6 van 17)
DiMarco and his Solid Groove (4 van 17)
DiMarco and his Solid Groove (5 van 17)
Piere oppe meziek (1 van 3)
DiMarco and his Solid Groove (3 van 17)
DiMarco and his Solid Groove (2 van 17)
DiMarco and his Solid Groove (1 van 17)

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 53 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help