Up Kelderblues met The Juke Joints unplugged Slideshow

 

Zondag 30 april The Juke Joints, Kelderblues, Nederweert
Unplugged met als rode draad Mojo Hand

Tekst: Wil Wijnhoven
Foto’s: Wil Wijnhoven


The Juke JointsHet gaat goed met de The Juke Joints, door de bluesliefhebbers uitgeroepen tot beste bluesband van Nederland tijdens de Dutch Blues Awards 2016 en zojuist een nieuw album uitgebracht met de titel ‘Crossroads’. En nog steeds toeren door stad en land.
Ingewijden in de blues vermoeden haast zeker wat er zich achter deze titel verbergt…. Voor velen echter ook een verrassing als ik zeg dat het album unplugged is opgenomen. En dat is heel iets anders dan dat we gewend zijn van deze band.


Dus gaat de band op toer om hun nieuwe album te promoten en staan ze zondag 30 april op het kleine podium van Kelderblues in Nederweert.
Twee sets heeft de band ervoor uitgetrokken om zich ‘unplugged’ te promoten aan het kleine gezelschap in de blueskelder van Bart Schroijen.

Een setlist om je vingers bij af te likken, tussen de bekende nummers, nu als unplugged versie, zitten echte parteltjes bij. Zoals het heerlijke: ‘Mojo Hand’ van Lightnin’ Hopkins of het Stones nummer ‘You Cant’ Always Get What You Want’ maar ook de Rory Gallagher covers ‘Going To My Hometown’; ‘Out On The Western Plains’ en natuurlijk ook ‘Bullfrog Blues, geschreven in 1928 door William Harris.
Nummers die de band in ‘vol’ ornaat op 220 Volt ook zo spetterend speelt maar nu zonder kunstmatige energiebronnen met nog meer intensiteit speelt. Misschien kost het Michael Staat nog wel de meeste moeite om niet helemaal uit zijn plaat te gaan op gitaar als je ziet hoe geconcentreerd hij opgaat in zijn spel.

Met veel hilariteit blijft de rode draad van het optreden ‘Mojo Hand’ en alleen omdat Sonnyboy even op het verkeerde been werd gezet door de band die een haast gelijkende intro inzet bij een ander nummer. En dat bleef toch als ‘joke’ door sudderen bij band en publiek. Zelfs tot groot plezier van Sonnyboy zelf.
Dit kenmerkt toch de band tussen de bandleden onderling die ontzettend sterk is en zich ook uit in het plezier waarmee de band speelt.

Maikel van Bogget (Mike’s Electric Mud) die ook aanwezig is wordt het podium opgeroepen en samen met de band speelt hij op de bluesharp nog een lekkere bluessong mee. Met onder meer ‘Whammer Jammer’ als toegift wordt dit heerlijke optreden afgesloten.

Het album heb ik digitaal al enige tijd terug van de platenmaatschappij ontvangen en ik weet dus wat me te wachten staat. En toch ben ik bijzonder verrast door het feit dat The Juke Joints me ook unplugged compleet inpakken en met menig nummer bij de strot pakken.

Met dank aan Bart en zijn kinderen die dit allemaal mogelijk maken hebben wij toch weer een fraaie zondagmiddag doorgebracht.

 

The Juke Joints (100 van 29)
The Juke Joints (117 van 29)
The Juke Joints (102 van 29)
The Juke Joints (103 van 29)
The Juke Joints (104 van 29)
The Juke Joints (106 van 29)
The Juke Joints (107 van 29)
The Juke Joints (109 van 29)
The Juke Joints (112 van 29)
The Juke Joints (110 van 29)
The Juke Joints (113 van 29)
The Juke Joints (115 van 29)
The Juke Joints (116 van 29)
The Juke Joints (118 van 29)
The Juke Joints (119 van 29)
The Juke Joints (120 van 29)
The Juke Joints (121 van 29)
The Juke Joints (123 van 29)
The Juke Joints (124 van 29)
The Juke Joints (126 van 29)
The Juke Joints (128 van 29)

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 21 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help