Up Kelderblues met Dave Chavez Band Slideshow

 

1e Kelderblues van 2017
Dave Chavez Band zet de toon met een supervet optreden

Tekst: Wil Wijnhoven
Foto’s: Wil Wijnhoven


Dave ChavezIedereen heeft zo wel zijn hobby’s of wensen. Voor de ene is dat een (pool) biljart in de kelder voor de ander een zwembad of fitnessruimte. Voor Bart Schroijen is dat een blueskelder. Een mooi, door hem zelf, gestileerde kelder waar je de huiselijke en warme sfeer tegemoetkomt. Een bar, een dartbord, een tv en links en rechts foto’s van bluesartiesten. En een keer in de maand nodigt hij gelijkgestemden in de blues uit voor een privé-concert in zijn blueskelder.

Het eerste optreden onder de noemer van ‘Kelderblues’ vindt plaats op zondagmiddag 15 januari met de Dave Chavez Band. Een trio dat de rhythm & blues handen en voeten geeft en dat ook nog op een heerlijke manier zoals we met z’n allen hebben kunnen ondervinden.  De band die bestaat uit: Dave Chavez, gitaar en zang; Peter Offerman, bass en Marcel Gootjes, drums, heeft nog niet zo lang geleden haar nieuwe album “Loving Battleground” uitgebracht en zal daarvan nummers afwisselen met covers uit de oude doos.

Daarbij krijgen ze regelmatig ondersteuning van harpspeler Richard van den Elzen aka ‘Big Rich’. Deze is op het laatste moment opgetrommeld omdat Maikel Bogget door ziekte verstek moest laten gaan. Maar dan is Richard op zijn best ondanks dat hij enigszins zenuwachtig is. Al bij al heb je deze middag een verdomd fraai kwartet in een ‘blueskelder’ staan die de sterren van de hemel spelen.

Wat een grandioze middag met een fantastisch spelende Dave Chavez die daarnaast ook nog een mooi stemgeluid heeft. Dit allemaal bij elkaar gevoegd levert dan mooi werk op zoals: ‘Walking To My Baby’ dat een beetje weg heeft van ‘Black Magic Woman’. Dave heeft de gave om dit zo spannend en klein te spelen dan pakt zijn stem je ook nog eens helemaal in. Voor mij een van de mooiste nummers van de middag. Alhoewel ik ‘Hard Times’ van het nieuwe album ook super vindt.

En blijkbaar voelt Richard van den Elzen zich als een vis in het water bij de band met groot gemak speelt hij mee en laat hij ‘Hoochie Choochie Man’ van zijn beste kant horen. Het is ook net alsof hij een onderdeel van de band is. Hij wordt gewoon als volwaardig bandlid voor een middag opgenomen. Mooi toch?
De eerste set is best wel snel voorbij, volgens mijn klokje is die iets korter dan de tweede set maar tijdens die tweede set is het dan ook feest in de blueskelder. Met flinke gitaarsoli en bij sommige songs een funky touch erbij zorgen voor een stemming in hogere sferen. Dit is genieten van muziek, zo nu en dan een kleine snack en een goed getapt biertje zorgen voor een goede stemming. Vooral als de band ‘Glad Your Mine’ van The Paladins in vol ornaat speelt. Gevolgd door ‘Waist Of Time’ waarbij Richard er weer bij komt. En na ‘Everyday I Got The Blues’ en ‘Hoochie Choochie’ is het toch al ruim na zessen als Dave Chavez met zijn mannen de eindtune inzetten.

Wat heb ik en alle andere bezoekers genoten van deze 1e Kelderblues van 2017… en let op mensen er volgen zeker nog meer van deze leuke middagen bij Bart. De combinatie van goede muziek, gepassioneerde liefhebbers voor de blues die hun nek durven uit te steken om iets op poten te zetten en natuurlijk het publiek. Publiek dat geniet en respect toont voor deze muzikanten en organisatoren komt hier volledig tot uiting.

 

Dave Chavez Band (2 van 28)
Dave Chavez Band (6 van 28)
Dave Chavez Band (1 van 28)
Dave Chavez Band (12 van 28)
Dave Chavez Band (3 van 28)
Dave Chavez Band (5 van 28)
Dave Chavez Band (7 van 28)
Dave Chavez Band (10 van 28)
Dave Chavez Band (11 van 28)
Dave Chavez Band (13 van 28)
Dave Chavez Band (14 van 28)
Dave Chavez Band (8 van 28)
Dave Chavez Band (16 van 28)
Dave Chavez Band (17 van 28)
Dave Chavez Band (18 van 28)
Dave Chavez Band (19 van 28)
Dave Chavez Band (20 van 28)
Dave Chavez Band (21 van 28)
Dave Chavez Band (9 van 28)
Dave Chavez Band (23 van 28)
Dave Chavez Band (24 van 28)
Dave Chavez Band (25 van 28)
Dave Chavez Band (26 van 28)
Dave Chavez Band (27 van 28)
Dave Chavez Band (28 van 28)

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 25 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help