Nieuwe sensatie uit Nederland en België


DIFFERENT TACOS


Het is tijd om het oude werk van de Fabulous Thunderbirds opnieuw onder de aandacht te brengen. En zo heeft Bird Stevens (bassplayer TB4Q) begin dit jaar de band Different Tacos opgericht. Als eerbetoon aan deze wereldband. Een band bestaande uit een pool van muzikanten, die allen ooit hun roots gevonden hebben bij deze T-Birds.

Muzikantenpool
Het idee om met een dergelijke pool op te zetten speelde al langer in de gedachten van Bird Stevens. “Het probleem is vaak dat veel goede muzikanten hun eigen band hebben en ook nog een vaste baan daarnaast.” aldus Stevens. Een pool biedt de uitkomst voor dit probleem. De bekende muziek van de T-Birds, welke als inspiratiebron voor velen heeft gediend, maakt dit ook mogelijk.

Terug naar de roots
Voor een eerbetoon aan een band als de Fabulous Thunderbirds was het niet moeilijk om deze pool bij elkaar te brengen. Welke muzikant wil niet graag nog een keer terugkeren naar hun roots? “Slechts enkele telefoontjes en een aantal geslaagde repetities waren nodig om dit project op te starten.” vertelt Stevens. Vanaf augustus 2010 is Different Tacos een feit. Klaar om de verschillende podia in Nederland en België te bestormen.

Different Tacos
Deze naam is eigenlijk ontstaan uit het antwoord van Keith Ferguson (bassplayer early T-Birds) op de vraag: “How do you like being out on the road? It’s just DIFFERENT TACOS.” En zo is het voor alle muzikanten die ooit begonnen zijn met de muziek van de T-Birds. Inmiddels allemaal een eigen weg ingeslagen, maar niets liever doen dan terug keren naar hun roots voor Different Tacos.

So if you are into some Butt Rocking, Girls Go Wild, T-Bird Rhythm. What’s The word...DIFFERENT TACOS

Home