Up Kelderblues met Guy Verlinde and The Houserockers Slideshow

 

Zondag 5 maart Kelderblues in Nederweert
Guy Verlinde & The Houserockers maken er een feestje van

Tekst: Wil Wijnhoven
Foto’s: Wil Wijnhoven


Guy VerlindeAfgelopen zondag 5 maart was het in Bart’s Blueskelder weer een echt feestje. Deze keer is het hem gelukt om Guy Verlinde & The Houserockers te strikken om deze Kelderblues editie op te luisteren.
Het trio, bestaande uit: Guy Verlinde; Erik ‘King’ Berik en Richard van Bergen, heeft zojuist haar nieuwe album “How How How” gelanceerd en in het kader van dit album toert de band door ons land. En met succes, dat kan ik je in ieder geval wel melden.
Guy Verlinde is een bluesmuzikant en entertainer en voor hem kost het geen enkele moeite om het publiek, het is volle bak, op zijn hand te krijgen. Voordat de band de eerste noot gespeeld heeft is de tendens al door hem gezet.


Als je met de titeltrack van het nieuwe album begint val je dus direct met de deur in huis direct gevolgd door ‘I’ve Been Waitin’ en ‘Let’s Get It On’ van dit album en dan met het oude getrouwe ‘Sadie’ van het album “Take Five” op de proppen komt zit de sfeer er meer dan goed in.

Overigens wat een uitgekiende setlist waarbij nieuw en oud op de juiste momenten worden afgewisseld en dat wordt weer aan elkaar gepraat met soms hilarische anekdotes van Guy. Een cabaretier is er aan verloren gegaan denk ik zo. Maar allez… we gaan verder met het optreden.

En zoals we wel gewend zijn van Guy en zijn mannen is het vanaf de eerste noot tot en met de laatste noot van de toegift een dampend en kolkend optreden. Full speed is het credo.
De band is sinds hun vorige album “Guy Verlinde Plays Hound Dog Taylor” noch hechter geworden en dat uit zich in hun intense spel. Richard van Bergen, een van de betere bluesgitaristen in ons land en daarbuiten, laat met de regelmaat van de klok zijn gitaar spreken. En dan blijkt maar eens hoe sterk zijn gitaarspel wel niet is, in twee woorden is dit te omschrijven als hogeschool niveau.

Guy Verlinde schat ik als muzikant bijzonder hoog in maar mede ook door zijn aimabele karakter en zijn hoge entertainment gehalte is deze muzikant al jarenlang een aanwinst voor de Europese blues.  Dat geldt ook voor “King” Berik, altijd achterin geschoven maar inmiddels heeft hij wel een plaatsje veroverd in bluesland als een strakke drummer die bij tijd en wijle een solo door de kelder laat gaan. De eerste set wordt afgesloten met ‘Say What?’, waarmee ook het album afsluit. Een fraai nummer en live net zo sterk als op het album.

In de pauze waarbij we nog eens extra kunnen genieten van de lekkere ‘vette’ hapjes en een harmonica jam van Richard van Elzen (‘Big Rich & The Blacksmith Company’ en Maikel van Bogget (Mike’s Electric Mud). Een mooi staaltje van harpspel en als je het dan toch over goede harpspelers hebt kom je toch automatisch bij deze twee gasten uit.
Hierna stappen Guy, Erik en Richard weer op het podium om aan een dampende tweede set te beginnen met de nummers: ‘Take Five’ en ‘She’s Gone’ om daarna met ‘Jungle Fever’ en ‘You Gotta Shake’ van het nieuwe album verder te gaan.

Dit laatste nummer overigens is wel een supervet instrumentaal nummer dat begint met een ingetogen intro op gitaar gevolgd door de drums van ‘King’ Berik. En als ik eerlijk ben klinkt het live nog vetter dan op cd waar het al top klinkt. Richard kan zich hier laten gaan op zijn gitaar en bewijst hij eens te meer dat het veel te lang heeft geduurd dat hij een Award heeft gekregen.
Het is, en dat hoor ik van meerderen in de kelder, alsof de tweede set nog beter is dan de eerste set. Maar eerlijk gezegd heb ik daar weinig van gemerkt. Ik heb genoten van het begin tot het einde. In ieder geval kan de band met een hele strakke en mooie toegift een geweldig optreden afsluiten.
Het is weer volop genieten geweest tijdens deze ‘Kelderblues’ bij Bart Schroijen. Thanx bro.

 

 

Guy Verlinde & The Houserockers (12 van 18)
Guy Verlinde & The Houserockers (1 van 18)
Guy Verlinde & The Houserockers (8 van 18)
Guy Verlinde & The Houserockers (16 van 18)
Guy Verlinde & The Houserockers (11 van 18)
Guy Verlinde & The Houserockers (2 van 18)
Guy Verlinde & The Houserockers (10 van 18)
Guy Verlinde & The Houserockers (15 van 18)
Guy Verlinde & The Houserockers (13 van 18)
Guy Verlinde & The Houserockers (3 van 18)
Guy Verlinde & The Houserockers (5 van 18)
Guy Verlinde & The Houserockers (14 van 18)
Guy Verlinde & The Houserockers (4 van 18)
Guy Verlinde & The Houserockers (17 van 18)
Guy Verlinde & The Houserockers (6 van 18)
Guy Verlinde & The Houserockers (7 van 18)
Guy Verlinde & The Houserockers (9 van 18)
Guy Verlinde & The Houserockers (18 van 18)

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 18 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help