Up Paasblues in Capelle aan den IJssel Slideshow

 

Zondag 16 april, Hooghe Water
Paasblues in Capelle aan den IJssel

Tekst: Bert Lek
Foto’s: Bert Lek


Fat HarryCees de Knoop van CatB Music Agency organiseert twee keer per jaar een leuk festivalletje in ’t Hooghe Water te Capelle a/d IJssel; altijd op eerste Paasdag en eentje in de maand oktober. 
De vorige keer (2015) dat ik er was stonden er die middag twee stevige bands, wat Cees op lichte kritiek kwam te staan en daar heeft hij naar geluisterd.


Nu eerst lekker swingen met Fat Harry & The Fuzzy Licks en na de pauze het powertrio The Dynamics. 
Enkele bezoekers vinden het vreemd dat Fat Harry, aka Harold van Dorth niet afsluit want tenslotte is Harold in deze buurt een stuk bekender dan Chivy Kuhles, zanger en gitarist van de Dynamics. Cees heeft het wel goed gezien blijkt in de loop van de middag. 

The Fuzzy Licks moeten het de komende tijd doen zonder vaste drummer Jacco van den Heuvel. Hij is geblesseerd geraakt aan zijn schouder tijdens het voetballen en zal voorlopig rust moeten houden. Jeffrey Van Duffelen is vanmiddag zijn vervanger en doet dat meer dan uitstekend. De andere vaste krachten, Rene Schutte, keyboards, de altijd vrolijke Hassan Abudaldah op bas en vaste gast Jan de Ligt op sax zijn er wel. 
De stemming is onder de meeste aanwezigen opperbest, aangezien Capelle a/d IJssel tegen grote buur Rotterdam aanligt en veel bezoekers fan zijn van de grootste voetbalclub van die stad en zij een belangrijke zegen behaald hebben op de club uit het midden van het land. Harold en zijn mannen krijgen een uur de tijd om de boel scherp te krijgen en dat gebeurt ook. Er komen nieuwe nummers voorbij, zoals Feel Good Blues en I Got The Blues, die op de nieuwe cd komen, maar ook oud werk met o.a. Slippin’& Slidin’ en Jealous Man, wordt met veel elan gebracht. Ze mogen van Cees twee toegiften spelen waar het publiek het helemaal mee eens is. 
De heren waren lekker op dreef in de nummers. Het swingde goed en Harold heeft het zo goed naar zijn zin, dat hij het publiek in gaat om zijn vrouw Denise op te zoeken en haar te verassen met een zoen als dank voor haar komst.

ChivyNa de pauze is het tijd voor de jonge Chivy Kuhles en zijn nieuwe band The Dynamics, bestaande naast Chivy uit Julius Takacs op basgitaar en Stephen van Dolder op drums. Helaas is tweede gitarist Yannick Urselmann wegens droevige familieomstandigheden er niet bij. 

Ze trappen af met een eigen compositie ‘Can’t Stop To Rock & Roll’. Duidelijk andere koek dan de eerste band. Steviger en meer de kant van de bluesrock op zonder dat het te heftig wordt. 
Voor mij blijft Chivy een van de betere gitaristen, die ons land telt. De nieuwe combinatie pas ook beter bij hem. Allemaal jonge kerels, die met de neuzen dezelfde kant op staan. De drummer met zijn koptelefoon op zijn hoofd heeft een hele aparte losse manier van slaan. (Alleen de drumsolo van ruim tien minuten is wel wat overdone, maar het publiek vindt het prachtig), terwijl de bassist voldoet aan de voorwaarde van een begeleider zonder lachje staat Julius zijn werk te doen. Fan Jaap mag als enige een verzoeknummer aanvragen: hij kiest voor Johnny B. Good.
Voor mij is Hey Joe weer een van de hoogtepunten, net als de aparte uitvoering van Child In Time. 

De band weet het publiek te vermaken en dat blijkt wel uit het feit, dat de rest van de middag de hele ruimte voor de band vol is met dansende mensen en dan kan je maar een ding concluderen: een geslaagde middag.

 

FH01_9105
FH02_9644
FH03_9134
FH04_9542
FH05_9571
FH06_9622
FH08_9135
FH09_9611
FH10_9597
FH11_9113
KC01_9662
KC03_9649
KC04_9167
KC05_9206
KC06_9652
KC07_9209
KC08_9166
KC09_9663

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 18 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help