Up Hoodoo Monks CD presentatie bij Kelderblues Slideshow

 

Zaterdag 18 maart, Nederweert
Hoodoo Monks presenteert CD tijdens een uitzonderlijke editie van Kelderblues

Tekst: Wil Wijnhoven
Foto's: Wil Wijnhoven

ErikKelderblues vindt in het seizoen iedere maand plaats bij Bart Schroijen. Deze keer is het echter allemaal anders. We zitten nog steeds van een spetterend optreden van Guy Verlinde & The Houserockers te genieten. Zij stonden twee weken geleden op het podium bij Bart.
Daarnaast is het ook de eerste keer dan Kelderblues op de zaterdagavond plaats vindt en ook dat heeft al iets speciaals.


Dat Hoodoo Monks hier hun CD “Blues Of The Legends” presenteren heeft meerdere redenen, te beginnen bij de locatie maar ook de gastvrijheid van Bart Schroijen en zijn familie, het publiek en de sfeer. En voor de band hoeft dat niet meer te zijn om nog een optreden te verzorgen.
Er is veel publiek op afgekomen, veel bekenden, het lijkt wel op een familiebijeenkomst. Zij krijgen buiten een drankje en een hapje ook nog eens de cd van de band. Wat wil je nog meer zou ik zeggen?
De eerste set is een algemene set authentieke electrische blues met een moderne benadering, eigenlijk het handelsmerk van dit trio.

Ieder nummer dat de band covert krijgt toch dat speciale ‘randje’ van hen mee, de moddervette drums van Pit Maypole; dampende harp en bluesy zang van Erik van Tilburg dat allemaal ondersteund met het strakke gitaarspel van Benito Burnette. En zo klinken nummers als: ‘Wish You Would’; ‘Forty Four’; ‘Who Do You Love’ en ‘Going To The Church’ toch net even iets anders. Stuk voor stuk pareltjes die niet iedereen op zo’n wijze kan en durft te spelen. Dat getuigt alleen maar van lef en kwaliteit en dat heeft het trio volop. Het is dat we in de kelder zitten anders was het dak er van af gegaan. De opening zorgt al direct voor een aangename bluessfeer, natuurlijk is het wel even wennen na een korte periode van stilte, maar die gewenning is er al snel en de sfeer wordt er steeds beter op. En dan is ineens zo’n lekker lopend setje voorbij…

Mogen we een peuk gaan roken, krijgen we een hapje voorgeschoteld en kunnen we ons laven aan diverse drankjes.
Allemaal van korte duur want de tweede set wordt nog spannender en spectaculairder met een selectie covers dat de band op hun album heeft gezet. Het album dat de titel “Blues Of The Legends” heeft meegekregen staat ook vol met die spreekwoordelijke juweeltjes. Pareltjes uit de blues zal ik maar schrijven.

Hoodoo MonksDat begint al meteen met: ‘See My Jumper’ van R.L. Burnside maar dan met een stevige scheut peper eroverheen. Gevolgd door John Lee Hooker's ‘Shake It Baby’ en ‘Evil Is Goin On’ van Howlin’ Wolf.  
Geweldige en frisse uitvoeringen waarbij zowel Pit als Erik hartstikke uit hun bol gaan. Benito houdt zich in zijn hoekje rustig maar ik zweer je dat hij alles uit zijn gitaar haalt wat er inzit.
Mijn oog valt echter op de verdomd strakke drumpartijen van Pit Maypole en die blijft niet stil zitten op zijn kruk. Doet me trouwens denken aan Piet de Houwer ooit drummer bij The Seatsniffers.
Een geweldige uitvoering van ‘Mojo Workin’ wordt afgewisseld met een van de mooiste uitvoeringen van het nummer ‘Mellow Down Easy’. Wat een kraker heeft de band van dit nummer gemaakt. Erik helemaal uit zijn plaat het publiek opjuttend en geholpen door Pit achter zijn drumkit. Wat een gave band staat hier toch op het kleine podium. En ja… dan kan een toegift uiteraard niet uitblijven. Wat te denken van het machtig mooie ‘Dust My Broom’ en ‘Devil Woman’. Jemig dat zijn toch pas echte afsluiters op de manier zoals Hoodoo Monks deze vertolkt.

Het was me het avondje weer. Veel plezier gehad en genoten van de gastvrijheid van Bart en zijn familie maar bovenal van een verdomd fraai stukje lekkere dampende volvette blues. Laat de zondag en de daaropvolgende werkweek maar weer komen.

 

 

Hoodoo Monks (11 van 39)
Hoodoo Monks (3 van 38)
Hoodoo Monks (9 van 39)
Hoodoo Monks (5 van 38)
Hoodoo Monks (4 van 39)
Hoodoo Monks (8 van 39)
Hoodoo Monks (8 van 38)
Hoodoo Monks (10 van 38)
Hoodoo Monks (12 van 38)
Hoodoo Monks (13 van 38)
Hoodoo Monks (15 van 39)
Hoodoo Monks (16 van 38)
Hoodoo Monks (17 van 38)
Hoodoo Monks (22 van 38)
Hoodoo Monks (23 van 38)
Hoodoo Monks (27 van 39)
Hoodoo Monks (28 van 38)
Hoodoo Monks (29 van 38)
Hoodoo Monks (31 van 39)
Hoodoo Monks (14 van 39)
Hoodoo Monks (33 van 38)
Hoodoo Monks (38 van 39)
Hoodoo Monks (35 van 39)
Hoodoo Monks (36 van 39)
Hoodoo Monks (37 van 39)
Hoodoo Monks (39 van 39)

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 26 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help