Up Kirk Fletcher op Goorblues Slideshow

 

Café in 't Goor, 30 april 2017
Gitaarbeul Kirk Fletcher op Goorblues

Tekst: Bert Lek
Foto’s: Bert Lek


Kirk FletcherRuim drie jaar was ik afwezig in danscafé ’t Goor, aka Goorblues. Op deze zondagmiddag blijkt er weinig veranderd te zijn in die periode. Michel staat nog steeds bij de deur om de inkom af te rekenen. Eigenaar Paul (die heel veel kilo’s is kwijtgeraakt) doet weer het geluid en zorgt voor de pauzemuziek. Terwijl vrouw Lydia met het personeel vlot de talrijke gasten bedient aan de toog. Slechts weinig bekende bluesvrienden uit Nederland zijn aanwezig deze middag.


Stipt om 16.30 uur vangt het kwartet aan met twee instrumentale nummers. ‘Blues for Bo’ en ‘Funny Bones’ Hiermee geven naast Kirk Fletcher, zang en gitaar, Fabrice Bessouat, op de drums, Kris Jefferson, bas en Cédric le Golff, keyboards gelijk hun muzikale visitekaartje af en dat blijkt niet misselijk. Kirk, die tegenwoordig in Zwitserland woont, geeft de andere (Franse) mannen veel ruimte.
Vooral Cédric pakt dat goed op en excelleert met grote grimassen op zijn keyboard. Een van de vele heerlijke uptempo nummers is Congo square met een strakke rhythm sectie, waarop Kirk lekker en Cédric kunnen freewheelen.

Helaas is de stem van Kirk nogal zacht en is hij een beetje verkouden. Niet getreurd, daarom komen er veel instrumentale hoogstandjes voorbij. Een daarvan is: ‘Natural Anthem’. Heerlijk grooven door de mannen. Inclusief een drumsolo door Fabrice en een bas solo door de altijd glimlachende Kris. Zelfs voor Cédric is er weer ruimte om zijn kunnen te tonen. Vooraan is iedereen enthousiast en doet op verzoek de handen op elkaar om mee te klappen.

Achterin wordt er door de bezoekers weer heel veel gekletst. Tenslotte is het hun buurtkroeg waar wij mogen zijn. Na de pauze blijft het niveau van de mannen heel hoog. Het plezier spat van allemaal af. Wanneer Cédric weer eens een prachtige solo uit zijn keyboard tovert is Kirk de eerste die hem complimenteert.

Ook nu weer een aantal nummers van Kirks cd “Burning Blues “uit 2014. Een mooie live cd, die precies weer geeft, zoals het is deze middag in België. Kirk en zijn band staan op zaterdag 6 mei op het grote podium van het Moulin Bluesfestival.

 

Kirk Fletcher (11 van 15)
Kirk Fletcher (15 van 15)
Kirk Fletcher (16 van 15)
Kirk Fletcher (13 van 15)
Kirk Fletcher (14 van 15)
Kirk Fletcher (12 van 15)
Kirk Fletcher (10 van 15)
Kirk Fletcher (8 van 15)
Kirk Fletcher (9 van 15)
Kirk Fletcher (7 van 15)
Kirk Fletcher (5 van 15)
Kirk Fletcher (6 van 15)
Kirk Fletcher (3 van 15)
Kirk Fletcher (4 van 15)
Kirk Fletcher (2 van 15)

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 15 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help