Up Hans van den Bosch Band Slideshow

Hans van den Bosch Band bij Blues Centrum Rotterdam

Tekst: Ton Kok
Foto’s: Bert Lek

Hans van den BoschZaterdag 11 maart 2017 stond de Hans van den Bosch Band op het podium van Blues Centrum Rotterdam voor hun allereerste optreden.

Hans van den Bosch is al lange tijd muzikaal actief, ondermeer in de bands Foul Play Rhythm & Blues Revue, Jan Pistorius & Friends en natuurlijk de Robert Smith Band, waarin hij de laatste vier jaar actief was. Toen vond hij het tijd voor iets nieuws en nog niet lang geleden werd de Hans van den Bosch Band aangekondigd, waarin naast de naamgever genoemd werden zanger/harmonicaspeler Steve Wilkinson, bassist Marco van der Velden, drummer Frans Damen en toetsenist Willem van der Schoof.

Het leven van bands gaat niet altijd over rozen en zo werd voor het eerste optreden Steve Wilkinson al vervangen door Marc Bocken, ondermeer bekend van The Antones. Sinds kort zingt hij ook bij Kees Dusink's nieuwe band Dusink Blues. Een drukke tijd dus voor hem met het uit het hoofd leren van teksten voor maar liefst twee nieuwe bands. Willem van der Schoof en Frans Damen waren deze avond ook niet van de partij en werden voor de gelegenheid vervangen door twee ervaren mannen, toetsenist Frankie V., die vorig jaar ook al eens Willem van der Schoof verving bij Kees Dusink's Blues Forever Project, en drummer Elmore van Dodewaard, zoon van de Brabantse blueslegende Toon 'McAnthony' van Dodewaard.

Al met al waren dit dus niet de meest ideale omstandigheden om de nieuwe band eens even stevig in de markt te zetten. Dit alles in aanmerking genomen zette de band toch een prima eerste set neer waarin swing, shuffle's, slow blues en boogie elkaar in hoog tempo afwisselden. Hans zette lekkere rauwe gitaarsolo's neer, Frankie liet prima werk horen op de Hammond en Marc liet wederom horen over een prima strot te bezitten. Marco en Elmore vormden een gedegen ritmesectie, waarbij eerstgenoemde ook nog voor de backing vocals zorgde. Een prima boogie en een lekkere versie van Albert King's "I'll Play The Blues For You" waren de hoogtepuntjes van deze eerste set.

HvdBBDe tweede set was voor het grootste deel een jam sessie. Nadat de vaste kern de eerste nummers gespeeld had, nam de broer van Hans, Dré van den Bosch, plaats achter de microfoon en kregen we een pittige versie van het aloude "Shakey Ground" te horen, gevolgd door een shuffle van Coco Montoya. Nadat Kees Dusink zijn 'Lucille' om de nek had gehangen en Dave Chavez plaats had genomen achter de microfoon werd er lustig op los gejamd. Helaas had Dave zijn gitaar thuis gelaten, maar het rauwe spel van Hans en het 'sofisticated' en cleane geluid van Kees zorgden voor een mooi contrast en een paar lekkere gitaarduels, die er bij het publiek ingingen als koek. De stemming kon niet meer stuk.

Na de tweede pauze volgde er nog een korte derde set, waarin begonnen werd met een lekkere slow blues, waarbij de lyrische klanken van Kees Dusink de mensen weer naar binnen deden lokken. Met de standaard bezetting speelde band nog een paar nummers en kon de band terugkijken op een zeker niet onverdienstelijk debuutoptreden.

Het repertoire van de band is breed te noemen en gaat van Albert King ("I'll Play The Blues For You") naar Warren Haynes ("Soulshine") en van de Temptations ("Shakey Ground") naar Eric Clapton ("River Of Tears"). "Mustang Sally" had van mij op stal mogen blijven, maar verder komt de band er wel, als ze in stabiele bezetting wat kilometers op de teller weten re krijgen. Het publiek in Blues Centrum Rotterdam ging in ieder geval met een tevreden gevoel naar huis.

 

Rene Wijs (1 van 1)
Kees Dusink (1 van 1)
Dave Chavez (1 van 1)
Hans van den Bosch Band (1 van 31)
Hans van den Bosch Band (2 van 31)
Hans van den Bosch Band (3 van 31)
Hans van den Bosch Band (4 van 31)
Hans van den Bosch Band (5 van 31)
Hans van den Bosch Band (7 van 31)
Hans van den Bosch Band (8 van 31)
Hans van den Bosch Band (9 van 31)
Hans van den Bosch Band (10 van 31)
Hans van den Bosch Band (11 van 31)
Hans van den Bosch Band (12 van 31)
Hans van den Bosch Band (13 van 31)
Hans van den Bosch Band (14 van 31)
Hans van den Bosch Band (15 van 31)
Hans van den Bosch Band (16 van 31)
Hans van den Bosch Band (17 van 31)
Hans van den Bosch Band (18 van 31)
Hans van den Bosch Band (19 van 31)
Hans van den Bosch Band (20 van 31)
Hans van den Bosch Band (21 van 31)
Hans van den Bosch Band (22 van 31)
Hans van den Bosch Band (23 van 31)
Hans van den Bosch Band (25 van 31)
Hans van den Bosch Band (26 van 31)
Hans van den Bosch Band (27 van 31)
Hans van den Bosch Band (28 van 31)
Hans van den Bosch Band (29 van 31)
Hans van den Bosch Band (30 van 31)
Hans van den Bosch Band (31 van 31)

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 32 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help