Up Robert Cray in De Effenaar Slideshow


Robert Cray in De Effenaar met supp.act The Motives
feat. Matt Taylor

Woensdag 17 oktober 2012

Tekst: Ton Martens
Foto's: Barbara van Geffen

Ter promotie van het nieuwe album “Nothin But Love” was de Robert Cray Band deze week voor drie concerten in Nederland. Zijn laatste optreden uit die reeks vond plaats in de Effenaar in Eindhoven!
Vijfvoudig Grammy Award-winnaar Robert Cray is sinds de jaren ’80 niet meer weg te denken uit de blues, soul, rock en popwereld. Met hits als Right Next Door (Because Of Me) en Don't Be Afraid of the Dark verwierf The Robert Cray Band wereldwijd naamsbekendheid. Met zijn warme stem vol soul en zijn gitaarspel dat nooit een noot te veel behelst, geldt Cray als een van de artiesten die de blues weer modern en relevant maakten.

Maar alvorens Robert Cray aan zijn show begint mag eerst de Engelse formatie The Motives ft. Matt Taylor, die naast gitarist/zanger Matt Taylor uit bassist Andy Graham, drummer Roy Martin en toetsenist Govert van der Kolm bestaat, (Jonny Dyke was er dit keer niet bij) het publiek opwarmen en dat doen ze met verve. In de voor hen beschikbare drie kwartier werden nummers van het debuutalbum “The Motives ft. Matt Taylor” gespeeld, waaronder Never Tell a Lie en Leap of Faith. Het optreden werd door het publiek zeer enthousiast ontvangen. We hoorden na afloop dan ook alleen maar lovende woorden over dit optreden. Een mooi en terecht compliment!

Na een korte ombouwpauze gaan de lampen in de zaal uit en de podiumlichten aan, en beklimmen gitarist/zanger Robert Cray, bassist Richard Cousins, toetsenist Jim Pugh en drummer Tony Braunagel onder luid applaus van het publiek het podium van de Effenaar. Gedurende anderhalf uur, inclusief toegift werden de oren aangenaam gestreeld met nummers van het  nieuwe album Nothin But Love waaronder het schitterende,  Won't Be Coming Home, het uptempo Side Dish, de soulvolle ballad I’m Done Cryin’ en het funky You Belong To Me. Deze nieuwe nummers werden door het publiek bijzonder goed ontvangen. Maar ook het oudere werk waaronder Chicken In The Kitchen, Right Next Door (Because Of Me), Don't You Even Care?, On The Road Down, Phone Booth en Smoking Gun worden door het publiek, dat hier en daar een nummertje meezingt enthousiast ontvangen. Met name de klassieker Right Next Door (Because Of Me) kent een mooi einde. Cray speelt fluisterzacht en het muisstille publiek luistert met volle aandacht en geniet volop!

Conclusie: het was een geweldig concert waarin Robert Cray heeft laten horen dat hij nog steeds tot de top van de bluesscene behoort. Zijn fantastische gitaarspel, maar ook zijn kraakheldere soulvolle stem vertoont geen spoortje sleet en klinkt nog exact hetzelfde als aan het begin van zijn carrière. Ook zijn driekoppige begeleidingsband, met als absolute uitblinker, toetsenist Jim Pugh liet geen steek vallen en stond  als het spreekwoordelijke huis. Kortom.. een topavond waarin we van de eerste tot de laatste noot hebben genoten met een grote G!


Motives_01
Motives_02
Motives_03
Motives_04
Motives_05
Motives_06
Motives_07
Motives_08
Motives_09
Motives_10
Motives_11
Motives_12
RobertCray_01
RobertCray_02
RobertCray_03
RobertCray_04
RobertCray_05
RobertCray_06
RobertCray_07
RobertCray_08
RobertCray_09
RobertCray_10
RobertCray_11
RobertCray_12
RobertCray_13
RobertCray_14
RobertCray_15

Plaats een reactie Gastenboek

Home    Recensies

Totaal aantal foto's: 27 | Help